Jutro robię badania- jak da sobie pobrać krew.
Zakocona pisze:Nie mam mozliwości zmierzenia kotu ciśnienia, a weci zalecili podawanie lotensinu. Skąd mam wiedzieć czy dobrze robie podając mu ten lek? Tutaj na Forum są koty, które zyją bez lotensinu i mają się dobrze. Czy moge teraz odstawić ten lek? Uważam, że podawanie kotu lotensinu przy kreatyninie 2,00 jest wielkim błędem. Teraz mój kot cierpi .
tangerine1 pisze:Zakocona pisze:Nie mam mozliwości zmierzenia kotu ciśnienia, a weci zalecili podawanie lotensinu. Skąd mam wiedzieć czy dobrze robie podając mu ten lek? Tutaj na Forum są koty, które zyją bez lotensinu i mają się dobrze. Czy moge teraz odstawić ten lek? Uważam, że podawanie kotu lotensinu przy kreatyninie 2,00 jest wielkim błędem. Teraz mój kot cierpi .
Mam identyczny problem.
Masza dostala lotensin, a ja nie mam odwagi go podac![]()
Skad mam wiedziec czy cisnienie faktycznie jest za wysokie, zadna lecznica w okolicy nie ma aparatu do pomiaru cisnienia.
Kreatynina bardzo jej skacze. Było 2,4, potem po miesiacu diety 0,9, po odstawieniu diety gwaltowny skok do 2,6, ostatnio 2,0.
Teraz je głownie suche Renal i normalne puszki z ipakitine. Niestety jest kotem, ktory je glownie suche.
Nie przestrzegam diety bardzo rygorystycznie. Jak podchrupuje suche Duszka, to nie robie tragedii. Czasami dam jej surowe mieso.
Masza jest młoda, ma 3,5 roku. Ustalenie dobrego leczenia jest bardzo wazne.
A ja czuje sie jak człowiek we mgle, nie mam pojecia czym ja karmic, jakie leki podawac![]()
Co to znaczy wysokiej jakosci baiłko?
jakie karmy takie zawierają?
Liwia pisze:nie rozumiem - skad Wasze obawy przed lotensilem (fortecorem, enarenalem)?. Przeciez to lek ktory spowalnia uszkodzenie nerek - oczywiscie podany w stosownym, popartym badaniami momencie.
gisha pisze:Liwia pisze:nie rozumiem - skad Wasze obawy przed lotensilem (fortecorem, enarenalem)?. Przeciez to lek ktory spowalnia uszkodzenie nerek - oczywiscie podany w stosownym, popartym badaniami momencie.
Ale konieczne jest badanie cisnienia , a zwykle nie ma takiej mozliwosci!
Liwia pisze:nie rozumiem - skad Wasze obawy przed lotensilem (fortecorem, enarenalem)?. Przeciez to lek ktory spowalnia uszkodzenie nerek - oczywiscie podany w stosownym, popartym badaniami momencie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 5 gości