30 kotów ... -13 pojechało do Met i już

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2007 15:18

Magija pisze:Sprawy finansowe, bo jak widac sa tutaj najważniejsze

Ani ja, ani bechet, ani Prakseda (przepraszam wszystkich, których nie wymieniłam, bo nie mam czasu teraz po raz kolejny przekopywać się przez wątek) nawet się na ten temat nie zająknęłyśmy.

Podobnie jak wiele osób zajrzałam tutaj, bo tytuł traktował o zaginionych kotach w dużej ilości.

Sądzę, że należy nam wyjaśnienie jak z Waszej strony wyglądała umowa z met odnośnie wypuszczenia kotów? Jeżeli jest tak jak twierdzi met, że wiedzieliście, że koty będą wypuszczone i to szybko, to dlaczego pojechały tam też mające szanse na dom?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw gru 20, 2007 15:26

met pisze:wlasnie wrocilam ze spotkania z prawnikiem
co rozjasnilo moj umysl i niebywale mnie uspokoilo
wytlumaczyla mi, ze nie powinnam pozwolic im wywiezc zadnego kota
jezeli dziewczyny beda upieraly sie przy adopcji kotow znajdujacych sie w stanie wolnozyjacym na terenie gospodarstwa uzytkowanego przez fundacje, na kazdego kota podpiszemy umowe adopcyjna - koty do konca zycia pozostana 'wlasnoscia' fundacji, bez naszej zgody nie moga zmienic zmiejsca zamieszania ani zostac przekazane osobom trzecim
dostalam tez wskazowke, aby nie dyskutowac z pieniaczami
wywiazalam sie z umowy z zakladem
magija ani nikt inny z lodzkiego towarzystwa nie jest tutaj osoba, ktora moze decydowac o kotach. prawo do tego ma fundacja 'nasza szkapa' od momentu, kiedy opuscily teren zakladu. fundacja 'nasza szkapa' jest odpowiedzialna za te koty

dziekuje za uwage
w razie jakichkolwiek jeszcze niejasnosci moge podac kontakt do pani prawnik prowadzacej sprawy fundacji 'nasza szkapa'

A teraz to juz się robi niezły "pasztet".
A czy Łodzianki mają prawo przynajmniej zobaczyć te koty z daleka?

--------------------

Wątek został zamknięty na prośbę Autorki.
E.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

[poprzednia]