Zima, koty, bieda- potrzeba karmy- ZAKUPY DLA PANA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2007 18:12

Ela, ja niestety nie wespre bezposrednio finansowo, wlasnie dostalam kase na konto i dre wlosy z glowy :(
ale zaraz wstawie bazarek
tylko nikt ich nie chce kupowac :( wiec to niewiele bedzie

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt lis 30, 2007 18:19

Mysza, a temu Panu?... coś potrzeba?

olesia.b

Od: Nie sty 07, 2007 2:14

Post » Sob gru 01, 2007 15:11

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob gru 01, 2007 22:43

Beata pisze:Ela, ja niestety nie wespre bezposrednio finansowo, wlasnie dostalam kase na konto i dre wlosy z glowy :(
ale zaraz wstawie bazarek
tylko nikt ich nie chce kupowac :( wiec to niewiele bedzie

spoko, mamy konkretną sumkę uzbieraną 8)
700zł na koncie, 300 obiecane i jeszcze ze dwie wpłaty wpadną :D

Ola temu panu można by zrobić jakąś paczkę Świąteczną żywnościową, to myślę, ze można spokojnie dać bez urażenia kogokolwiek. Bo co do ubrań czy innych rzeczy to tajdzi miała delikatnie porozmawiać z jego córką- zeby nikgo nie urazić niechcianą pomocą...
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob gru 01, 2007 23:09

Pomysł z paczką świąteczną super , coś w stylu : puszka z szynką konserwową , siatki mandarynek/pomarańczy , kawa naturalna , jakaś lepsza kawa rozpuszczalna , coś słodkiego - np. Merci w opakowaniu świątecznym .

Jeżeli paczka miałaby trafić do Pana wcześniej to jeszcze paczka suszonych owoców (taki mix na kompot) , figi , daktyle , suszone i marynowane grzybki , jakaś żurawinka .

Może zamówię jeszcze ze 2 tuziny pierniczków u Żabcirybci - wszyscy o Jej wypiekach wyrażają się z ekstatycznym zachwytem a i akcent byłby miły ?

Co o tym myślicie ?

myshka

Od: Wto wrz 11, 2007 21:24

Post » Nie gru 02, 2007 12:06

myślę, że pomysł jest ok 8)

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Nie gru 02, 2007 12:28

To ja je zamówię , na pewno się nie zmarnują :wink:

myshka

Post » Nie gru 02, 2007 12:32

Tez myslalam o paczce, tylko o rzeczach takich bardziej przyziemnych: duży olej, z 5 kilo cukru, może kilka kartonów mleka, duża paczka herbat. Dziewczyny, montujemy coś takiego? Jeśli spakujemy to razem w duże pudło i damy jakieś świąteczne gadżety, to nikt nie powinien się poczuć urażony chyba?
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Nie gru 02, 2007 12:50

Można i tak zrobić , tylko żeby Pana nie urazić - jakiś wywiad by się przydał :?

Ja bym jeszcze proponowała z miód i owoce w puszce . Zrobić listę ?

Myszo osobna zbiórka finansów na paczkę ?

myshka

Post » Pon gru 03, 2007 11:57

Dziewczyny :)
Rozmawiałam właśnie z córką pana - bardzo sie wzruszyła (i na pewno nic nie powie, żeby była to niespodzianka)
Najpierw zaprotestowała, powiedziała, ze jakoś sobie poradzą, choć ona ma niewielką emeryturę a jej ojciec właściwie prawie wcale jej nie ma
Ona co tydzień zabiera go do siebie, kąpie, pierze ubrania, stara się sprzątać jego chałupkę...
Ale wiecie jak jest...
Ona sama jest już na emeryturze, nie ma samochodu, nie ma sił, żeby cześciej jeździć, mieszka w kawalerce...
no wiecie jak jest

Dowiedziałam sie, że z potrzebnych rzeczy... jest wszystko - makarony, kawa, herbata, puszki, ale także ubrania, no i to, co tata bardzo lubi - słodycze...

