KotyIWONAC z Cz-owy-DOMKI STAŁE I TYMCZ. POTRZEBNE!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 12, 2007 19:00

Iwonko strasznie się obijam w pomocy dla Ciebie, :oops: ale ostatnio miałam w domu prawie małe stadko tymczasików, ale widzę,że dziewczyny dzielnie Ci pomagają , i widzę że znów nowe kociaki :( ja niebawem mam urlop może udałoby mi się jakoś podjechać do Częstochowy, napiszcie kiedy w przybliżeniu planujecie łapać kociaki bo ja już trochę się pogubiłam, może na coś bym się przydała :roll:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro gru 12, 2007 19:36

królewna napisała:

mam klatke lapke, jutro rano nadam na pkp, katia dasz rane odebrac przed poludniem???? jakos kolo 11 ale sprawdze potem dokladnie i dam znac.

mamy tez kolejne 50zl od pani od ktorej odbieralam klatke na łapke dla Czestochowy.... no mnie az zatkalo, bo pani Joanna pierwszy raz mnie na oczy widziala, rozmawiala z 5min i od razu powiedziala ze tez sie chce dolozyc. wiec odbiore pieniazki w przyszlym tygodniu od niej i razem z tymi od mojej mamy przesle Iwonce. Mamy juz wiec 100zl!

ps. co do klatki łapki od floridy... zeszłym razem przy okazji kolejaczkow bylo ustalone ze klatka bedzie, potem Florida odwolala, bo podobno pani ze schroniska nie chiciala nam juz udostepniac, wiec przywiozlam z Krk, a potem nagle sie okazało ze klatka była u Marty z tej samej fundacji w ktorej jest Florida. Dodatkowo Marta do mnie zadzwoniła i objechala ze ktos cos na fundacje na forum powypisywał (nie lubie jak sie mnie objeżdza za to co ktos robi i dodatkowo mowi do mnie w 3ciej osobie) no i usłyszalam ze jesli mamy klatke z innego źródła to ona wiecej nigdy juz nam załatwiac klatki nie ebdzie... dziwne zachowanie, totalnie nieodpowiedzialnie i niepoważnie.... poprostu fochy. wiec nie wiem czy mozna uznawac to co fundacja czestochowska pisze za pewne.

dlatego jest to kolejny powod by czestochowa miala niezalezna klateczke.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro gru 12, 2007 19:40

napiszę do floridy i odwołam klatkę-łapkę ze schroniska
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw gru 13, 2007 11:08

Katia napisała:

Królewno jasne,że dam radę,tylko czy to będzie ta klatka czy jeszcze plus transporterki? zreszta i tak chyba będe musiała mame poprosić o podwiezienie samochodem,bo jak z tym całym majdanem przez miasto Wink
Jak juz będziesz wiedziała o której dokładnie to napisz mi tutaj, albo smsa(choć ookoło 11 byłoby idealnie) i napisz mi prosze gdzie to sie odbiera bo ja nigdy nie odbierałam takiej paczki,czy to z pociągu czy gdzieś jest jakas "odbieralnia"? Very Happy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw gru 13, 2007 12:00

Tereniu to napisz mi kiedy mozesz pomoc ile czsu mozesz poswiecić czy np możesz jechac daleko itd i wszyscy co moga pomóc kotki trzeba juz odlawiac i rozwozic i przetrzymac jakis czas nie ukrywam,ze strasznie się boje i Kati pewnie też choc jest bardzo dzielna to jescze ktoś odważny jakby mógł być z nami i jeszcze moze kontenerki i musimy sie spieszyc(malucha juz nie ma 4dni a tak prosilam Panie zeby mi go juz zlapaly Boże taki maluch mama jest a jego nie ma to znaczy tylko jedno :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: )
Musze kończyć
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Czw gru 13, 2007 15:39

Mraulina z Krakowa napisała na dogomanii:

Klatka powinna być na stałe u Iwonki. Ona jej potrzebuje non stop.
Kiedy klatka jest gwałtownie potrzebna, to jej nie ma. bo nie ma jej dla Iwonki. I tyle.

Ja się dorzucę, Terenia się dorzuci i Miucia się dorzuci.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw gru 13, 2007 15:43

Ja się dorzucę. A do Tereni zadzwonię.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw gru 13, 2007 16:39

Ja też się dorzucę. Jutro podeślę Iwonce trochę kasy na konto.

