Pomóżcie! Szukam szaro-beżowego NIEBIESKOOKIEGO ASCHE'a Wwa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 15, 2007 21:27

varulv pisze:Czy jeszcze zdarza Ci sie chodzic do rodzicielki? Jezeli zdarza sie, to przyszlo mi do glowy, ze moze daloby sie przekazac prosbe o zdjecie do tych niby znajomych, ktorzy wzieli Asche'a... Jezeli faktycznie nie maja zamiaru oddawac kota... to moze chociaz mogliby przekazac zdjecie, bys wiedziala, ze zyje i jest zdrowy... Mogliby wyslali je poczta. :? Dla nich to nie powinien byc wielki problem, a Tobie oszczedziloby tej najgorszej niepewnosci...
No nie wiem, moze fantazjuje i trudno cos takiego wykonac... Tak tylko przyszlo mi do glowy.

varulv według mnie to bardzo dobry pomysł

a babcia z dziadkiem nic nie wiedzą ?

ubranka super - najbardziej mi się podoba ta zielona kurteczka z kapturem obszytym futerkiem (mam nadzieję, ze sztucznym ;))
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Sob gru 15, 2007 22:09

varulv pisze:Na poprawe humoru wysle pare linkow dotyczacych ...mody psiej Obrazek
szukalam czegos dla kotow i przez przypadek znalazlam pare rzeczy, ktore sama bym kupila, gdybym miala komu :roll:

http://www.puccipetwear.com/product.php ... ategory=20
http://www.puccipetwear.com/product.php ... ategory=21
http://www.puccipetwear.com/product.php ... ategory=23
http://www.puccipetwear.com/product.php ... ategory=23
http://www.puccipetwear.com/product.php ... tegory=55#

:smiech3:

a mnie sie najbardziej podoba zielona bluza z kapturem - w końcu do rudego pasuje zielone :wink:
fajnie by było mieć w domu psa dresiarza :ryk:

a jeszcze bardziej (by nie mieszać kilku subkultur w jednym domu :wink: ) to podoba mi sie to:
http://www.puccipetwear.com/product.php ... ategory=80
:mrgreen:

tak sie właśnie zastanawiałam co varulv może wymyślić dla swoich footer na gwiazdkę 8)

PS szkoda ze w Polsce nie ma zwyczaju wieszania skarpet na kominkach (no moze dlategop żer nie ma kominków :roll: )
bo z całą pewnością takowa http://www.puccipetwear.com/product.php ... ategory=80 by u mnie wisiała :love:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob gru 15, 2007 22:15

wibryska pisze:varulv według mnie to bardzo dobry pomysł

ubranka super - najbardziej mi się podoba ta zielona kurteczka z kapturem obszytym futerkiem (mam nadzieję, ze sztucznym ;))

mam nadzieje, ze pomysl okaze sie dobry nie tylko teoretycznie, ale tez praktycznie...
jezeli dobrze pamietam, to babcia z dziadkiem nawet nie do konca sa swiadomi [w sensie nie bardzo chca widziec] co sie dzieje u ich corki...

no nie wiem... ale - Aiu, moze ludziom na swieta serca troche miekna i Twoja rodzicielka bylaby w stanie zrobic dla Ciebie ten prezent, by przekazac prosbe o zdjecie? Albo moze, by nie bylo zadnych nieporozumien, napisalabys karte swiateczna dla tych ludzi, z prosba, by przekazali Tobie zdjecie chociaz, bo:

a) wersja z ograniczona iloscia emocji: swiadomosc, ze Asche jest zdrowy i ma opieke ma dla Ciebie ogromne znaczenie
b) wersja z wieksza iloscia emocji: kochasz ogromnie kocurka i rozumiesz, ze jego uroczy koci charakter i piekny pyszczek musialy rozkochac w sobie nowych opiekunow... jezeli nowi opiekunowie kochaja Asche'a i dbaja o niego -- swiadomosc, ze kot zyje, jest zdrowy i ma dobra, kochajaca opieke, pomoze ukoic bol po jego stracie
c) wersja dramatyczna: do konca zycia spokoju nie zaznasz, nie wiedzac, co z Twoim kocurkiem...
d) inne...

