i wysłuchałam samych okrzyków zachwytu

Grzeczny, milutki, ładnie korzysta z kuwety

Te nasze schroniskowce, to chyba jakas specjalna odmiana kotów.
Wszystkie cudowne i wspaniałe

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mała1 pisze:no i Szczyrk wogole nie zadzwonił-coz ,tak jest najczesciej.
jak bedzie z resztą -zobaczymy
Tosia wraca z adopcji-niedogadała sie z królikiem
![]()
ale chyba to dobrze
33aneta pisze:Mam pytanie. Jak wygląda bycie domem tymczasowym? Czy jeżeli byłabym zdecydowana jesteście mi w stanie pomóc, nie finansowo, tylko transportem, np. przywiezienie do mnie kotka? Jestem w trakcie kursu na prawo jazdy, więc jak zdam to będę później zmotoryzowana, niestety na mojego męża nie mam co liczyć. Zresztą muszę z nim skonsultować ten pomysł, ale myślę, że po jednym kotku zgodziłby się przyjąć. Poza tym mogę dawać ogłoszenia w moim sklepie zoologicznym. Narazie to są tylko moje propozycje, ale w razie czego dam Wam znać jak się sprawa posuwa dalej.
tangerine1 pisze:33aneta pisze:Mam pytanie. Jak wygląda bycie domem tymczasowym? Czy jeżeli byłabym zdecydowana jesteście mi w stanie pomóc, nie finansowo, tylko transportem, np. przywiezienie do mnie kotka? Jestem w trakcie kursu na prawo jazdy, więc jak zdam to będę później zmotoryzowana, niestety na mojego męża nie mam co liczyć. Zresztą muszę z nim skonsultować ten pomysł, ale myślę, że po jednym kotku zgodziłby się przyjąć. Poza tym mogę dawać ogłoszenia w moim sklepie zoologicznym. Narazie to są tylko moje propozycje, ale w razie czego dam Wam znać jak się sprawa posuwa dalej.
![]()
![]()
Dom tymczasowy bierze do siebie schroniskowego kotka, w razie potrzeby doprowadza go do stanu używalności i szukamy mu domu.
Bycie domem tymczasowym ma wiele odcieni.
Niektóre domy swiadomie biorą koty chore i potrzebujące natychmiastowej pomocy. Doleczają je i dopiero wtedy szukamy domu.
Są osoby, które zdają sobie sprawę, ze nie mają czasu, czy wystarczającego doswiadczenia i biorą koty zdrowe (choc tu nigdy nie ma 100% pewnosci).
Domy tymczasowe sa niezwykle ważne.
Są koty, które psychicznie nie radzą sobie w schronisku i dom tymczasowy ratuje im życie.
Łatwiej też szukać domu stałego, kiedy kot jest po pobycie w tymczasowym.
Lepiej znamy charakter, jestesmy pewni stanu zdrowia
No i wiele osób boi sie brac kota bezposrednio za schroniska.
Domki tymczasowe moga liczyc na nasza pomoc w stopniu w jakim tego oczekują, no i w miare mozliwości oczywiście.
Na poczatek proponuję łatwego tymczasa.
Takiego, który w miare szybko powiniec znaleźć nowy dom.
Tak na zachętę dla męża.
Dowiezienie kota na miejsce jak najbardziej mozliwe.
Forumowe koty jeżdzą po całej Polsce![]()
Jest bardzo wazne, zeby dom tymczasowy miał zaszczepione swoje koty.
Powieszenie ogłoszenia w sklepie zoologicznym jest znkaomitym sposobem na szukanie domu.
W takich miejscach bywają ludzie zwierzolubni.
33aneta pisze:No właśnie co do szczepień mojego Misia. Narazie ma jeszcze antybiotyk (2 dni), A później muszę odczekać 2 tygodnie żeby szczepić (tak powiedział wet). Więc to będzie dopiero po Nowym Roku. Jakie szczepienia mam wykonać i ile razy?
Jaaga pisze:Wczoraj pod schodami domu znalazłam kota. Młody, czarny z białymi znaczeniami, niekastrowany kocurek. Miał skórzaną obróżkę z wytłoczonym "Harley Davidson". Kot ma bestialsko obcięte 2/3 ogona.
Może ktoś szuka go, może komuś uciekł i trafił w ręce zwyrodnialca? Był cały pokyty błotem, łącznie z raną na ogonie. Gdybyście słyszały lub czytały, że ktoś szuka takiego kota, to jest u nas.
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia, label3 i 86 gości