S.KATOWICKIE IV-Tysiak w domku.Karmelka po zabiegu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 27, 2007 17:39

ko_da1 pisze:mała Kuki była dziś badana , temp. ok , brzusio ok , jelitka ok , uszka - świerzb :roll: dostała dziś witaminki podksornie, Advocata na świerzba i inne robale oraz tacke RC.Recovery ktora kici smakuje i podlizuje ją ze smakiem, ale nadal w maleńkich ilościach .....

Kuki ma wielbicielki z Jury Krakowskiej 8) narazie jesteśmy po wstępnej rozmowie i ustaleniach dalsze czynności adopcyjne będziemy omawiać w przyszłym tygodniu , ale domek super i myśle że kicia ma szanse tam zamieszkać otoczona ciepłem i miłością ...............ciekawi mnie tylko czy wypatrzeli ją na stronce Katowickiej czy na alegro już gdzieś jest ? 8) zobaczymy jak to będzie narazie musimy ją podkurowac i troszke podtuczyc :roll:

Natalia, co u weta?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw gru 27, 2007 17:52

Femuś obserwujemy , wet. mowi ze nie ma narazie powodu do niepokoju, trzeba wybić świerzb, robale i poprawic apetyt , reszta jest w "normie" :wink: w sobote idziemy na drugą dawke Cotosalu, zobaczymy jak bedzie wyglądał jej stan i czy trzeba będzie włączyć jakieś dalsze leki
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Czw gru 27, 2007 17:56

Mała1 pisze:

Karmelka wzieła i olała całkowicie naszą zwykłą puszke-co wiecej-zaczęła ja ze wstrętem zakopywac :wink: Trzeba koniecznie jej perzynosic gotowane miesko. Ale poza tym jest w formie-tylko chudziutki z niej kicius jeszcze.

Ja mam wrazenie,ze Karmelka była rozpieszczaną kicią
nasza puszkę zakopywała z furą kota, ktory coś by zjadł, ale nie ma ochoty na to co dają :wink:
Chuda jest strasznie :(
Przed sterylka przydaloby sie ja podtuczyć.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw gru 27, 2007 17:59

wątek Misia-mamy małe problemy :(

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=70295

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw gru 27, 2007 19:30

Super ze Tosia wreszcie w Nowym Domku, taka urocza kotka zasluguje na super domek:D

Co do Kuki to jest chyba tylko na stronce ;) bardzo ciekawe.. czy ktos jej robil allegro? bo z tego co ja wiem to tylko jest na stronce. W sumie fajnie by bylo jakby wybral ja z www bo to by znaczylo ze zaczyna ona spelniac swoja role ;)
szkoda tylko ze tak wolno..

Dzieki Mala za wiesci ze schronu. Dobrze ze z kociakami ok a bajeczka na leczeniu. Oby jej szybko przeszlo:)

zrobilam tez allegro szczeniakom i dwie osoby obserwuja aukcje. Ciekawe czy kolejne szczeniaczki znajda domek..
telefon jest podany bezsposredni do schroniska takze sie raczej nie dowiemy..
Ostatnio edytowano Pt gru 28, 2007 9:29 przez mika_xx, łącznie edytowano 1 raz

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Czw gru 27, 2007 23:06

Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale naprawdę nie mam teraz dużo czasu.

Byłam dzisiaj z Gejszą (bardzo to imie do Niej pasuje :)) u wetki i niestety musi mieć podany antybiotyk w zastrzyku przez 3 dni, a później zobaczymy co dalej. Z oczkami sobie poradziłyśmy, ale poszło to niżej i osłuchowo już coś tam wyszło. Z tego wszystkiego zapomniałam się spytać czy to kk czy zwykłe przeziębienie, ale myślę, że raczej to drugie. Apetyt jest super, gorączki nie ma, zachowanie również w porządku.

Co do zachowania to powiem, że jeszcze nigdy nie spotkałam TAKIEGO miziastego kota. Przecież Ona jakby mogła to by weszła w człowieka. Śpi z nami w łóżku (mój TŻ nie jest szczęśliwy :lol: :lol: :lol: :lol: ), Młodszemu synowi pozwala na bardzo dużo i jeszcze się do Niego łasi, aż muszę Ją odganiać, bo mógłby Jej zrobić krzywdę.

Tak więc jeżeli będzie potrzebny kotek do domu z małymi dziećmi - to Gejsza jest idealna.

