S.KATOWICKIE IV-Tysiak w domku.Karmelka po zabiegu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 23, 2007 19:49

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Wam spokój i radość.
Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia
Żyje własnym pięknem,
A Nowy Rok obdaruje Was
Pomyślnością i szczęściem.
Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia
Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia.

Obrazek
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie gru 23, 2007 20:00

ko_da1 pisze:Karmeluś :( ja myśle że ona ma nawał pokarmu i stąd ten guzek na sutkach a to boli jak jasna cholera :( musiałaby miec to wymasowane a najpierw nagrzane :roll: i mysle jakiś srodek na ztrzymanie laktacji i przeciwbolowy ........ bo jak sie to zaparzy to potem tylko nacinanie zostaje :( u nas Kuki miała mierny apetyt ale za to jak sie dorwała dziś do gotowanego kurczaka to doszłam do wniosku ze pewnie poprostu puchy są jej nie znane ,indor juz sie dla kociatych gotuje :wink:

Gwiazdorku kurcze czemu ty jeść nie chcesz :( Iwona ja mysle ze dobrze by mu było założyć wenflon i w razie czego kroplówy w domu podasz to proste, jak co w wigilje jestem u mamy i w 1 dzien swiąt podejde i pomoge ..................

Mika i Kree to też dzięki Wam dostałam taką wiadomośc na gg 8) 8)

no to jesteśmy właścicielami pieknej czarnej kotki, mała jest śliczna, potem prześlymy zdjecia, wielkie dzieki i Wesołych Świat

czarna kicia ma na imie Inka - od kawy bo czarna jak kawa , pieknie korzysta z kuwetki , chodzi za państwem krok w krok , mąż a dla niego to była po części niespodzianka zachwycony :lol: już ma Ineczka porobione fotki z pierwszego dnia na pamiątke :wink: prosili by sie dowiedziec kiedy kicia była szczepiona żeby mogli powiedzieć weterynarzowi :wink:

Wspaniale :D czekamy na fotki:> sciagnij jakies to wrzuce sliczne fotki na stronke :))) Ta malutka jest przekochana i dobrze ze ma dobry domek :)

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Nie gru 23, 2007 20:39

ja nie mam tego convalescence :(
gdzie to mozna dostac?

a nie wiedzialam, ze jest inna Bunia. tzn ja ją tak sobie po cichu Bunia nazywam, a oficjalnie Karmelka :) - to pewnie dlatego tak ze ja karmic trzeba :wink:

w ogole zalozylam na naszej klasie profil dla Bułeczki:
http://nasza-klasa.pl/profile/4406365

tam wyszlo ze ona ma 6 lat bo nie ustawilam daty ur bo nie wiem ile napisac :?: w ogole mam nadzieje, ze to nie byl zly pomysl... jesli cos mam jeszcze dopisac albo zmienic tekst to dajcie znac. zapisze kicie jako goscia do roznych szkol i uczelni, moze akurat przykuje czyjąś uwage...
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Nie gru 23, 2007 21:10

Czy ktoś zrobił allegro szczeniakom? bo mogę zrobić ale nie chce się powielac ;)

fajny pomysl z Buleczka. Chyba tez zrobie cos takiego na naszej klasie ;)

P.S czy sa jakies wiesci z domku Palomy? jak Paloma i Oskar?

No i pogubilam sie w liczeniu. Ile kotkow juz jest poza schroniskiem? 231?

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Nie gru 23, 2007 21:40

chyba nikt szczeniakom na alegro nie robił, jak możesz zrob prosze :wink: nie mam pojęcia jaka jest liczba aktualnie wyjętych kociatych 8) ale bardzo bym chciała by jeszcze tymczas znalazła mamuśka Karmelcia :( może ktos sie zdecyduje ....
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Nie gru 23, 2007 21:57

słuchajcie kochani jakby ktoś z ogłoszenia w sprawie maluszków dzwonił, to kierujcie ich na schron w Sosnowcu tam trafiło kilka 2-3 miesięcznych kociąt :( albo przekazujcie numer od Terenia1 , chętnych na malce dużo niech kociaki nie spędzą tam wigili....
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie gru 23, 2007 22:15

ko_da1 pisze:słuchajcie kochani jakby ktoś z ogłoszenia w sprawie maluszków dzwonił, to kierujcie ich na schron w Sosnowcu tam trafiło kilka 2-3 miesięcznych kociąt :( albo przekazujcie numer od Terenia1 , chętnych na malce dużo niech kociaki nie spędzą tam wigili....

