Elitarny Klub Adoptowanych Kocich Seniorów - 99.. lista s. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 02, 2007 20:03

Tak sobie pomyślałam, ze właściwie mogę też napisać o mojej działkowej Pysi-Misi. Kotka dwojga imion, bo okazało się, ze zanim trafiła do mnie, stołowała się u innej kociolubnej pani :D
A pani ta twierdzi, że jej Misia, a moja Pysia ma lat conajmniej 8 8O

Teraz, jak już na stałe zamieszkała w mojej altance, dostała swoją książeczkę i imię, to mogę powiedzieć, ze jest moja, a ja jej :D Chciałam, zeby zamieszkała w domu, ale ona musi pilnować całej kociej działkowej społecznosci :twisted: I dopóki jej sił starczy na takie życie, niech będzie jak chce ...

Oto Pysia-Misia, nasza działkowa seniorka, opiekunka i piastunka wszystkich kocich dzieci z okolicy :D
Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie gru 02, 2007 22:39

Moja seniorka Malwinka jest od 2.09.2006 za TM. :cry:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon gru 03, 2007 2:33

słynna Mania :)
Obrazek

ElaKW

Od: Śro mar 05, 2003 15:50

Post » Pon gru 03, 2007 11:43

Dopiszcie i Florcię (lat 10). :D
Dziś mija miesiąc, jak ją wzięłam z "Kociego Pazura".
Jeśli ktoś pomyśli o niej staruszka... może się pomylić. Okresowe galopady po mieszkaniu, ostrzenie pazurów na kanapie i głośne "traktorzenie"... to jej specjalność.
Jedyne, co na mnie wymusiła (po za wybraniem miejsca na postawienie kuwety), to to, że mielę jej zawartość kocich saszetek czy konserw. Po prostu mus, to jest to co kocha jeść. A, że zębów trochę brakuje... uległam. :lol:

PS. Dorzucam zdjęcie samej zainteresowanej. :roll:

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw gru 06, 2007 16:31 przez pigula, łącznie edytowano 1 raz

pigula

Od: Pon paź 15, 2007 22:30

Post » Pon gru 03, 2007 11:57

Lista uzupełniona..

Anka, tę panienkę też dopisać?
Anka pisze:Zajrzałam przed chwilą do adopcyjnego wątku mojej seniorki Maniuchny czyli Babci Marianny Sopocianki, założonego w końcu marca. Zaszokowały mnie zwłaszcza zdjęcia.
Oto zdjęcie ze schroniska:

Obrazek

A to zrobione u mnie na początku października, jakieś 7 miesięcy później:

Obrazek

Tylko w tamtym wątku jedno zdanie napisane było przez kogoś chyba w złą godzinę - że staruszki nie wyczyniają glopad i innych ekscesów :twisted: . Właśnie przed momentem Maniuchna wwyczyniała awanturnicze ekscesy :roll:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro gru 05, 2007 23:57

Dopiszcie mojego Klemcia/Klemensa. Wzięłam go z łódźkiego schroniska, bo mój narzeczony chciał kota. Ale małego, a ja w płacz, że starszego bo te mają mniejszą szansę na adopcję.I tak wybór padł na Klemcia, który miał być Klementynką :) Ale płeć nie gra roli :D Klemcio ma 10, a może i więcej lat i jest najkochańszym kotem :D

Dopisać też można Sabinka(z łódzkiego schroniska), ale nie wiem dokładnie gdzie jest. Ale wiem, że ma kochający stały domek :D
Bertunia[*], Klemcio[*], Olaf [*], Tyson[*] Kira [*] a teraz Tigra

mls

Od: Śro lis 15, 2006 19:24

Post » Czw gru 06, 2007 0:01

aamms pisze:Lista uzupełniona..

Anka, tę panienkę też dopisać?
Anka pisze:Zajrzałam przed chwilą do adopcyjnego wątku mojej seniorki Maniuchny czyli Babci Marianny Sopocianki, założonego w końcu marca. Zaszokowały mnie zwłaszcza zdjęcia.
Oto zdjęcie ze schroniska:

Obrazek

A to zrobione u mnie na początku października, jakieś 7 miesięcy później:

Obrazek

Tylko w tamtym wątku jedno zdanie napisane było przez kogoś chyba w złą godzinę - że staruszki nie wyczyniają glopad i innych ekscesów :twisted: . Właśnie przed momentem Maniuchna wwyczyniała awanturnicze ekscesy :roll:

Ta panienka jest dopisana pod numerem 56 :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie gru 16, 2007 17:08

Dynia-
koteczka "perska", która ktoś przyniósł do elbląskiego schroniska w stanie straszliwym- bardoz wychudzona- sam kręgosłu i pusty brzuszek, olbrzymie place odchodów pchlich na doszczętnie wyłysiałym tułowiu.
Z kotki przez tydzień po prostu "się lało". Gdzie stanęła, tam zostawiała plamę wodnistego cuchnącego stolca.
Dopiero po trzech miesiącach ją ciachnęłam- macica bardzo "zużyta"- wetka stwierdziła, że prawdopodobnie Dynusia była eksploatowana na maksa w jakiejś rozmnażalni. Świadczą o tym również bardzo naciągnięte i zwisające sutki.
Przy okazji wycięłyśmy też guza sutka- wielkości śliwki.
Okazało się, przy okazji ściagania kamienia nazębnego, że Kotka nie ma ani jednego zęba w górnej szczęce, a w dolnej tylko 4 8O
Wetka oceniała ja na kilkanaście lat.
Kotka sika sobie i robi kupę gdzie chce, na szczęscie tylko w obrębie podłogi.
Z tych to wszystkich powodów raczej zostanie u nas....