tylko wielka nie wiadoma jest, czy nowi opiekunowie sa faktycznie "znajomymi", czy wiedzieli ze dostaja kota bez zgody opiekunki, no i oczywiscie jak do nich mowic by zrozumieli, plus co napisac, by ewentualny dostarczyciel kartki nie zrezygnowal z dostarczenia ani nie mial jakiejs sadystycznej satysfakcji z cudzego bolu...
:?

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

Post » Sob gru 15, 2007 22:29

varulv pisze:Przejrzalam spis tresci [dobry pomysl!], obejrzalam jeszcze raz pare zdjec, poczytalam troche...

spis treści to jeden z wielu genialnych pomysłów wibryski :wink: :D
też mi sie bardzo spodobał bo dla nowych osób (czy nawet tych które dołączyły w połowie) będzie to duże ułatwienie i będą mogły sie zorientować o co chodzi i co się mniej więcej działo :)

...
Obrazek

Czy jeszcze zdarza Ci sie chodzic do rodzicielki? Jezeli zdarza sie, to przyszlo mi do glowy, ze moze daloby sie przekazac prosbe o zdjecie do tych niby znajomych, ktorzy wzieli Asche'a... Jezeli faktycznie nie maja zamiaru oddawac kota... to moze chociaz mogliby przekazac zdjecie, bys wiedziala, ze zyje i jest zdrowy... Mogliby wyslali je poczta. :? Dla nich to nie powinien byc wielki problem, a Tobie oszczedziloby tej najgorszej niepewnosci...
No nie wiem, moze fantazjuje i trudno cos takiego wykonac... Tak tylko przyszlo mi do glowy.

nie :oops:
już bardzo dawno tam nie zawitałam... nie mam odwagi :oops:

co do przekazywania i obiecywania czegokolwiek przez moją rodzicielkę... :?
hymmm... jeśli wogóle kojarzy taki fakt ze pozbyła sie kota :roll:
jej to zupełnie nie obchodzi
po co miałaby sobie takimi rzeczami zawracać głowę :roll: są ważniejsze.
:roll:

i jedna sprawa od kilku miesięcy pojawiła sie tylko 1 raz
i to było :roll: kilka miesięcy temu... :?

co do "nowych właścicieli" też myślę że nie był by to wielki problem podesłać zdjęcia... gdyby to osoba która go oddała poprosiła...

Aia

Post » Sob gru 15, 2007 22:29

Aia pisze:a mnie sie najbardziej podoba zielona bluza z kapturem - w końcu do rudego pasuje zielone :wink:

a jeszcze bardziej (by nie mieszać kilku subkultur w jednym domu :wink: ) to podoba mi sie to:

tez mi sie bardzo podaba ta zielona bluza i ta, do ktorej link wkleilas :D
ale zastanow sie, moze Kaj powinien miec napisane na ubranku "security" :wink: w koncu sama kiedys pisalas, ze to bojowy pies... z ciekawych napisow bardzo fajny wydaje mi sie ten Tshirt z napisem "DO [not przekreslone] FEED ME!" :lol: mysle, ze do wielu psow bardzo by to pasowalo...

Aia pisze:tak sie właśnie zastanawiałam co varulv może wymyślić dla swoich footer na gwiazdkę 8)

PS szkoda ze w Polsce nie ma zwyczaju wieszania skarpet na kominkach (no moze dlategop żer nie ma kominków :roll: )
bo z całą pewnością takowa http://www.puccipetwear.com/product.php ... ategory=80 by u mnie wisiała :love:

ale fajne! Obrazek
zupelnie nie zauwazylam tych skarpet!

ale ja niestety swoim futrom zadnego z tych uroczych ubranek dla psow nie kupie Obrazek

varulv

Post » Sob gru 15, 2007 22:38

tez mi sie wydaje, ze najtrudniej jest pojsc tam...
ale jak pisalam wydaje mi sie, ze na swieta serca miekna...