Tak bardzo proszę podobnież kociaki przyszły wczoraj do schroniska, my jak na złość wyjeżdżamy na święta, nasze pomieszczenie jeszcze w trakcie remontu nie mamy gdzie kociaków zabrać podam też bezpośredni numer do schroniska 32 293 75 56 to jest w Milowicach na ulicy Baczyńskiego.

Jutro z rana przedzwonię do schroniska dowiedzieć się ile kociaków jeszcze jest - kurcze to jest normalnie złośliwość rzeczy martwych :twisted:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie gru 23, 2007 23:00

Gejsza jest naprawdę cudna :D :D :D
Niestety chyba odnowił się katarek :( Napiszcie mi kiedy skończyła leczenie, co dostawała.
Wyczułam u Niej na karku taką kulkę ruchomą pod skórą, jutro jak się dostanę do weta to poproszę żeby to zobaczyć i napiszę.
Chyba jest na mnie bardzo zła, bo grzebię Jej w oczku (mocno ropieje i jest zaczerwienione) no i dość mocno kicha. Mam nadzieję, że przejdzie to tak łagodnie jak Misio :) :)

33aneta

Od: Pt gru 07, 2007 19:33

Post » Pon gru 24, 2007 0:38

Niech nam wszystkim Gwiazda Betlejemska pomoże, żebyśmy zawsze byli Ludźmi
i żebyśmy nigdy nie tracili z oczu tego,
co naprawdę najważniejsze.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon gru 24, 2007 9:16

Ja tylko na moment, nie zdążyłam jechać do schronu, bo oprócz Gwiazdorka zachorowała mi Kwitka, do tego akumulator mojego TŻ szlag trafił i dzis mam byc za jego kierowcę :evil:

Rozmawiałam ze Szwedą, zbada koteczke, wiem również od niego ,że kotka czarna mumusia..(.nie pamietam jak ją nazwałyście)rano troszke zjadła, dlatego pozwoliłam sobie na to,ze nie pojechałam.

Miedzy czasie byłam umówiona z facetem , który chciał młego kotka, były tam dwa małe czarne..rozmawiałam z nimi miał jednego wziąść, później zadzwonie, bo do tego wszystkiego wysiadła mi komórka :evil:

Ogólnie , dziewczyny nie gniewajcie się,ale ja muszę zwolnić, tzn chodzi mi o święta, musze odpocząć, najnormalniej w świecie, bo czuje że wysiadam..sorrki :oops:

Gwiazdorek, dostał antybiotyk, witaminy , jest strasznie wychudzony, później otworze mu wątek, bo chyba troszkę u mnie zostanie.
Od Julitki dostałam 100zł, wydałam 65zł w sumie...dziękuje..

Wszystkie rozliczenia napisze później, bo na koncie nie byłam od paru dni...dlatego peperoni,,przepraszam...
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon gru 24, 2007 9:42

zwolnij Iwona, zwolnij -trzeba odpoczac.
Kciuki za Gwiazdorka

Ja moze na sekunde zajrze z tym conwalescensem-ale w drodze na wigilie-juz ,,na czysto,,-nie będę biegac raczej po kociarni :wink:
puchy zostawie pracownikom.
Conwalesscensa zostawie w naszej czarnej torbie i strzykawke-ale umowmy sie ,ze Ola do Ciebie zadzwonie-bo jesli rzeczywiscie sama je-to moze to jutro odpuscimy.

33anetta-ona była daawno dosc podleczana najprostrzym jakims antybiotykiem, potem katarek wrócił i sama jakos dała sobie z nim rade.
Widocznie nie do konca.

mika xx-Bułeczka to ma około roku chyba :lol: -mysle ,ze to młodziutka koteczka :wink:

Dziewczyny-ale nie dawajcie w psiakach juz mojego telefonu-bo ja za chwile zwariuje-ciagle ktos dzwoni.(przynajmniej w Świeta tez musze odpuscic-bo juz sie wszyscy na mnie dra -nic tylko gadam rzez telefon :roll: )A telefonów wiekszosc jest ponizej krytyki.

