Bajdi ma swój własny dom i nowych Dużych :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 04, 2007 8:27

Ko_da jak Bajdus? chociaż troszkę lepiej?
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto gru 04, 2007 14:04

już sie meldujemy ...czy lepiej nie wiem ale nie jest gorzej a to juz dużo , zmienił sie wyciek z oczu nie jest ropny ale surowiczy poza tym oczko prawe jakby mniej czerwone, ale jeszcze jest brzydkie i podpuchnięte , w nosie pojawił sie za to w duzych ilosciach ropny katar , jak kicia w nocy koło mnie sie połozył to tak "smierdziało " mu z tego pychola ze niestety pierwszy raz wywaliłam kota z łóżka , poprostu nie szło :roll: nie podoboło sie to Bajdiemu ale poszedł spac spowrotem na fotelik , apetyt ma ładny je dosyc sporo, w oskrzelach dalej sa zmiany osłuchowe ale nowy antybiotyk podany jest dziś 2 raz więc na efekty trzeba poczekac troszke , zmieniło sie za to zachowanie przy zastrzykach kocio przyjmuje je już zupełnie spokojnie , z kuwetką też juz jest ok wszystko ładnie ląduje tam gdzie należy......w drodze do wet. dziś pierwszy raz ubrałam kota w szalik 8) nawet było mu do pysia w niebieskim kolorze :wink: bałam sie żeby nie owiało tych węzłów chlonnych wole już dmuchać na zimne .........potrzebujemy kciuków za nas by już teraz było tylko lepiej :wink:
Ostatnio edytowano Wto gru 04, 2007 18:51 przez ko_da1, łącznie edytowano 2 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto gru 04, 2007 14:20

bardzo dziękuje za pomoc finansową i kciukową :1luvu: :king:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto gru 04, 2007 14:25

Biedny Bajduś
W schronisku jakos sie trzymał, a jak puścił sters natychmiast się rozłożył :( .
Trzymam kciuki, zeby choróbska szybko sobie poszły :ok:

Fajnie musiał wygladac kot w szaliku :twisted:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto gru 04, 2007 20:43

powiem po cichutku żeby sie nie wydało .............Bajdi dużo mniej kaszle , od 1,5 godziny tylko raz ...ale nie zapeszamy ciiiiiiiiii

wystawiłam bazarki na leczenie może ktoś sie skusi zapraszam :wink:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2673060#2673060
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2672993#2672993
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro gru 05, 2007 7:49

Podnoszę Bajdusia. A choróbska precz! I dużo kciuków Obrazek
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Śro gru 05, 2007 14:39

tak my juz dziś po wizycie ..............w oczku pojawiło sie znowu troszke ropki i generalnie nie ma duzej poprawy , jak dziś w gabinecie Bajdi kichnoł to poszło ropsko z krwią :roll: musze do apteki po rutinacea iść żeby mu wzmocnić naczynka , pozatym jest w miare , apetyt spory , dziś dostał antybiotyk, Zylexis drugi raz i fiprex na pchły , do tego przemywamy oczy kroplami , myśle nad jakimś homeopatykiem zobacze co w aptece doradzą , niestety bakcyla sprzedał Boniemu dzis i jemu prawe oko spuchło i ropka zaczyna sie pojawiać , zauwazyłam dopiero dzis wiec mysle ze teraz sie zaczyna ,narazie zakropiłam i będe obserwować , no i kciuki by sie przydały ciocteczki , oby mi sie szpital w domu nie zrobił :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro gru 05, 2007 19:36

dziś zapłaciłam za obie dawki Zylexisu , koszty leczenia sa następujące

31 zł pierwsza wizyta + scanomune( wtorek)
17 zł apteka ( świetlik do oczu + lakcid + wiesiołek)
30 zł 5 wizyt po 6 zł ) środa , czwartek ,piątek , sobota , poniedzaiałek)
22 zł wizyta + kropelki do oczu ( piątek )
41 zł 1 dawka Zylexisu ( kredycik spłacony :wink: )
41 zł 2 dawka Zylexisu
20 zł 2 wizyty + Fiprex na pchły
19 zł 3 wizyty
23 zł wizyta + antybiotyk w tabletkach
47 zł 3 dawka Zylexisu + 2 wizyty
32,90zł apteka : Oscillo Cocillo + Cerutin w syropie + maść majerankowa + inchalol krople

