Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 04, 2008 11:41

ja mam taki sam jak Cassidy, tez od pana z Allegro, z przesyłka mnie jakies 260 zł chyba kosztował
Obrazek

mamy go już czas jakiś, koty na nim szaleją, wada - jedna - Emo ma tłusty tyłek i drapak trzeba było przykręcic do ściany bo jak słonik wskakiwał na góre to sie drapak kiwał :roll:
a tak, mimo szalonych wspinaczek loli po wszystkim (szczególnie po drabince do góry nogami) stoi i ma się dobrze

cortunia

Od: Wto lis 07, 2006 17:36

Post » Pt sty 04, 2008 12:21

Też chciałam kupić nod tego pana z Allegro, ale... dwa razy wysłałam mu zapytanie i dwa razy zostałam kompletnie olana, wiec...trzeci raz nie będę się narzucała i kupię gdzie indziej:P
W końcu jakość obsługi też się liczy :twisted:

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon sty 07, 2008 0:48

Od godziny podziwiam w domu nowy mebel :wink:
Drapak Armarkatu. Taki: http://www.armarkat.com/pix1/A6202.htm
Jest naprawdę super. W rzeczywistości prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciu. Jakość wykonania bardzo dobra i wydaje się być stabilny.
Kociakowi też bardzo przypadł do gustu. Jeszcze skręcony do końca nie był, a on już się bujał w hamaczku :D
Mam nadzieję, ze będzie wytrzymały. Ale my nie jesteśmy najlepszym domkiem do testowania drapaków - tylko 1 kot. Wprawdzie szaleć uwielbia, jednak zniszczeń czyni zero.

ania2126

Od: Nie wrz 23, 2007 17:38

Post » Pon sty 07, 2008 1:03

Ja mam tego drapaka Trixie
http://animalia.pl/produkt.php?id=8545
i jestem zadowolona - bo koty bardzo drapaka lubią :D . Co prawda z budki nie korzystają :? , ale drapactwo "filarków" i spanko na półeczkach bardzo im odpowiada :D .
Całość jest stabilna a moje kocurki małe nie są :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon sty 07, 2008 16:54

Aleksandra59 pisze:Ja mam tego drapaka Trixie
http://animalia.pl/produkt.php?id=8545
i jestem zadowolona - bo koty bardzo drapaka lubią :D . Co prawda z budki nie korzystają :? , ale drapactwo "filarków" i spanko na półeczkach bardzo im odpowiada :D .
Całość jest stabilna a moje kocurki małe nie są :wink:

Fajny ten drapak!
Ja na razie nie kupię, bo jednak najpierw trzeba zakupić wszelkie lekarstwa dla białaczkowców i zatkańca...
Ale cały czas kombinuję, bo porządny drapak musi być!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon sty 07, 2008 16:58

ania2126 pisze:Od godziny podziwiam w domu nowy mebel :wink:
Jest naprawdę super. W rzeczywistości prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciu. Jakość wykonania bardzo dobra i wydaje się być stabilny.
Kociakowi też bardzo przypadł do gustu. Jeszcze skręcony do końca nie był, a on już się bujał w hamaczku :D
Mam nadzieję, ze będzie wytrzymały. Ale my nie jesteśmy najlepszym domkiem do testowania drapaków - tylko 1 kot. Wprawdzie szaleć uwielbia, jednak zniszczeń czyni zero.

Na zdjęciu wygląda jakby drapak był w dwóch odcieniach beżu... Jak to jest w rzeczywistości? Możesz zrobić zdjęcia swojemu drapakowi? M.in. zbliżenia materiału - szukam czegoś porządniejszego i trwalszego od produkcji leolandu :?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto sty 08, 2008 0:53

Jana pisze:

Na zdjęciu wygląda jakby drapak był w dwóch odcieniach beżu... Jak to jest w rzeczywistości? Możesz zrobić zdjęcia swojemu drapakowi? M.in. zbliżenia materiału - szukam czegoś porządniejszego i trwalszego od produkcji leolandu :?

Beż ma jeden odcień, mniej więcej taki jak na zdjęciu, a na pewno nie ciemniejszy. Patrząc na to firmowe zdjęcie, nie odnoszę wrażenia, że są dwa kolory... Futerko jak to futerko - jak nie wygładzisz reką tak, żeby wszystkie włoski układały się w jedną stronę, może sprawiać wrażenie niejednolitego koloru. I takie właśnie wyszło mi na zdjęciach, które wczoraj zrobiłam - potargane :lol: I w dodatku trochę żółte, co nijak ma się do rzeczywistości.
Nie potrafię załączyć swoich zdjęć. To moje pierwsze w życiu forum, na którym coś piszę - zasługa mojego kotka oczywiście :D Ale chętnie wyślę na maila.
Dzisiaj dowiedziałam się od osoby sprzedającej drapaki Armarkatu, że u nich w domu jest ich w użyciu 6 i hasa po nich gromadka maine coonów. To wg mnie dużo świadczy o ich wytrzymałości. Tak więc - kupujcie :wink:

ania2126

Post » Pon sty 21, 2008 11:51

Witam,
Bardzo się cieszę, że powstał taki wątek - mam jedno pytanie: czy Wasze drapaki są zrobione z tkanin, po których koty nie elektryzują? Słyszalam, że wykładzina dywanowa nie powoduje elektryzowania, ale czy to prawda? Jest natomiast bardzo droga - czy są może jakieś inne, może jakiś plusz?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon sty 21, 2008 11:58

ania2126 pisze:
Jana pisze:

