MojeSosnowieckieTymczasy. CatHiltonHotel. Małpka[']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 28, 2007 1:04

Szaraczek miał w poniedziałek jechać do nowego Domku. Nie doczekał chwili, w której miałby swojego Dużego [']

Obrazek

Dwa pozostałe Maluszki zabrałam do siebie. Są w ciężkim stanie, szczególnie biało - czarny Łatek. Dostały cała serię leków: antybiotyk, witaminy, kropolówki, atecortin na ropiejące oczka. Po lekach Łatek i Niedźwiadka zaczęły wreszcie jeść.Karmię je saszetkami royal convalescence i daję do picia mleko whiskasowe z wodą. Rokowania są ostrożne, szczególnie w przypadku Łatka.

Na szczęście jest poprawa. Maluszki mają więcej siły, dziś Niedźwiadka nawet pobiegała za piłeczką. Łatek nawet troszkę pochodził, jednak woli leżeć na termoforze i dogrzewać się. W poniedziałek był w stanie zrobić tylko kilka kroków i zaraz przysiadał zmęczony Mają apetyt, więc dziś obyło się bez kroplówki. Oczywiście antybiotyki i witaminy są kontynuowane.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

A przy tym wszytskim Katinka ma jutro (a właściwie dziś) sterylkę. O 14:00 wszyscy ładnie trzymają kciuki!
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Śro lis 28, 2007 8:35

Emiś, bardzo mi przykro. Biedny maluszek :cry:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro lis 28, 2007 8:37

:cry: [']

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Śro lis 28, 2007 23:57

Maluszki zostały dziś wykąpane (Mar_tika, dzięki za pomoc :) ) i wyglądają duużo lepiej (musicie na razie uwierzyć mi na słowo, bo aparat dopiero koło piątku uda mi się może załatwić). Niestety Łatek ma przetokę na ogonku :( Poza tym stan maluszków z dnia na dzień się poprawia :)

No i Katinka jest już po zabiegu. Sterylka przebiegła bez wiekszych problemów, poza tym, że Małpeczka nie reagowała na narozę. Ale poradziliśmy sobie z tym :) . Teraz snuje się bidoczka po domu i nie może znaleźć sobie miejsca.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Post » Czw lis 29, 2007 9:49

Katinka nie szalej, grzecznie wracaj do formy :wink: .

Hannah12

Post » Nie gru 02, 2007 2:12

Katia z dnia na dzień dobrzeje. Musi bidulka chodzić w kołnierzu, bo się do szwów dobiera...

Maluszki też coraz lepiej. A właściwie Niedźwiadka nie lepiej, bo lepiej być nie może :D Dziewczyna szaleje niesamowicie. Mały wulkanik energii :twisted:

Za to u Łatka z dnia na dzień widać poprawę. Robi się coraz silniejszy, coraz wiecej chodzi, sam potrafi już wejśc nawet na kolanka! :lol: . Dziś nawet wodził oczkami za piłeczką. Wierzę, że jeszcze kilka dni i sam będzie za nią biegał 8) . Jest jeszcze trochę obsmarkany i bardzo chudziutki, ale kryzys zażegnany i wszytsko zmierza ku lepszemu :)

Emiś

Post » Nie gru 02, 2007 12:07

Uff, to trzymam kciuki za dalsze tak dobre wieści :ok:

Hannah12

Post » Nie gru 02, 2007 12:16

Dostałam mejla od Dużej Pana Kracusia :) Wszystko jest w jak najlepszym porządku, a w załączniku były takie cuda

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A do tego Łatuś przybrał na wadze 30g
Raduje się serce me matczyne :1luvu: :wink:

Emiś

Post » Nie gru 02, 2007 12:21

Miskowo -łóżeczkowy malec. Ale ślicznie wygląda :lol:

