[Białystok]morze kociaków, dwa odeszły :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 20, 2008 13:29

Mam pytanie - czy w organizacji Dnia Kota mogłaby pomóc osoba spoza forum i spoza TOz-u? Chodzi o moją siostrę (pełnoletnia jest jakby co;))
A co do pomysłów - może jakaś mini akcja edukacyjna na temat sterylizacji kotów, bezpieczeństwa, prawidłowego żywienia..?
Smoky-eyes, co powiesz na imię Luna? Jakoś tak mi się kojarzy zawsze z kotami :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie sty 20, 2008 17:38

AniHili Siostra zawsze się przyda. Nie sprawdzamy przecież legitymacji :)
Luna - ładne imię. Nasza Coonka tak sie nazywa obecnie :D

Byłam dziś u działkusków. Kotka Ala jest tak gruba jakby w środku miała z 10 kociaków. Kicia u sąsiada po przedwoczorajszej sterylce ma się nieźle, choć też panikuje. Podobnie jak Baba ze stodoły ma wieczny koci katar-często na antybiotyku.
Ostatnia (mam nadzieję) kocica-ksero Baby i Ali nadal wymyka się łowcom :roll:

Jutro umówione są kolejne dwie kicie-jedna od pani Jasi, druga ze Stołecznej- córcia kici "rosyjskiej niebieskiej" i siostra "syjamka". W związku z tym potrzebny jest transport 1-2 kotek ok 18-19 z lecznicy do Izy.
Ja je w dzień połapię (przynajmniej mam nadzieję) i zawiozę na sterylkę.
Jutro jednak są imieniny mojego lubego męża-nie chcę przeginać...

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie sty 20, 2008 21:39

Wieczorkiem brat zawiózł wczorajszego pingwinka do nowego domku.
Pingwinek jeszcze nic nikomu nie odgryzł :roll: -pani uparła się, żeby to było koniecznie dzisiaj i ona spokojnie kicia oswoi.
Tym razem nic nie nakłamałam - powiedziałam, że kić piwniczny i dzikawy, ale i tak go kupiła :D Ciekawe kiedy zadzwoni, że chce oddać :roll:
(nie, no mam nadzieję, że nie... 2-3 dni i się oswoi-to okruszek maleńki)
Jak brat miał go pakować okazało się, że kot zniknął. Czarna zębatka i owszem, wystawała trochę spod szafki ale pingwinka brak (a siedziały 2 zamknięte w pokoju z 9m2) Przeszukali całą chatę- bo mógł się wymknąć - bo w pokoju nie za bardzo jest gdzie się schować. I nic.
Po pół godzinie odkryli, że się rozplaszczył pod łóżkiem (ze 4 cm przerwy między łóżkiem a podłogą) Wyciągnięcie naleśnika nie było łatwe...

aga&2

Post » Nie sty 20, 2008 22:23

Luna ładnie :) Luncia, Lutka - chyba tak zostanie :D

Aga napisałam Ci pw w sprawie transportu.

A z tym plackiem po meblem to miałam dzisiaj z Panią Jasią taki sam problem z Luncią. Wcisnęła sie w szczelinę pod szafką dosłownie z 5 cm wysokości, a Lunia to jednak nie mały kociak ;) i weź tu bądź mądry i ją wyciągnij :D
Obrazek

smoky-eyes

Od: Wto lis 27, 2007 16:30

Post » Nie sty 20, 2008 22:47

Dobry wieczór Pani Jasiu i wszystkim :)
Wspaniały pomysł z "Dniem Kota"! Na zebraniu na pewno nie będę - pracuję na popołudnie cały tydzień, ale może uda mi się uczetniczyć w samym wydarzeniu, mam nadzieję że napiszecie co-nieco o ustaleniach i potrzebach, więc jeśli nie będę pracować w tym dniu, może się przydam.
Śliczne imię dla kici - Luna, ona jest taka urocza :)
Aga, jeśli chcesz skończyć pracę - chyba powinnaś swoje obowiązki rozdzielić na forumowiczów i trzebaby Cię zamknąć w areszcie domowym :) dla dobra nauki oczywiście! :D

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pon sty 21, 2008 6:05

Wielkie dzięki za miłe powitanie wśród WAS!!! :lol: :P
Sobie i Wam - Kochani - życzę miłej współpracy....
Niech trwa....
Pozdrowienia szczególne Pani Agatce, Pani Małgosi, Pani Sylwii i nade wszystko - Pani IWONIE!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pon sty 21, 2008 7:37

aga&2
Pozdrawiam raniutko.
Klarcia zgodnie z umową - ale nie bez trudu- oczekuje w zamknięciu na sterylkę.
Mam nadzieję, że wytrzyma odseperowania od świata do 15-tej. :roll:
A może udałoby się przyśpieszyć łapanie.
Miłego dnia!!!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pon sty 21, 2008 9:57