razem
323,90zł

dostałam
50 zł od Iwona_35 na leczenie
100 zł od Iwona_35 na leczenie
100 zł od Karee za bazarki i od siebie też :wink:
razem 250 zł
Ostatnio edytowano Śro gru 12, 2007 15:01 przez ko_da1, łącznie edytowano 3 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro gru 05, 2007 22:37

ko_da-wiesz ,ze kciuki cały czas na miejscu :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro gru 05, 2007 22:50

trzymaj mocno bardzo :wink: Otis też ma juz oko zawalone tyle że lewe dla odmiany , Bajdi i Boni prawe a on lewe , zdrowy zostaje jak dotąd tylko Kacper :? właśnie zakończyłam sesje kropienia ślepek i ide spać :) dobranoc Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw gru 06, 2007 8:49

ko_da1 pisze:trzymaj mocno bardzo :wink: Otis też ma juz oko zawalone tyle że lewe dla odmiany , Bajdi i Boni prawe a on lewe , zdrowy zostaje jak dotąd tylko Kacper :? właśnie zakończyłam sesje kropienia ślepek i ide spać :) dobranoc Obrazek

Cały czas trzymam kciuki bardzo mocno :D
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw gru 06, 2007 19:25

dziś jest już widoczna poprawa u Bjadulca , zmiany oskrzelowe sie pomniejszyły , oczko troszke lepsze niestety katar nie chce ustąpic i czesto pojawia sie z krwią , reszta towarzystwa jest jak narazie tylko na kroplach do oczu , Kacperek zaczoł sporo kichac ale pozatym nic nie widze niepokojącego , 3 dawka Zylexisu będzie podana w poniedziałek , antybiotyk bedzie kontynuowany jeszcze kilka dni możliwe że też do poniedziałku , pozatym Bajdek sie rozkręca i zaczyna go byc widac w mieszkaniu że tak powiem :twisted: mnie za to rozkładają zatoki i nie mam sił na nic :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt gru 07, 2007 8:23

ko_da1 pisze:dziś jest już widoczna poprawa u Bjadulca , zmiany oskrzelowe sie pomniejszyły , oczko troszke lepsze niestety katar nie chce ustąpic i czesto pojawia sie z krwią , reszta towarzystwa jest jak narazie tylko na kroplach do oczu , Kacperek zaczoł sporo kichac ale pozatym nic nie widze niepokojącego , 3 dawka Zylexisu będzie podana w poniedziałek , antybiotyk bedzie kontynuowany jeszcze kilka dni możliwe że też do poniedziałku , pozatym Bajdek sie rozkręca i zaczyna go byc widac w mieszkaniu że tak powiem :twisted: mnie za to rozkładają zatoki i nie mam sił na nic :(

Tobie i Bajdusiowi życzę dużo zdrówka :D
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pt gru 07, 2007 9:12

zaraziłas sie od kotulców? :wink:

zdrowka całej rodzince zycze

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt gru 07, 2007 21:12

Bajdi dzis sporo lepszy , osłuchowo też większa zmiana , oczka jeszcze nie ładne ale poprawa widoczna , za to Otisa mi rozkłada nie chce jesc wciąż spi , ciężko mu sie oddycha ma zapchany cały nochal i lewe ślepko , Boni łazi i pokichuje ale apetyt ma za 10 :twisted: Kacper też pokichuje ale oni sobie jakoś radzą , martwie sie Otisem :( narazie rozpusciłam mu oscillo cocillo i probuje tak , na leczenie kolejnego kota ( a moje mam juz bez taryfy ulgowej ) ciężko teraz coś wysupłac tymbardziej że święta za pasem a tymczasiki wracają do formy i apetycik mają nietuzinkowy co sie przekłada i na żwirki , no ale taka jest kocia rzeczywistość cdn ....
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[poprzednia][następna]