Wczoraj az mnie jedna babka rozbawiła
mówi
ona-czy pani ze schroniska?
-ja-a pani moze chce kotka?
ona-nie, ja na pewno nie chce kotka,nie lubie-córka chce
ja-hmmmm-a ile córka ma lat?
ona- siedem

normalnie mnie rozłozyła :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon gru 24, 2007 9:58

no i jeszcze, bo w koncu zapomniałabym :oops:

Wszystkim dwu i czteronoznym uczestnikom forum

Wesołych, Ciepłych,Bezpiecznych,Pełnych Miłości
Świąt życzę :D

Mała1

Post » Pon gru 24, 2007 11:13

Kicia lepiej :D :D :D :D

Je tyle co pięciu Miśków, muszę im dawać dwie osobne miski, a i tak wyciąga łapką Misiowi z miski :lol: :lol:
Wygląda jak kotna kicia :lol: :lol: :lol:
Misio jest na mnie obrażony, bo mu jakąś "babę" do domu sprowadziłam, ale jest dżentelmenem i pozwala wybierać sobie z misek.

Życzę wszystkim zakoconym i im podopiecznym wesołych i spokojnych świąt, a kiciom które nie mają swoich domków, żeby znalazły jak najlepsze :!: :!: :!:

33aneta

Od: Pt gru 07, 2007 19:33

Post » Pon gru 24, 2007 12:54

udało mi sie skoczyc ,,na brudno,, jeszcze do schronu.

Martwi mnie Karmelka-nie jest z nia dobrze :(
W klatce była taka czarna biegunkowa, śluzowa kupka mała.
Dostała niecałe 20 ml conwalescensa-wiecej nie chciała.
Przywiazałam conwalescensa i strzykawke w reklamówce do klatki.Siedzi w pierwszej metalowej.
Jesli jutro ktos bedzie-niech sprobuje ja podkarmic.
(rozrabia sie z ciepła woda, do konsystencji gestej śmietanki)
Gula jakby mniejsza. Nic innego nie chciała jesc.

Być moze przyjedzie pani dzis po Nataszke.Pokazałam ,ktora to :wink:

Był pan po czarnego podrostka-poszła dziewczynka :) .
Wysłałam go od razu do weta-bo ona była tylko odrobaczona, nie była jeszcze szczepiona.

No i mozliwe ,ze pozycze jednym panstwu nasza klatke-ta co mam w pracy-bo oddali kota 3 dni temu-bo nagle zrobił sie agresywny.
Ale ogolnie sie przejmuja, bo nic nie je,nie pije :( Dzieci w domu bardzo sie go boja- :( .Przyjezdzaja do niego codziennie. Jest wziety ze schroniska 3 lata temu-teraz mu odbiło.
Namawiam ich usilnie na wziecie go chociaz do klatki do domu i zrobienie mu badan pełnych.Pewno gdzies jest przyczyna.

Reszta kociastych nakarmiona :wink:

a ja biore urlop do pojutrza od miau.

Wesołych Świat :s1:

Mała1

Post » Pon gru 24, 2007 14:31

dostałam sms od Małej 8)

Nataszka i drugi czarny podrostek juz w domu dzwoniła do niej pani Ula :lol: :lol: :lol: pisze bo Mała już wyjechała i nie ma jak :lol: :lol: pan z działek gdzie wyadoptowałam kociaki przygarnoł jeszcze jednego z ulicy :roll: około 3 miesięczny czarny z białym kocurek więc jakby co to on szuka domu pamietajcie o mnie :lol: 8)

Kuki przed chwilką sobie pawia pusciła tym co zjadła rano, znaczy kurczakiem :twisted: pozatym jest zywa, bawi, sie dużo śpi i sie myje :roll: nie zdazyłam dzis z nią do weta ale napewno po świętach sie zaraz wybiore
wesołych Świąt kochani :s5:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[poprzednia][następna]