Wytrzyma :)
Postaram się pojawić jak najwcześniej-na pewno będzie to przed 14. Z racji Dnia Babci wcześniej wybieram się do Babci i zawsze mam wyrzuty sumienia jeśli jestem za krótko...Ale cieszę się, że kicia niecierpliwie czeka :D

aga&2

Post » Pon sty 21, 2008 19:02

Zawiozłam obie kitki na sterylkę.

Jedna ze stołecznej-karmiciel rzucił pieniądz z radości że mu 3 koty wyadoptowalismy. Nie miałam wyrzutów sumienia - została mu do karmienia tylko 1 kicia,a nie cierpi na braki finansowe.
Druga kicia od pani Jasi. Oczywiście jak to u pani Jasi - wszystko perfekcyjnie dopracowane. Choć sama przyznała, że kicia napędziła jej stracha znikając wczoraj...
Zastanawiam się nad tym fenomenem-koty które ZAWSZE SĄ w danym miejscu dematerializują się zawsze akurat wtedy, kiedy trzeba je gdzieś zawieźć albo komuś pokazać. Mogłabym nawet sformułować nowe prawo fizyki:
KOT JEST TYM BARDZIEJ NIEOBECNY IM BARDZIEJ JEST W DANYM MOMENCIE POTRZEBNY :D

I jeszcze się pochwalę-zobaczcie jaką ładną stronkę zrobił mój mąż, coby była zniżka w lecznicy:
http://www.zwierzak-wet.pl/
Polecam zwłaszcza przyjrzenie sie zdjęciu pani doktor Agnieszki ,która sterylizuje nasze kicie ( w zakładce "Nasi lekarze") 8)

aga&2

Post » Pon sty 21, 2008 21:28

A ja mam wielką prośbę do Pani Jasi...

Iwona prosiła, żebym zdobyła od Pani info o spółdzielniach mieszkaniowych w Białymstoku:
a) które są przyjazne dla kotów, nie zamykają okienek, przychylnie patrzą na karmicieli itp.
oraz
b) te, które są zdecydowanie nieprzychylne, wszystkiemu co jest związane z kotami i opieką nad nimi

Podobno to właśnie Pani wie dużo na ten temat, więc ślicznie proszę... :) Na PW najlepiej, a ja przekażę Iwonie.
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Wto sty 22, 2008 1:22

Pani Jasiu, jak widać, jest Pani tu ogromnie oczekiwana i współpraca z Panią jest poza tym że miła - ogromnie potrzebna! :) więc tym bardziej się cieszymy z Pani obecności!
Aga, strona stworzona przez małżonka wygląda super! Wszystko co potrzebne, gustownie, ze smakiem, miłe dla oka, istotne informacje, szybkie odnośniki - nic dodac nic ująć! :) Uznania dla mastera :)

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Wto sty 22, 2008 22:13

Kto się wybiera jutro do TOZu na spotkanie ws DNIA KOTA?
kurcze, uświadomiłam sobie, ze w ten piękny dzień będę na szkoleniu w Sejnach. Ale jutro się wybieram i powspieram oczywiście.
Proszę gromadzić pomysły...

aga&2

Post » Wto sty 22, 2008 22:28

Ja sie wybieram ;)
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro sty 23, 2008 0:14

ja niestety juto odpadam :( w czwartek mam zaliczenie projektu więc tak jak ostatnie dni/wieczory, cały jutrzejszy dzień spędzę przed monitorem na programowaniu. Ale oczywiście wspieram WAS duchowo, gromadzę pomysły i czekam na relacje z zebrania :)

P.S Aga jak z transportem kici do Pani Jasi w czwartek?

A tak poza tym Lunia ma się świetnie. Wczoraj była na przechadzce po świeżym powietrzu. Brzusio zarasta futerkiem. Apetyt ma przeogromny i znowu mruczy jak traktorek :) Oby tak dalej :D
Obrazek

smoky-eyes

Od: Wto lis 27, 2007 16:30

Post » Śro sty 23, 2008 6:33

Dziewczyny kochane, która z Was była na interwencji w kolonii Krupniki ???? Proszę o relację na PW :oops:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

[poprzednia][następna]