Pańcia mówi, ze scur to taka mokra szasetka z herbaty Mrrrrrruuuu, właśnie mi się przyśniło tysiąc szasetek z pitti . I że to wszystko zjadłam. I urosłam tak, że pogoniłam sąsiada Mijki, a on się tak bał, że uciekał aż się kurzyło Mówię Wam, ale był widok
Ten sąsiad Mijki od Cioci Kociamy to strasznie okropny jest, tylko by dokuczał kotom i psom. Zapytaj Cioci Kociamy albo poczytaj Jej wątek o Biednych Wiejskich Kotach. Ciocia ciągle z nim się kłóci, żeby przestał dokuczać zwierzątkom. Nie będę go nazywać suki synem, bo Pańcia mówi, że to pieski są synami suczek. I one nie zasługują na to, żeby je porównywać z takim niedobrym ludziem.
Oj, to mi Duża mówiła o tym, że są tacy paskudni ludzie i że dobrze, że ja już nie muszę błąkąć się po ulicach, bo aż strach pomyśleć. Tylko tak dziwnie, że potem zawsze Duża beczy, jak przeczyta o czymś takim Albo jak się innym kotkom źle dzieje.
Myślicie, że jak przyniosę wtedy jej moją ulubioną myszkę do zabawy, to nie będzie się tak smutaskować?
To Inuś, bardzo dobrze, że we śnie pogoniłaś tego brzydkiego faceta. Pewnie jakby się wszystkie kotecki zebrały to by się przestraszył i uciekł naprawdę, tak już na zawsze.
Ja też czasem przynoszę Dużej myszkę. Albo się do niej przytulam. I ona wtedy mówi, że to dobrze, że choć my nie musimy się pałętać po ulicach. Tylko że potem i tak jest smutna, że nie może innych kotków wziąć do domku.
Wiesz, musimy porządnie urosnąć i naprawdę pogonić tego sąsiada. Wtedy będziemy Smokoty . Czytałeś o Smokocie? Ciocia Caty o nim napisała
Ja też czasem przynoszę Dużej myszkę. Albo się do niej przytulam. I ona wtedy mówi, że to dobrze, że choć my nie musimy się pałętać po ulicach. Tylko że potem i tak jest smutna, że nie może innych kotków wziąć do domku.
Wiesz, musimy porządnie urosnąć i naprawdę pogonić tego sąsiada. Wtedy będziemy Smokoty . Czytałeś o Smokocie? Ciocia Caty o nim napisała
Ineczko...to ja chyba Twoją ciocią zostanę...Dzielna z Ciebie dziewczynka ! Może kiedys ktoś wymyśli taki proszek żeby się nim posypac i zamienić w smokota ? Tak na chwilkę, żeby zrobic z kims porządek...
Ciocia Caty
EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!
Ciociu Caty, jak to fajnie, że do mnie zajrzałaś . Pańcia mówi, że niedługo nam wyślesz wiersze z pazurkiem i bajusie . Cieszę się, bo Pańcia mi czytała Twoje książeczki. To opowiadanie o smokocie też .
Ciociu, czy wiesz, że to dzięki Tobie wybrałam sobie moje imię? Pańcia mi wtedy czytała Pamiętnik Babuni i tam było o czarnuli Ince . To pomyślałam, że ja też chcę się tak nazywać
Saniemowicie się cieszę, ja już dawno chciałam, żebyś była moją Ciocią Dziś miałam strasznie wczesną pobudkę, już o 8 . Ale nawet się nie gniewam, bo to przez Pana Sklepa. On mi przywiózł jedzonkoooo InkaKocinkaPigulinka