Hannah12

Post » Nie gru 02, 2007 19:01

8O 8O 8O to jest kracek?? ale wyroslo kocisko i wypieknialo. przeciez to teraz prawdziwy urodziwy kawaler :D
u karmela- bulionika tez wszystko ok. tylko jakos tak rosnie, nie wiem czemu :wink:
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Czw gru 06, 2007 11:13

Tak tak, to Kracuś we własnej przecudno - kociej osobie :)

Z barku czasu mam straszne zaległości na tym wątku :oops: mam nadzieję, że mi wybaczycie :oops:

No i przez te kilka dni uzbierało się trochę dobrych wieści :)

Niedźwiadka jest już w nowym, wspaniałym domku :lol:

Łatuś, żeby nie czuł sie samotny z klaty przeszedł do mojego pokoju i nie odstepuje mnie na krok :) Chłopak ma wielki apetyt i coraz wiecej sił. Biega, bawi sie, nawet czasem skacze, ale to mu jeszcze kiepsko wychodzi :wink: dziś będzie ważonko, to zdam relację jak pięknie przybiera na wadze :)

Są też nowe foty, powrzucam wieczorkiem.

Katinka już jutro będzie miała ściągane szwy, z czego się niewątpliwie ogromnie ucieszy bo kloszyk z głowy jej wreszcie ściągnę :)

No i ostatnia, ale nie najmniej ważna wiadomość! Spółdzielnia zgodziła się wynająć nam pomieszczonko, w którym będziemy mogli trzymać kociaste :dance2: :dance: .

Emiś

Post » Czw gru 06, 2007 15:16

To w Mikołajki same dobre wieści :lol:

Hannah12

Post » Czw gru 06, 2007 19:01

Emiś pisze:Tak tak, to Kracuś we własnej przecudno - kociej osobie :)

Z barku czasu mam straszne zaległości na tym wątku :oops: mam nadzieję, że mi wybaczycie :oops:

No i przez te kilka dni uzbierało się trochę dobrych wieści :)

Niedźwiadka jest już w nowym, wspaniałym domku :lol:

Łatuś, żeby nie czuł sie samotny z klaty przeszedł do mojego pokoju i nie odstepuje mnie na krok :) Chłopak ma wielki apetyt i coraz wiecej sił. Biega, bawi sie, nawet czasem skacze, ale to mu jeszcze kiepsko wychodzi :wink: dziś będzie ważonko, to zdam relację jak pięknie przybiera na wadze :)

Są też nowe foty, powrzucam wieczorkiem.

Katinka już jutro będzie miała ściągane szwy, z czego się niewątpliwie ogromnie ucieszy bo kloszyk z głowy jej wreszcie ściągnę :)

No i ostatnia, ale nie najmniej ważna wiadomość! Spółdzielnia zgodziła się wynająć nam pomieszczonko, w którym będziemy mogli trzymać kociaste :dance2: :dance: .

Emilka no rzeczywiście to super wieści :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 07, 2007 3:49

No i się odsuperowało... Łatuś dostał biegunki i zwymiotował kawałkami kurczaka :? Wszystko to w przeciągu 5 minut :? A do tego robi mu sie coś dziwnego pod brodą. Wygląda, jakby to były zaschnięte resztki rozmoczonej suchej karmy ale gdy próbowałam mu to zmyć, to mu cała sierść z tym schodziła :? Jutro ( a właściwie dziś ) wet :evil:

No i kilka obiecanych fotek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Katia dziś miała ściągane szwy. Zabieg dzielnie zniosła :)

Tu Katinka, jeszcze przed zdjęciem szwów, ogromnie nieszczęśliwa bo w kołnierzu

Obrazek Obrazek

A tu już szczęśliwsza, bo kołnierz na czas sesji zdjęty i można się troszkę wymyć wreszcie :)

Obrazek Obrazek

Emiś

Post » Pon gru 10, 2007 15:16

no i co z łatusiem? swietna wiadomosc z tym pomieszczeniem!! tym bardziej ze jest zima. trzymam mocno kciuki za latusia :ok: zdjecia sliczne, katia to piekna kobitka:)
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

[poprzednia][następna]