Kabaczka moja kochana :)

Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie gru 16, 2007 17:18

Saba

Sabę zaadoptowałam równo rok temu za pośrednictwem naszego forum i Izabeli ze schroniska w Ciapkowie :)
Jest to prawdziwa psia seniorka, bo jej poprzedni pan, kiedy ja przyprowadził, poiwedział, ze pieska ma 30 lat.
Weci oceniają ją na 12-15.

Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie gru 16, 2007 22:37

prosze o dopisanie pipi. lat ok 10. przyjechala z tarnowskich gor. baba-chlop. rzadzi zelaznym warkotem.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Pt gru 21, 2007 10:45

Chyba pora zgłosić moją Murkę - Lady Murenę :D
Nie wiem, ile ma lat -kiedy ją zgarnęłam spod bloku, oceniono na 8-10..

Mureczka trafiła do mnie gdzieś w marcu 2006 - nastolatka Amy karmiąca "dzikie" koty prosiła o pomoc w ich sterylizacji. "Dzikie" koty w składzie dorosła Murka + trójka jej własnych albo przygarniętych dzieci, ok.10miesięczne czarne Grafit z Grafitką i biała Amelka zostały złapane przez Amy i Iwcię metodą wzięcia na ręce i przełożenia do kontererka.
Potem, w lecznicy i w trakcie sterylki okazało się, że Murka jest mocno wiekowa, ma nowotwór, część zębów do usunięcia i że jeśli przeżyje - nie nadaje się do "wolnego" życia. Okazało się też, że Murka zrosty w żyłach - czyli była leczona, może leczenie przerosło możliwości i ktoś wolał kota się pozbyć, może uciekła....
Została u mnie jako tymczas, cały czas były ogłoszenia w sieci i nie tylko.

Murka miała złe wyniki - m.in.bardzo wysokie leukocyty, szukaliśmy przyczyny, były podejrzenia białaczki i zakaźnej, i nowotworowej, w końcu okazało się, że pozostawione zęby mają ropnie przy szczęce, trzeba było usunąć wszystkie, przy usuwaniu popękała nadgryziona ropą szczęka.. W międzyczasie, co 3-4 tygodnie, miała "napady" kilkudniowego ostrego rozwolnienia, z silnym i gwałtownym odwodnieniem, kroplówkami, za każdym razem wydawało się, że już z tego nie wyjdzie ...
Jednak starsza pani jest twarda, nie chciała rezygnować.
Kiedy uspokoiły się problemy ząbkowo-trawienne, wywołane najprawdopodobniej pierwotniakami, Mureczka zaczęła rozkwitać - utyła, futerko zaczęło nabierać blasku. I znów załamanie - tym razem anemia, nerki, wątroba ..... Kilka kolejnych miesięcy męczenia kota - a to kroplówki, a to tabletki, ciągle dieta :twisted:
I znów Murka zwyciężyła - od kilku miesięcy (tfu, tfu) spokój, kocica tłusta i błyszcząca, rozkapryszona i rozgadana - nie miauczy, bo słabiutki już głos nie pozwala, ale syczy, gęga i marudzi. I oczywiście mruczy :D.
Po jej ostatnich przejściach zdrowotnych zdecydowałam, ze zostaje u mnie - jako mój trzeci kot.

Murka od początku zaadoptowała się do stada bez większych problemów, dzieli się władzą z Pusiunią, wcina bezzębną paszczęką wszystko - suche, mokre, mięsko dla niej kroję drobniej. Rusza się sztywno, nie skoczy z podłogi na parapet - ale ma swoje ścieżki i spokojnie dostaje się tam gdzie chce.
Przy misce zawsze pierwsza, nie daje się odepchnąć, odstrasza uderzeniem łapką, syczeniem i gęganiem - w ogóle gęga bardzo często, nie podoba się, kiedy zmieniam bok w łóżku naruszając sen damy, kiedy biorę na ręce, generalnie nie podoba się wszystko, poza jej własnymi zachciankami.
A, i potrafi mnie ugryźć tą bezzębną paszczą, potrafi mocno walnąć łapką, a pazurków już nie chowa całkiem, chyba też ze starości. Moi gościom pcha się na kolana i nie pozwala zrzucić - gęga.

A poza tym jest piękna - wielkie oczy z zawsze okrągłymi źrenicami (też chyba starość) kilka białych wąsów. I gdyby nie sztywne ruchy, nikt nie podejrzewałby damy o podeszły wiek.

Oto Lady Murena - stare zdjęcie, jeszcze w kuchni

Obrazek

I ulubione miejsce - na parapecie

Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt gru 21, 2007 11:16

I to jest właśnie urok starszych kotów... Potrafią z nami zrobić, co tylko chcą. Stawiają na swoim... :lol: I dlatego coraz bardziej kocham swoją Florcię. :D
Obrazek

pigula

Od: Pon paź 15, 2007 22:30

Post » Pt gru 21, 2007 11:24

Lista uzupełniona.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob gru 22, 2007 22:51

Aniu, coś mi się wydaje, że Mania zapisana jako mieszkanka u Eli KW to po prostu moje Marianna spod 56 numeru, którą Ela KW jako mistrz foto swego czasu obfotografowała i tu powyżej umieściła jej zdjęcie :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro sty 09, 2008 13:20

Zgłaszam Florka - u mnie od około pół roku.
Ma jakieś 9-10 lat.

Tu jest jego wątek adopcyjny:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61631&highlight=

A tak wygląda dzisiaj (ulubiona pozycja Florka)
Obrazek

Pozdrawiam

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

[poprzednia][następna]