Beż ma jeden odcień, mniej więcej taki jak na zdjęciu, a na pewno nie ciemniejszy. Patrząc na to firmowe zdjęcie, nie odnoszę wrażenia, że są dwa kolory... Futerko jak to futerko - jak nie wygładzisz reką tak, żeby wszystkie włoski układały się w jedną stronę, może sprawiać wrażenie niejednolitego koloru. I takie właśnie wyszło mi na zdjęciach, które wczoraj zrobiłam - potargane :lol: I w dodatku trochę żółte, co nijak ma się do rzeczywistości.
Nie potrafię załączyć swoich zdjęć. To moje pierwsze w życiu forum, na którym coś piszę - zasługa mojego kotka oczywiście :D Ale chętnie wyślę na maila.
Dzisiaj dowiedziałam się od osoby sprzedającej drapaki Armarkatu, że u nich w domu jest ich w użyciu 6 i hasa po nich gromadka maine coonów. To wg mnie dużo świadczy o ich wytrzymałości. Tak więc - kupujcie :wink:

Aniu, wchodzisz na www.upload.miau.pl albo www.imageshack. us - i tam ładujesz zdjęcie (najlepiej nie większe niż 900/600 pikseli. A potem to już proste, kopiujesz link do miniaturki i wklejasz do postu :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sty 21, 2008 17:06

Śliczny jest ten drapak :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto sty 22, 2008 0:56

Zerknelam na strone ale nie bardzo wiem jak u nas mozna taki kupic. Oplaty wysylkowe sa powalajace.

A drapaki sliczne. Choc Covu pewnie rownie piekne robi:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sty 22, 2008 22:13

Drapaki Armarkatu można kupić na Allegro. Cena wg mnie jest bardzo atrakcyjna. http://www.allegro.pl/item301596082_sup ... c6202.html
Nie mam pojęcia czym są spowodowane te niskie ceny. Ja skłonna byłabym zapłacić wiele więcej, bo naprawdę drapak super wygląda i jakość wykonania jest bez zarzutu. Na amerykańskiej stronie Armarkatu m.in. ten model jest na wyprzedaży i podana jest cena detaliczna 219$, a cena online 109$ (obniżona ze 119$). Miałam spore obawy, ponieważ zawsze uważam, że nie ma nic za darmo i szerokim łukiem omijam wszelkie przeceny. Zaryzykowałam jednak i warto było - defektu nie doszukałam się żadnego. Zapewniam, że mój kocurek otrzymał drapak bez wątpienia w I-szym gatunku :D
Pożaliłam się w pierwszym poście nt. drapaka, że długo na niego czekam, więc wyjaśniam (gdyby ktoś był zainteresowany kupnem), że nie była to wina sprzedawcy lecz ewidentnie firmy kurierskiej. A żeby było śmieszniej - sama zażyczyłam sobie wysłanie przez inną firmę niż ta, z której usług korzysta sprzedający. I tak sobie "polepszyłam", że czekałam ponad 2 tygodnie :evil: Ale historie o firmach kurierskich to temat na inny wątek :wink:

ania2126

Post » Wto sty 22, 2008 23:26

Aniu, wielkie dzięki za "cynk" - pewnie nie jedna osoba skorzysta!:) Rzeczywiście cena jest rewelacyjna.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro sty 23, 2008 1:59

Lidka pisze:Zerknelam na strone ale nie bardzo wiem jak u nas mozna taki kupic. Oplaty wysylkowe sa powalajace.

Dużo modeli z cenami i kosztami wysyłki :arrow: http://armarkt.republika.pl/index.html
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Śro sty 23, 2008 12:49

grrr... pisze:
Lidka pisze:Zerknelam na strone ale nie bardzo wiem jak u nas mozna taki kupic. Oplaty wysylkowe sa powalajace.

Dużo modeli z cenami i kosztami wysyłki :arrow: http://armarkt.republika.pl/index.html

To jest właśnie strona wspomnianego przeze mnie sprzedawcy z Allegro.
Zapomniałam wstawić link, ale na Allegro i tak podają link do tej swojej stronki :wink:

ania2126

[poprzednia][następna]