stary Franuś - białaczka -pojechał do nowego domu!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2007 23:17 stary Franuś - białaczka -pojechał do nowego domu!!

Zakładam ten wątek za radą Forumowiczów z wątku dla cukrzyków..

Ponad miesiąc temu trafił do mnie kocur na tymczas - kocisko siedziało pod drzwiami szpitala, gdzie pracuje wolontariuszka FFA; pojawił się tam nagle i był goniony przez resztę stada...nie chował się do budek (specjalnie dla kotów przygotowane) tylko lezał skulony pod drzwiami szpitala. Decyzja dyrekcji - trzeba go usunąć bo wiztówką szpitala nie może być szczerbate, stare i brzydkie kocisko...
Mówiłam sobie "NIE" - nie mogę już nic zabrać do siebie (spod tego szpitala mam też już ok. 5-miesięczną koteczkę z wypadniętym odbytem). Ale widziałam GO..w tym strasznym chłodzie zwinięty w kłębuszek na litościwie położonej szmatce koło drzwi....
..i jest u mnie w piwnicy.. początkowo leczenie biegunki - pomogło, potem dziąsła i zęby..bez rezultatów -dziś stracił resztę (zostały kły).
ALE - przez ten czas, który był u mnie - zauważyłam że bardzo dużo pije wody i bardzo dużo sika; dziś miał zrobiony test i wyszła cukrzyca (wynik 287)
Nie wiem co mam robić - podawanie insuliny (jakikolwiek zabieg z igłą i krwią) nie wchodzi w grę. Niestety nie przesadzam - zaczynam się trząść jak galareta i nie jestem w stanie opanować jąkania (na codzień tego nie mam) - po prostu dostaje nerwicowej histerii. Do weta mam ok 18 km - wolontariuszka mnie wozi z kotami, jak tylko nie ma dyżuru lub szkoły (raz w tygodniu), więc dowożenie na insuline nie wchodzi w grę.
Czytam watek i widzę, że kupowanie samej karmy dla cukrzyków nic nie załatwi; a Kocur potrzebuje opieki!!
Jestem w kropce...a kot tym bardziej...
Mam na utrzymaniu 9 kotów - tylko 6 jest moich.
Błagam, może ktoś przygarnąć tego kocura (ktoś mający doświadczenie z cukrzycą)?? Franek (tak nazwała go wolontariuszka) jest kochany i bezproblemowy; wykastrowany, nigdzie nie brudzi, nie znaczy terenu, jest miziasty, mruczący, kochany.
ON potrzebuje pomocy, a ja jestem bezradna...

zdjęcia koteczka:
Obrazek
Obrazek

Proszę pomóżcie mu szukać doświadczonego i kochającego domku..
Ostatnio edytowano Pon lut 11, 2008 14:32 przez Magdziak, łącznie edytowano 2 razy

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Pt lis 30, 2007 23:27

zycze mu duzo szczescia :D

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Pt lis 30, 2007 23:37

A mozna prosić o zrobienie banerka z zaznaczeniem że to cukrzyk i bardzo potrzebuje pomocy. Bez podawania insuliny nie ma szans. Kto zechce takiego kota.?Kto mu pomoże?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob gru 01, 2007 0:21

Magdziak - na forum jest taki wątek:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67794

i Frankowi trzeba porobić ogłoszenia - ja tego nie umiem, ale może ktoś z forum zadziala, o co ja bardzo proszę. Frankowi trzeba pomóc :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob gru 01, 2007 0:22

Magdziak, może napisałabyś w tytule coś w rodzaju, Franek chory na cukrzycę umrze bez podawania insuliny lub coś podobnego. Twój tytuł chyba jednak trochę za mało zwraca na siebie uwagę. Nie wiem, może się mylę, ale mamy bardzo mało czasu. To musi być coś, co od razu rzuca się w oczy. Tak mi się wydaje.

Poproś proszę o pomoc w robieniu zastrzyków i wytłumacz, dlaczego ich sama robić nie możesz. Zaoszczędzi nam to wiele dodatkowych pytań. To teraz najważniejsze!

Pozdrowienia
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Sob gru 01, 2007 8:34

Aleksandro59, masz racje , na wątku dla staruszków też trzeba go ogłosić.

Magdziak , koniecznie zmień tytul jak radzi Thinky

Kto zrobi banerki i ogłosi na allegro?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob gru 01, 2007 9:10

zmienilam tytul i trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Sob gru 01, 2007 17:17

Magdziak się nie odzywa - mam nadzieję, że się nie obrazi jak zgłoszę Franka na wątek staruszków i poproszę Graszkę_gn o zrobienie banerka - Graszka jest mistrzynią świata w robieniu banerków :D

Aleksandra59

Post » Sob gru 01, 2007 17:42

Dziękuję wszystkim za pomoc! Tak się składa, że ostatnio tylko wieczorami mogę być na necie:-( Zaraz zgłoszę się na wątek staruszków.

Magdziak

Post » Sob gru 01, 2007 17:58

Napisałam PW do Graszki_gn z prośbą o banerek dla Franka :wink:

Aleksandra59

Post » Sob gru 01, 2007 22:00

Jestem - zrobię banner, ale to trochę potrwa... Narazie proponuję do podpisów na szybko taki napis z łączem do tego wątku:
Umrze bez zastrzyków insuliny-RATUNKU
To jest gotowy kod do skopiowania.
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/jkzf][color=red][b]Umrze bez zastrzyków insuliny-RATUNKU[/b][/color][/url]
Ostatnio edytowano Czw sty 31, 2008 19:20 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Sob gru 01, 2007 22:19

Wkleiłam odnośnik do swojego podpisu. Tylko jakby można było poprawić ten błąd w wyrazie RATUNKU ;)
Słuchajcie nie mam czasu wczytać się dokładnie w wątek kotów cukrzycowych. Czy rzeczywiście TYLKO insulina? Są takie tabletki dla ludzi z cukrzycą typu II DIAPREL. Czy one się nie nadają? W razie czego mam jakiś zapas...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob gru 01, 2007 23:32

Taką literówkę spokojnie można było poprawić samemu :) ........ ale już nie trzeba:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/jkzf][img]http://upload.miau.pl/3/50285.gif[/img][/url]

Okropnie się zdenerwowałam tymi wiadomościami. Wiem jak ciężko jest przemóc się do robienia zastrzyków - i chociaż mnie akurat się udało z pomocą dużej ilości środków uspokajających na początku - to rozumiem Cię Magdziak bardzo dobrze.
Natomiast miałam przyjaciela, któremu udało się uprosić kogoś z rodziny czy sąsiedztwa, kto się nauczył i robił zastrzyki.
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Nie gru 02, 2007 0:32

Dziękuję kochani!
Jak mam umieścić baner u siebie w podpisie??
i dziekuję za zrozumienie - ja głupie prawo jazdy zdalam pod wplywem lekow..ech które są zabronione dla kierowcy; ale to nie moja historia tylko biednego Franusia
Franuś dostaje antybiotyk teraz- po usunięciu reszty zebów (zostaly kły); po przeczytaniu wątku cukrzycowego- daje mu tylko gotowane udka z kurczaka; boje sie że karma gotowa może tylko pogorszyć tylko jego stan;
Franus wygląda kiepsko - tak jak do mnie trafił..futerko posklejane; ogon wygląda jakby go "przyspał" - kosmyki futerka sterczą w różne strony..

Magdziak

Post » Nie gru 02, 2007 0:35

Magdziak, spróbuj jednak z ta insulina, nawet bez badania krwi. Stan kota powinien sie poprawić, Czy Franuś chudnie?.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[następna]