SCHRON LUBLIN-Sfinks i golutki Kuba już w Opolu u p. Ali !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 27, 2008 19:21

do gory koteczki!!!

beata111

Od: Pon lip 23, 2007 10:27

Post » Nie sty 27, 2008 20:51

Powodzenia w leczeniu homeopatycznym.
Od kilku lat lecze swoje dzieci i koty homeopatią.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto sty 29, 2008 0:42

Byłam dziś u dziewczynek .
Spędziłam z nimi dośc długo czasu .

niestety Bunia nie chce jeść ......:(
Na siłę dziś wlałam jej do pyszczka trochę śmietanki strzykawką ....

Została też nawodniona podskórnie i dostałą kolejną dawkę antybiotyków .....
Dziąsła ładnie wyglądają , ją chyba boli gardło , bo czerwone i rozpulchnione .....:(

Zrobiłam zdjęcia panienkom , ale wstawię jutro , bo padam ....

Balbinka chodziła dziś nawet nie przy ścianie , tylko środkiem boksu , ale niestety bardzo się przewraca - nie ma mowy o złapaniu równowagi ...
Gdy się ją głaszcze mruczy tak głośno , że czasem myślę , że na mnie burczy ....
Dziś zobaczyłam w jednym z boksów maleństwo - może z 5 tyg. i miał strasznie wzdęty i twardy brzuszek ......
Zaniosłam do pani dr .....i niestety , ale może to był płyn ....miałą nakłuty brzuszek ......:( ale pani dr podałą mu też maleńką dawkę odrobaczacza i zapuściła do uszu lekarstwo na świerzb , bo ma to świństwo :(

Jest śliczniutkim , buraskiem ... martwię się o niego ....
Jutro pojadę może przed południem ......zobaczę jak się czuje ....
Może go zabiorę .... :oops: Już wiem , że nie będę mogła dziś przez niego spać ..........no i Bunia mnie bardzo martwi .....:(

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Wto sty 29, 2008 0:45

Biedna Bunia :( Jak nie dziąsła, to gardło - a wtedy też nie chce się jeść.
Kciuki za przepędzenie chorób - i za pozostałe biedy też.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto sty 29, 2008 2:34

Gosia, u mnie DT czeka pusty...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto sty 29, 2008 13:32

Dziś raniutko pojechałam do schronu ....Bunia nadal nie je . Dziś znów trzeba będzie ją nawodnić....wczoraj wypiła jeszcze troszkę śmietanki sama , bo było mniej niż jak wieczorem wychodziłam ....

Maluszek ma ogromny brzuszek , bo żre jak opętany ....to chyba jednak nie jest płyn surowiczy ...
On czuje się dziś świetnie .....bryka, skacze, zaczepia wszyatkie koty , i chciałby się bawić wszystkimi zabawkami na raz .....:)
Taki smieszny antałek .....

Poczekam jeszcze dwa dni , bo jak on tak szaleje z tymi kotami to może samemu byłoby mu źle ?
sama nie wiem....
Jak mi się uda jeszcze raz pojechać dziś to pokażę go jeszcze raz pani dr.....

Idę obrabiać fotki , to zobaczycir słodziaka - zdjecia z dziś ....

I Bunię bidulkę - zdjęcia z wczoraj .....

Tiger_

Post » Wto sty 29, 2008 13:43

Tiger czy to nowe schronisko ma jakies potrzeby typu jedzenie, środki czystości?