pomyslalam o kartce napisanej przez Ciebie dlatego, ze o prosbie trudniej zapomniec gdy ma sie jakas rzecz przypominajaca o tej prosbie...

a do tematu swiateczno-psiastego dorzuce jeszcze cos takiego:
http://www.petplanet.co.uk/product.asp? ... pf_id=7735
Obrazek

varulv

Post » Sob gru 15, 2007 22:43

varulv pisze:
wibryska pisze:varulv według mnie to bardzo dobry pomysł

mam nadzieje, ze pomysl okaze sie dobry nie tylko teoretycznie, ale tez praktycznie...
jezeli dobrze pamietam, to babcia z dziadkiem nawet nie do konca sa swiadomi [w sensie nie bardzo chca widziec] co sie dzieje u ich corki...

tu varulv ma racje :(
nie dopuszczają do siebie tej myśli i wolą już wszystkich innych obwiniać za zachowanie ich córki niż ją samą...

od sprawy Asche'a kompletnie sie odcieli i nie chcą mieć z tym nic wspólnego
dla nich to tylko zwierze, na dodatek nie ma sie nim co przejmować jeśli go już nie ma - problem z głowy

no nie wiem... ale - Aiu, moze ludziom na swieta serca troche miekna i Twoja rodzicielka bylaby w stanie zrobic dla Ciebie ten prezent, by przekazac prosbe o zdjecie?

Obrazek

no niestety uwarunkowane to jest bardzo mocno w drugą stronę
- i wiem po sobie, bo chyba u nas to rodzinne że Swięta to jednen z najgorszych okresów w roku :oops: po prostu czego bymśmy nie oddali za to aby ich wogóle nie było... a z takim nastawieniem rozumiesz co to wychodzi w praktyce :(

Albo moze, by nie bylo zadnych nieporozumien, napisalabys karte swiateczna dla tych ludzi, z prosba, by przekazali Tobie zdjecie chociaz, bo:

a) wersja z ograniczona iloscia emocji: swiadomosc, ze Asche jest zdrowy i ma opieke ma dla Ciebie ogromne znaczenie
b) wersja z wieksza iloscia emocji: kochasz ogromnie kocurka i rozumiesz, ze jego uroczy koci charakter i piekny pyszczek musialy rozkochac w sobie nowych opiekunow... jezeli nowi opiekunowie kochaja Asche'a i dbaja o niego -- swiadomosc, ze kot zyje, jest zdrowy i ma dobra, kochajaca opieke, pomoze ukoic bol po jego stracie
c) wersja dramatyczna: do konca zycia spokoju nie zaznasz, nie wiedzac, co z Twoim kocurkiem...
d) inne...

tylko wielka nie wiadoma jest, czy nowi opiekunowie sa faktycznie "znajomymi", czy wiedzieli ze dostaja kota bez zgody opiekunki, no i oczywiscie jak do nich mowic by zrozumieli, plus co napisac, by ewentualny dostarczyciel kartki nie zrezygnowal z dostarczenia ani nie mial jakiejs sadystycznej satysfakcji z cudzego bolu...
:?

:)
kartka to tych ludzi byłaby pomysłem wprost rewelacyjnym :!:
myślę ze wtedy zasada "zmiękczenia przedświątecznego" by mogła zadziałać :)
z tym ze ta kartka na 100% na 1000% nie dotarła by do adresata jeśli posłancem miałaby być moja rodzicielka :cry:

i to by było dokładnie z tego powodu co piszesz...

