oprocz glisty moga byc tez inne robale, niektore bytuja i w kotach, i w ludziach. dlatego moim zdaniem jak juz sie porywac na porzadne odrobaczanie to koniecznie masowo i wszyscy razem..
Moderator: Estraven
mama007 pisze:Jana, ja nigdzie nie napisalam ze bytuje![]()
oprocz glisty moga byc tez inne robale, niektore bytuja i w kotach, i w ludziach. dlatego moim zdaniem jak juz sie porywac na porzadne odrobaczanie to koniecznie masowo i wszyscy razem..
Jana pisze:mama007 pisze:Jana, ja nigdzie nie napisalam ze bytuje![]()
A owszem, chociaż jak już mówimy o "wspólnych" pasożytach, to prędzej pierwotniaki czy lamblie wchodzą w grę, a to się zwalcza zupełnie inaczej![]()
Tak czy owak porządne odrobaczenie wiąże sie z:
- dezynfekcją kuwet i calkowitą zmiana żwirku
- wymyciu wszystkich mozliwych powierzchni
- wypraniu wszystkich tkanin w mieszkaniu
I to jednego dniaNo i warto powtarzać co jakiś czas, do końca odrobaczania.
Jana pisze:mama007 pisze:Jana, ja nigdzie nie napisalam ze bytuje![]()
A owszem, chociaż jak już mówimy o "wspólnych" pasożytach, to prędzej pierwotniaki czy lamblie wchodzą w grę, a to się zwalcza zupełnie inaczej![]()
Tak czy owak porządne odrobaczenie wiąże sie z:
- dezynfekcją kuwet i calkowitą zmiana żwirku
- wymyciu wszystkich mozliwych powierzchni
- wypraniu wszystkich tkanin w mieszkaniu
I to jednego dniaNo i warto powtarzać co jakiś czas, do końca odrobaczania.
Jana pisze:W Kocim ABC jest podlinkowany wątek ze zdjęciami "Mamy robale". W tym watku chyba są linki - toxocara cati nie bytuje w ludziach!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Oksykodon i 36 gości