"Madzik"

Od: Czw kwi 26, 2007 9:53

Post » Czw gru 13, 2007 18:53

Jestem juz w Czestochowie. Nie mam kiedy doczytac bardzo dokladnie watku (bo jak przy kazdej wizycie w PL mam tysiac spraw do zalatwienia), ale potwierdzam moj udzial w lapance. Pisalam juz do Iwonki.
Biore tez jednego kota na kastracje (sfinansuje i przetrzymam przez tydzien). Moge wozic po Czestochowie kogo trzeba i gdzie trzeba, na ile tylko mi czasu starczy.
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Czw gru 13, 2007 20:32

Happy dobrze że jesteś :) na pewno bardzo się przyda Twoja pomoc
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt gru 14, 2007 14:35

Katia* napisała: Wibryska, Happy, Królewna Wy jesteście Kochane,dzieki wielkie za Wasze wsparcie i pomoc i w ogole wszystkim dziewczynom!
Bez Was bysmy nie dały rady nic zrobić! Wielki buziak dla każdego :*

Klatke-łapke mam i transporterki też,było małe zawirowanie ale odebrałam :wink:

Do tego nie będę mogła poświęcic tyle czasu na to wszytko ile planowałam,ale trzymajcie kciuki żeby jakos poszło i żeby ten maluszek sie odnalazł :cry:
Iwonka ma rację ja sie boję trochę,bo ja zieleninka jestem w łapaniu kotków,więc mój pierwszy raz to będzie 8O
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt gru 14, 2007 22:59

Zlapalismy 5 sztuk :D :D :D
2 lub 3 kotuchy jada jutro na kastracje z Iwonka do Warszawy, a 2 cuda siedza u mnie w "apartamencie" i chyba ciachne je jutro :D
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Sob gru 15, 2007 18:16

Wow :!: S U P E R :!:
:D

"Madzik"

Od: Czw kwi 26, 2007 9:53

Post » Sob gru 15, 2007 19:14

Katia* napisała dzisiaj o godz. 0.36:

Dziewczyny informuje,ze wszystko poszło wręcz doskonale!
Od godziny 18.30 do 21 wszystkie koty zostały złapane.....wszystkie 5 8O
Poszlo poprostu jak po maśle, chyba nikt nie mógł sie nadziwić,tylko maluszek nadal sie nie odnalazł :cry:

Iwonka koordynowała przebieg całej akcji, była główną dowodzącą, Happy zapewniła tak potrzebny w takich sytuacjach transport i razem z Iwonką dzielnie przekładały kotki do kontenerków, mój chłopak biegał z łapka i skakał przez płoty :wink: , Monika nęciła kocury wątróbką i znalazła zaczepy od kontenerka,które ja ślepota przegapiłam,no a ja poprostu starałam sie nie przeszkadzać :wink:
Aha,no i 6 osoba - miła Pani z portierni, która pozwoliła nam skorzystać z kibelka w budynku uczelni żeby przełozyć kociaki z łapki do kontenerka.

Najlepszy ze wszystkich był jednak 5 w kolejności ( ten nadprogramowy, że tak ujmę)złapany kocurek....o ile za "złapanie" mozna uznać fakt,że sam wszedł do kontenerka 8O
Kręcił się kręcił koło kontenerków z pozostałą 4 kotków,aż w końcu Iwonka zdecydowała,że tego też bierzemy.
Przyniosłam kontenerek a on wszedł,więc Happy cyk zamknęła drzwiczki i wtedy kocurro się zorientował,że popełnił chyba bład :wink:
Kocurek jest cudny-duuzy, czarny z białym, małym krawacikiem, o lśniącej sierści i z wielkimi oczyskami w kolorze żółtym i jest w sumie oswojony,choć chyba trochę strachliwy.
Zanim zapadła decyzja,że jego tez bierzemy to fikał koziołki na chodniku,dał sie pogłaskać,a nastepnie Happy bez problemu wzięła go na ręce i zaniosła do uczelnianej łazienki,potem go wypuściła a on nadal się koło nas kręcił...ludzie,i to ma byc dziki kot? :lol: :wink:

O ile plany sie nie zmienią w międzyczasie to dwie kotki jadą jutro rano z Iwonką do Wa-wy na sterylkę,a pozostałe 2 koty bierze na tymczas Happy ( 3 zamiast planowanego 1 8O Happy- RESPECT! )

Niestety Happy niedługo wyjeżdza,więc moi Drodzy Kociarze-mozna sie juz ustawiać w kolejce po kociaka na tymczas :roll: no albo na stały domek 8)

------------------------------------------------------------
ZAPRASZAM DO LICYTACJI NA KOCIM BAZARKU!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=69792
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob gru 15, 2007 21:31

bardzo proszę o fotki - do wątku i ogłoszeń
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]