Anda

Post » Wto sty 29, 2008 16:32

[quote="Anda"]Tiger czy to nowe schronisko ma jakies potrzeby typu jedzenie, środki czystości?[/quote

ABSOLUTNIE WSZYSTKO jest potrzebne :oops:

Środki czystości typu płyn do mycia naczyń , płyn do mycia podłogi ...
Potrzebne bardzo , bo idzie tego hektolitry ....
Szczeniaki i gryzione pieski w boksach biegają luzem po korytarzach , poupychane we wszelkich możliwych pomieszczeniach .........i gnojstwo leje i koopka na potęgę ......
Dziś jak weszłąm rano do schroniska , to pośliznęłam się w samym wejściu i to bynajmniej nie na skórce od banana :wink:

A jedzenie ..w każdych ilościach ....
Teraz zwierzaki najadają się do syta , dostają odpowiedznią ilośc karmy , ale na miesiąc jest policzony dany limit ( w przyblizeniu) i na pewno nie wystrczy i trzeba będzie domawiać ..a to znowu dodadtkowe , niezaplanowane koszty .....
Myślę , że już całkiem niedługo będzie widać efekty na psiarni......nie będzie zagłodzonych psów .......

Koty jedzą obecnie suchą karmę i gotowane mięso mielone z ryżem ....Jedzenia mają pod dostatkiem ....:)

Ale to tylko dlatego , że obecny administrator - pani dr wet nie wyobraża sobie żeby zwierzaki miały puste brzuchy :)
Koszty zakupu karmy dla kotów i miesa mielonego są ogromne ..więc każda pomoc w postaci każdej karmy - bardzo nas ucieszy ....

A to Maluszek - nazwałam go Pasibrzuch :) Nie mogłam się powstrzymać , żeby go nie pokazać :)
Zwłaszcza , że wczoraj był taki ciuchutki i biedniutki , a dziś biegał i bawił się jak szalony :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na koniec - niestety niewyraźne , ale to jest Balbinka , któa czoraj wieczorem sama zawędrowałą na środek boksu :)
Oczywiście wciąz się przewracając , ale wstawała dzielnie i próbowała dalej .......
To niesamowite .....
Czyżby leczenie homeopatyczne zaczęło działać ?
Do tej pory chodziła tylko przy ścianie ...

Obrazek

Tiger_

Post » Wto sty 29, 2008 23:06

Miałam naradę z moją dyrektorką. Organizujemy znowu w szkole akcję dla zwierząt. na razie myslimy jak to zrobic, żeby nie tylko zbierać dary, ale przy okazji cos młodziezy przekazać. Ściągnęłam film o bezdomnych zwierzętach z www.wybierzmiska.pl - puścimy.
Dyskoteka nie wchodzi w grę, bo to liceum i bawia się gdzie indziej.
Chcemy zrobić wyprzedaż dupereli które wczesniej zbierzemy.
Co jeszcze?
W tamtym roku zbieralismy dla FF, ale teraz psioluby chcą dla piesków też!
Może pomożemy w tym roku schronisku, jak uda się zorganizować oczywiście.
Pomoc pewnie się przyda - chocby to miało byc niewiele, a korzyści z uświadamiania młodzieży są duże.
Może macie pomysł, może ktoś, oprócz Tiger mógłby przyjechać z czymś ciekawym?
W tamtym roku byli celnicy z psami od narkotyków.

Anda

Post » Wto sty 29, 2008 23:24

Nikt do nas nie zagląda :(

Byłam dziś jeszcze raz w schronisku ..
Wieczorkiem ...
Zawiozłysmy z joannąN śmietanę , ser biały i jajka i rozdzielałyśmy to między Bunię , Balbinkę , Basię (od dziś Bunia ma nową lokatorkę w boksie , tak samo biedniusua jak ona - Basię ) i kociaki na całej kociarni .....

Bunia zaczęła jeśc :) ......dziś dostałą drugą dawkę leków pobudzających apetyt i antybiotyk też chyba w końcu zaczął działać i Bunia sama dziś jadła ser biały....