Ach! Jak zaskoczyła dzisiaj mnie i wetkę na wizycie :o :o :o :o :o
Nawet nie zamiauczała ani nie uciekała przy zastrzyku i mierzeniu temperatury. Poprostu patrzyła na mnie tymi swoimi zielonymi oczkami jakby wiedziała, że nie dam Jej skrzywdzić.

Ona jest naprawdę cudna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

33aneta

Od: Pt gru 07, 2007 19:33

Post » Czw gru 27, 2007 23:30

ja tylko o Karmelce.
ja jej wczoraj dalam takie jedzenie z malej puszeczki i bardzo chetnie zjadla.
jutro kupie znow i jej zawioze. tylko nie wiem ktory smak ale to sprobuje z kazdym po kolei.
moze jej sie nie znudzilo :)
bedzie ktos jutro?
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Pt gru 28, 2007 8:26

Ko_da daj znac ile wydałas u weta.

Aneto, perzpraszam ,że wczsniej nie wysłałam ci kasy, ale w domu mam problemy z dojściem do bankowego serwera, cos tam muszę wgrac :roll: jestem w tych sprawach beznadziejna, dziś lub jutro pojade do pracy .

Dzis jedziemy do schronu. Martwię sie o Tysiaka , czy da sobie radę no i o Bajeczkę.
I cały czas chodzi mi po głowie kocurek ten roczny, musze koniecznie dowiedzieć się jak ma na imie.
W domu mam jego bude, mam nadzieję,że doczeka do tego aby do niej wejść :(
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt gru 28, 2007 9:29

iwona_35 pisze:Ko_da daj znac ile wydałas u weta.

I cały czas chodzi mi po głowie kocurek ten roczny, musze koniecznie dowiedzieć się jak ma na imie.
W domu mam jego bude, mam nadzieję,że doczeka do tego aby do niej wejść :(

Biedny jest bardzo :(
ale atakuje przy kazdej próbie kontaktu.
Jest w koszmarnym stresie
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt gru 28, 2007 11:41

Kruszynka od mar9 pojechała do swojego nowego domku

którego tymczasowicza teraz ogłosić w GW
Obrazek
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt gru 28, 2007 12:08

:1luvu: :catmilk: wspaniale :D

mika_xx

Post » Pt gru 28, 2007 12:15

Czy Bajeczka musi być wysterylizowana w takim stanie? Czy wet nie może poczekać? Potem jest dramat, bo wycieńczony kot odchodzi. :(

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt gru 28, 2007 12:21

hmmm :|

mika_xx

Post » Pt gru 28, 2007 15:18

no to po kolei-najpierw odpowiedzi :wink:

o Misiu napiszę w jego watku.

Koda-kciuki za młodą :ok:

33anetta-ardzo sie cieszę ,ze Gejsza tak Ci ,,spasowała,, :D -kciuki za zdrowko

Zakocona-Bajeczka jest juz dawno po sterylce :wink: -nikt jej nie bedzie ciachał. Dostała antybiotyki.

Byłysmy z Iwona w schronisku

Tysiak radzi sobie niezle-biega po kociarni i po wybiegu,je :)

Roczny ,,Stresik,, juz powoli odpuszcza-dzis dotnełam go na chwilkę. Mam nadzieje,ze bedzie coraz lepiej.

Pani wzięła na badania tego swojego kocurka,którego oddała bo atakował-mam nadzieje,ze sobie z nim poradzą. Maja mój tel jakby co.

Karmelcia wszmała całego gotowanego kurczaka jakiego jej przyniosłam.Pucha kk-jest be :wink:

U Pingwinki i Lonii wszystko w porzadku.

Na kociarni równiez.

Ale zeby nie było zbyt wesoło-to do schroniska wróciła Klemcia :crying:
Została oddana podobno ze wzgledu na alergie dziecka.
Wczoraj pojechałysmy z tangerine sprawdzic co u niej słychac-pani powiedziała ,ze ja oddała.
I fakt-była dzis w schronie :(
Z drugiej strony, na miejscu bedac tam swierdziłam,ze chyba dobrze,ze wróciła.Tej kotce teraz juz naley sie dom na 120%-prosimy o pomoc w szukaniu.
Ona juz raz była oddana spowrotem ,bo ponioc sikała :(

Obrazek

Obrazek Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt gru 28, 2007 15:22

Taki piekny kot i znowu oddany. Ludzie sa tacy nieodpowiedzialni. Znowu zrobili z kota rzecz. Zrobie jej allegro ehh

mika_xx

[poprzednia][następna]