mapet pisze:Właśnie rozmawiałam z wetem.Powiedział ze jesli chce spróbować z alusalem,to nie ma problemu.Powiedzial że wtedy musze dawac jakąś oslonke dla jelit.I ze w sumie to on specjalne daje ipakitine(mała itak bedzie chudła bo ma mocznice),bo alusal powoduje zaparcia(a moja kicia ma alergie pokarmową)i ze musze bardzo uważać.Zamówił mi renala eukanuby..i bedziemy próbowac dopasowac jakies jedzonko(RC jest blee..zero zainteresowania-nawet jak łącze z whisk..)
Jeśli chodzi o stymulacje apetytu,zaczne coś podawać.Pisaliście o peritolu.Mnie wet ostatnio wspominal coś o diaze....czymś.Zapomniałam
Rudy_Ryś pisze:Błędem było nieoznaczenie poziomu fosforu, ale do nastepnego badania krwi postanowiłam mu żarełko posypywać, jeżeli nie zechce jeść nerkowego. Te kilka dni mu nie zaszkodzi, a pomóc może, jeżeli by sie okazało, że tego fosforu ma za duzo.
Obecnie Rudas waży 4,3 kg.
Ten lek osłonowy można kupić w ludzkiej aptece?
Moczu nie złapałam...w nocy sie nie udało, a jak miałam okazję przed chwila, to nie miałabym co z tym moczem zrobic przez weekend. Jak nie urok, to przemarsz wojska

Rudy_Ryś pisze:gisha.....takie normy stosuje labolatorium, w którym badanie było wykonane, a były wykonane w ludzkim labie, ale z informacją, że próbki pochodzą od kota, więc chyba wiedzieli co robili.
Marcelibu pisze:A ja wcale nie jestem pewna, czy w ludzkim labie mieli normy dla kotów. Bo niby skąd i dlaczego?I myślę, że to prawidłowa kreatynina, w sensie wyniku. Jeśli tak - to wcale nie jest zła.
Wg mnie wcale nie jest źle.
Użytkownicy przeglądający ten dział: EwaMag, stara panna i 9 gości