Sch.Sosnowiec-nowe kociaki pomoc potrzebna!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 06, 2008 1:03

Emis pisz do mnie na g-g, troche z remontu rzeczy mi sie nazbieralo, wiec moge przyjechac :)

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Śro lut 06, 2008 9:15

Dziś dostałyśmy tel ze schrniska.Przywieziono trójke maluchów.
Wieczorem jedzemy po kociaki póki jeszcze sa w budynku i nie trafily na kwarantanne.

Przyjmiemy tez do Hiltona cięzarna kotkę która czeka na nas na kociarni

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 06, 2008 9:29

Zgłaszają się do mnie ludzie chętni na maluchy. Jakby co - dajcie znać na priva.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro lut 06, 2008 11:48

Maluszki wieczorem dziewczyny przywiozą do mnie, tylko wiemy tyle że to maluszki, zdjecia wkleję wieczorkiem. Ja leżę w łóżku z bólem gardła, i od dzisiaj leniuchuję na zwolnieniu lekarskim, z jednej strony dobrze się złożyło bo przez najbliższe kilka dni będę cały dzień w domu więc i opieka nad maluszkami bedzie troszkę łatwiejsza, oby tylko nie chorowały :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lut 06, 2008 20:08

Podniose chociaz...

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Śro lut 06, 2008 20:18

Emiś pisze:Piszę króciutko, bo muszę wstać o 5, żeby przed pracą zdążyć oporządzić stadko.

Są u mnie teraz 3 kociaste.

Dwa ze schroniska:

Bardzo miziasta Przylepka, półroczna szylkrecia, lekko pokichuje, ale ma ładny apetyt i jest aktywna
Obrazek Obrazek

i bardzo zasmarkana ok. roczna Balbinka. Ciągle kicha biedaczka, cały dzień nic nie zjadła, dopiero teraz, gdy przyniosłam jej kolację to zaczęła jeść. Może obejdzie się bez kroplówek.
Obrazek Obrazek

No i Czort z działek. Też bidok zasmarkany, ale oczka znacznie lepsze po całodziennym zakrapianiu, niż wczoraj.
Obrazek

Na kolację nie wyszedł, bo zkleciłam dziś taką artystyczną budkę i się tam zaszył.
Obrazek

Maluch ma 3 - 3,5 miesiąca. Bardzo ładnie bawił się myszką. tuli się i barankuje.

Wszystkie kociaste są kuwetkowe, kupalki pozostawiają jeszcze trochę do życzenia, ale biegunek brak na szczęście.

Sliczna budke sklecilas:))
Jakby co to mam jeszcze namiary na pana od pudel styropianowych.
Ale trzeba by na naszym terenie poszukac hurtowni farmaceutycznej, w ktorej mozna by za darmo zalatwic.
Mam namiar ale w Lodzi a transport jest bez sensu:(( Przecwiczylam.
I jeszcze szukam zakladu, ktory szyje z polaru, to najmilsze poslanka.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lut 06, 2008 20:46

[quote="terenia1"]Maluszki wieczorem dziewczyny przywiozą do mnie, tylko wiemy tyle że to maluszki, zdjecia wkleję wieczorkiem. Ja leżę w łóżku z bólem gardła, i od dzisiaj leniuchuję na zwolnieniu lekarskim, z jednej strony dobrze się złożyło bo przez najbliższe kilka dni będę cały dzień w domu więc i opieka nad maluszkami bedzie troszkę łatwiejsza, oby tylko nie chorowały :([/quo

heheh maluszki przyjechaly do teresy!!

mar_tika

Post » Śro lut 06, 2008 21:03

mar_tika pisze:
terenia1 pisze:Maluszki wieczorem dziewczyny przywiozą do mnie, tylko wiemy tyle że to maluszki, zdjecia wkleję wieczorkiem. Ja leżę w łóżku z bólem gardła, i od dzisiaj leniuchuję na zwolnieniu lekarskim, z jednej strony dobrze się złożyło bo przez najbliższe kilka dni będę cały dzień w domu więc i opieka nad maluszkami bedzie troszkę łatwiejsza, oby tylko nie chorowały :([/quo

heheh maluszki przyjechaly do teresy!!

Ale śmieszne :smiech3: no faktycznie maluszki przyjechały :lol: ja do południa eleganckie zakupy dla maluszków - musik z gerberka i specjalne mleczko dla kotków itd :lol: dziewczyny przyjeżdżają - a to mama z dwoma kociakami, a kociaki to owszem maluszki ale takie może ok. 5 - miesięcy :roll: Wszystko kotki i pręguski, mamuskę musiałam oddzielić od kociaków bo niestety je atakowała, dałam jeść i zostawiłam je na dzisiaj w spokoju. Wszystkie bardzo przerażone sytuacją :( Ale to żadne dzikuski bo ładnie się łaszą korzystają z kuwetki... Zdjęcia jutro bo dzisiaj ich już nie będę męczyła.
Dziewczyny jeszcze pojechały do schroniska po kotną kotkę - kotkę będziemy jak najszybciej sterylizować, następna do sterylizacja będzie mamuśka-prążkowana która jest u mnie. Sterylki nas zrujnują :x

terenia1

Post » Śro lut 06, 2008 22:11

Koteczki są mizaste.Niestety przebywały dwie doby obok psiarni.
Gdzie wieczy jazgot i szczekanie.DLatego sa wystraszoane.Kilka dni i małe doja do siebie.Jezeli ktos szuka koteczki takiej typowej preguski zapraszam .Dziewczyny są piękne.

Maja srebrne podbicie ,a na tym wyraźne pręgi :)

Po ciężarówe jedzemy jutro!

Faktem jest mamy same baby na tymczasie do sterylki , na dodatek po dzisiejszym RTG okazało sie że nasza długowłosa koteczka ma guza w przełyku:(
Jutro konsultacje z innym wetem:(

mar_tika

Post » Śro lut 06, 2008 23:37

Może te trzy kontakty, które dziś dałam Mar_tice sie przydadzą...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw lut 07, 2008 22:13

A to koteczki-pręguski - mamusia i dwie córeczki, zdjęcia robiłam każdej osobno, bo niestety kotka goni młode koteczki.
Jedna koteczka bardzo wystraszona, jak ja wezmę na ręce cała sztywnieje, ale nie atakuje nie drapie więc mam nadzieję, że jeszcze trochę i ta panika minie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Pt lut 08, 2008 13:09

Zgłosiła się do mnie osoba, która może dać materac meblowy sprężynowy. Jeżeli się przyda, załatwia dowóz w ramach Krakowa.
Jakby co - dajcie znać.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt lut 08, 2008 14:11

Miuti pisze:Zgłosiła się do mnie osoba, która może dać materac meblowy sprężynowy. Jeżeli się przyda, załatwia dowóz w ramach Krakowa.
Jakby co - dajcie znać.

Kurcze szczerze mówiąc sama nie wiem, :oops: dam znać Emiś ona jest najbardziej zorientowana co jest potrzebne do kociarni.

terenia1

Post » Pt lut 08, 2008 15:28

Ale u was ostatnio się dzieje :roll: .
Jestem troche do tyłu , poprostu wstyd sie przyznać :oops:

A koteczki sa przepiękne :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt lut 08, 2008 16:43

Miuti pisze:Zgłosiła się do mnie osoba, która może dać materac meblowy sprężynowy. Jeżeli się przyda, załatwia dowóz w ramach Krakowa.
Jakby co - dajcie znać.

Moze jest gdzie go podwiesic, koty kochaja byc wysoko

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]