Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Lidka pisze:Chodzi o kota znajomej. Ogolnie jest z nim problem. Teraz wymyslaja mu zoltaczke. NAjgorsze jest to, ze probuje podjadac zwirek.
Czego mu w takim razie brakuje - wapna?
Moze ktos mial jakies doswiadczenia?
Znajoma pewnie bedzie wymieniac zwirek, zeby nie bylo nieszczescia.
Ale nie wtym rzecz. Napewno czegos mu brakuje tylko czego?
Tinka07 pisze:UWAGA
Lizanie żwirku ebonitowego może doprowadzić w takich przypadkach do poważnych powikłań, nawet do śmierci. W organizmie tworzą się wtedy podobne grudki jak w kuwecie.
Pozdrawiam serdecznie
ulvhedinn pisze:Wiecie, bardzo ciekawe, to co piszecie... u nas żwirek czasem wyżera Bianka, która ma chlamydie, anemię i zaburzenia trzustki.... nie wpadłam na związek przyczynowo-skutkowy
Beliowen pisze:Trzeba zrobić morfologię krwi, niedobór żelaza objawiający się spaczonym łaknieniem na pewno będzie widoczny.
pixie65 pisze:ulvhedinn pisze:Wiecie, bardzo ciekawe, to co piszecie... u nas żwirek czasem wyżera Bianka, która ma chlamydie, anemię i zaburzenia trzustki.... nie wpadłam na związek przyczynowo-skutkowy
Może warto sprawdzić dlaczego ma tę anemię, bo jak pisałam wyżej może to być na skutek nie przyswajania żelaza. W wątku Myszkina:Beliowen pisze:Trzeba zrobić morfologię krwi, niedobór żelaza objawiający się spaczonym łaknieniem na pewno będzie widoczny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510, Meteorolog1 i 39 gości