Aia

Post » Sob gru 15, 2007 22:54

varulv pisze:
Aia pisze:a mnie sie najbardziej podoba zielona bluza z kapturem - w końcu do rudego pasuje zielone :wink:

tez mi sie bardzo podaba ta zielona bluza i ta, do ktorej link wkleilas :D
ale zastanow sie, moze Kaj powinien miec napisane na ubranku "security" :wink: w koncu sama kiedys pisalas, ze to bojowy pies... z ciekawych napisow bardzo fajny wydaje mi sie ten Tshirt z napisem "DO [not przekreslone] FEED ME!" :lol: mysle, ze do wielu psow bardzo by to pasowalo...

albo "The boss" - chyba też tam coś takiego było^^
a z karmieniem to by także pasowało idealnie 8) - szczególnie że taraz tocze walke z Kajem bo znów suchego nie jje :( a musi
i próbuje go przetrzymać na głodzie - tzn on woli głodować bo micha pełna :roll:
ale gnida jedna suche żre z przyjemnoscią gdy go się karmi z rączki :evil:

ale fajne! Obrazek
zupelnie nie zauwazylam tych skarpet!

ale ja niestety swoim futrom zadnego z tych uroczych ubranek dla psow nie kupie Obrazek

tak skarpeteczki są bossskie :D
a te rogi renifefa... dobrze że ich nie mam bo kaj znów by musiał pocierpieć Obrazek

pamiętam jak chyba na moją 18 (lub chyba inne wcześniejsze urodziny) na spotkaniu rodzinnym Kaj chodził ubrany w muszkę :lol: oczywiście jest uwieczniony na zdjęciu :wink:

a ja pieke sama Obrazek ciasteczka dla Kaja i dam mu pod Choinkę :mrgreen: wsadzone w jego już zakupioną nową i piękną miseczkę (drugą nie wytrzymałam i dałam na mikołajki - ale sie cieszył 8O ) i zapakowane ładnie - wiecie jak Kaj uwielbia rozpakowywać prezenty :P

PS
a mnie jeszcze rozwalają piżamy dla psów... czy one na prawdę mają w tym spać
albo to http://www.krakvet.pl/beaphar-parasolka-p-8276.html - no mistrzostwo świata Obrazek Obrazek Obrazek

pozdrawiam
Aia

Aia

Post » Nie gru 16, 2007 1:04

Monisek pisze:
Obrazek

piękne to ogłoszenie
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 16, 2007 1:12

według mnie przydałby się Twój numer telefonu i adres e-mail w pierwszym poście i jeśli mogę coś zasugerowac to chyba lepiej najpierw opisać Asche'a a potem podać spis treści wątku (jestem nie do zniesienia :oops:)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 16, 2007 1:26

ogłoszenie Asche na ale.gratka:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/827152_ ... y_kot.html

na razie takie wstępne, może coś usunąć, może coś dopisać, może wstawić więcej zdjęć, muszę poszukać
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 16, 2007 12:15

szukamy Asche - w całej Polsce
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 16, 2007 14:05

Aia a mogłabyś mi przesłać na maila: renataml@wp.pl
oryginały zdjęć Asche ? tego pierwszego i tego gdzie patrzy do góry swoimi cudnymi niebieskimi ślipkami ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 16, 2007 17:19

wibryska pisze:jeśli mogę coś zasugerowac to chyba lepiej najpierw opisać Asche'a a potem podać spis treści wątku (jestem nie do zniesienia :oops:)

nie martw sie wibrysko jakoś Cię znoszę :lol: :wink:
tak też miałam zrobić tylko ze komp mi odmówił już współpracy i musiałam poczekać aż "odpocznei" lub zmieni mu się humor :?

dzięki za radę
:*

i bardzo dziękuję za ogłoszenie w ale.gratce :D
zdjęcia zaraz Ci prześle

Aia

Post » Nie gru 16, 2007 21:48

nie pracuję a brakuje mi czasu :roll: chyba nie umiem sobie tego czasu zorganizować ;)
ale postaram się napisać do administratora/moderatora dogomanii i zapytam co masz zrobić, zebyś mogła normalnie założyć nowy temat i wysyłać wiadomości

dziękuję za zdjęcia - Asche jest najpiękniejszy na świecie :love:
tak jak Kicia, Wibrys, Mruczomir, Bella, MiniBella, Afra i Lusia ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]