Jej koleżanka - Basia to też starsza kotka , tylko dwa kły , przednich zębów prawie wcale .... głęboko do buzi nie zaglądałam bo nie chciałam jej stresować .. Jest świeżo po sterylizacji , ma wygolony prawy bo (nie wiem dlaczego , może tam była jakas ranka), i dziwnie zarzuca tylnymi łapkami ....chwieje się na nich ..... i zarzuca tyłem , jak idzie .czasem się przewraca , ale tylko czasem .......poza tym mrucząca i łasząca się do człowieka bardzo ......

Basia:

Tutaj widać jaka jest "przekrzywiona" :( Jutro próbuję się dowiedzieć , czy znana jest przyczyna takiej postawy i tego "zarzucania "tyłem ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj ząbki Basi ....jeden dolny kieł i jeden górny , a przednich zębów - wcale :(

Obrazek

A tutaj specjalnie dla cioci Bungo :)

Bunia przy miseczkach ....
"no dobra , dobra .....jak już tak trujesz .... zaraz coś zjem " :wink:
Obrazek

"najpierw zjem mięsko z ryżem "

Obrazek

"a teraz zobaczę co tam przyniosłaś ......hmmm ser .....no dobra..ser nawet lubię ..."

Obrazek

Basia i Bunia , dwie szczerbatki - wiekowe damy , POSZUKUJĄ DOMKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tiger_

Post » Wto sty 29, 2008 23:46

Anda pisze:Miałam naradę z moją dyrektorką. Organizujemy znowu w szkole akcję dla zwierząt. na razie myslimy jak to zrobic, żeby nie tylko zbierać dary, ale przy okazji cos młodziezy przekazać. Ściągnęłam film o bezdomnych zwierzętach z www.wybierzmiska.pl - puścimy.
Dyskoteka nie wchodzi w grę, bo to liceum i bawia się gdzie indziej.
Chcemy zrobić wyprzedaż dupereli które wczesniej zbierzemy.
Co jeszcze?
W tamtym roku zbieralismy dla FF, ale teraz psioluby chcą dla piesków też!
Może pomożemy w tym roku schronisku, jak uda się zorganizować oczywiście.
Pomoc pewnie się przyda - chocby to miało byc niewiele, a korzyści z uświadamiania młodzieży są duże.
Może macie pomysł, może ktoś, oprócz Tiger mógłby przyjechać z czymś ciekawym?
W tamtym roku byli celnicy z psami od narkotyków.

Może przyjechać ktoś umundurowany ze Straży dla Zwierząt i przedstawić na czym polega ich (nasza:)) "robota", być może udałoby się załatwić trenera psiego żyby pokazał parę fajnych sposobów trenowania psów ....
Wszystko do zaplanowania i uzgodnienia :)

Tiger_

Post » Wto sty 29, 2008 23:49

Ok Tiger
Jak moja dyr wyprowadzi plany szkolne na prostą, mamy planować. odezwę się - zadzwonię.

Anda

Post » Wto sty 29, 2008 23:50

Tiger - dzięki za fotki z dedykacją :wink:
No to Bunia dochodzi do siebie (tfu, tfu, na ... żmiję urok). Cieszę się ogromnie :D
A mojej imienniczce Basi chyba potrzebny jest rentgen, żeby stwierdzić, czy to efekt jakiegoś urazu. Jeśli tak, to skontaktuj się z Słonko - to forumowa specjalistka od połamańców...

Bungo

Post » Wto sty 29, 2008 23:51

Trzymam kciuki za leczenie Buni.
Czy Basia tez bedzie leczona homeopatycznie? Ciekawa jestem bo w mojej piwnicy jest tez taka koteczka z krzywa glowka, od jakichs dwoch moze lat tak ma. Dzikus ale pewnie moglabym tez sprobowac poleczyc.
Obie kicie sliczne, ze nie wspomne o malcu:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sty 29, 2008 23:55

No, nie wspomniałam o maluszku :love:

Jak będzie zdrowy, załóż mu wątek na kociarni. Teraz jest dobry czas, bo maluchów mało i ma szansę na domek :)

Bungo

[poprzednia][następna]