No i jeżeli ktoś zdecydowałby się pomóc w ogrodzie i trochę ogarnąć chałupkę też byłoby super - mam gdzieś zdjęcie - postaram sie wstawić - zobaczycie jak wygląda "ogórd"

Najbardziej poraża mnie to, że ten pan nie mają NIC, sam karmi koty, a "panicze" z okolicznych PIĘKNYCH domów nie dają nic, wręcz usłyszałam jak wczoraj wypuszczałam kota "no ale po co? trzeba było to uśpić"...

To co? Zaczynamy akcje "Paczka dla dobrego człowieka"?

:)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon gru 03, 2007 15:32

tajdzi pisze:Dziewczyny :)
Rozmawiałam właśnie z córką pana - bardzo sie wzruszyła (i na pewno nic nie powie, żeby była to niespodzianka)
Najpierw zaprotestowała, powiedziała, ze jakoś sobie poradzą, choć ona ma niewielką emeryturę a jej ojciec właściwie prawie wcale jej nie ma
Ona co tydzień zabiera go do siebie, kąpie, pierze ubrania, stara się sprzątać jego chałupkę...
Ale wiecie jak jest...
Ona sama jest już na emeryturze, nie ma samochodu, nie ma sił, żeby cześciej jeździć, mieszka w kawalerce...
no wiecie jak jest

Dowiedziałam sie, że z potrzebnych rzeczy... jest wszystko - makarony, kawa, herbata, puszki, ale także ubrania, no i to, co tata bardzo lubi - słodycze...

No i jeżeli ktoś zdecydowałby się pomóc w ogrodzie i trochę ogarnąć chałupkę też byłoby super - mam gdzieś zdjęcie - postaram sie wstawić - zobaczycie jak wygląda "ogórd"

Najbardziej poraża mnie to, że ten pan nie mają NIC, sam karmi koty, a "panicze" z okolicznych PIĘKNYCH domów nie dają nic, wręcz usłyszałam jak wczoraj wypuszczałam kota "no ale po co? trzeba było to uśpić"...

To co? Zaczynamy akcje "Paczka dla dobrego człowieka"?

:)

Ja jestem na 1000 % za :D , czy organizujemy zakupy w jakimś supermarkecie czy raczej zbiórkę darów rzeczowych ?

Często latam po supermarketach , mogę służyć pomocą logistyczną , niestety nie mam samochodu - czekam na odzew :)

myshka

Post » Wto gru 04, 2007 9:38

A ja zrobiłam wczoraj zamówienie w hurtowni :mrgreen:
Zarezerwowali mi do soboty karmę, jak powiedziałam co i ile, to poszli odłożyć, zeby mi nie zeszło :D

3*15kg Cat Chowa za pół ceny :dance: (końcówka daty)
3*20 kg jakiejśtam nie znanej mi karmy
360 puszek po 415g w trzech smakach :D

Razem trochę ponad 1000zł, mam teraz 1000, coś jeszcze ma wpłynąć chyba, to akurat będzie :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto gru 04, 2007 15:44

Przy okazji zakupów kupimy coś dla Pana.
Poproszę też o numer konta, Mysza mailem mi wyślij.

tajdzi, gdybyś mogła jeszcze dowiedzieć się, czy Pan korzysta z pomocy społecznej... Jeśli nie, to może warto - może dostałby jakąś zapomogę, jakąś pomoc rzeczową? Daj mi znać jak się dowiesz, proszę.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto gru 04, 2007 17:37

Strasznie się cieszę, że udało się tyle zebrać,
normalnie aż mi się oczy śmieją.........

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Wto gru 04, 2007 18:28

Namawiamy się z myshką na priwie co do zakupów. WIemy juz, ze herbaty nie i ze Katy cos kupi (Katy, dasz znac, co?), zeby sie nie dublowac.
Co myslicie o jakichs lekach dla Pana? Typu syrop, witaminy itp?
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

[poprzednia][następna]