Wiosna u Koźlaków :-))))))))))) pilnie konieczne zabiegi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2007 21:15

A przy okazji Margo odkryla roznice miedzy Makuszka a Kornelka, taka do zauwazenia bez dluzszego przygladania sie ...
Makusia ma ciemny nosek (prawie czarny), a Kornelka jasny (prawie rozowy).

Margo - niniejszym oglaszam, ze wygralas moj konkurs, ktory oglaszalam jeszcze w sierpniu. Bo ja caly czas bylam w stanie je rozrozniac wylacznie po zachowaniu. Teraz moge juz na pewniaka wskazywac jedna i druga na zdjeciach i na zywo, bez zajakniecia :twisted:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Sob gru 01, 2007 16:09

Bardzo się cieszę :)

Od dwóch godzin mam spokój. Towarzycho śpi, włącznie z Kamilem :lol:

Matołek znalazł sobie świetne miejsce w szafce pod zlewem. Wchodził tam małą dziurką i był strasznie nieszczęśliwy jak mu ją zatkałam. Beczal okrutnie, więc mu drzwiczki uchyliłam. Skoro mu w garnku wygodnie to ja się kłócić nie będę :lol:

Kornelka odkryła sposób na siedzenie na szafie. Kamil musiał wleźć na kredensik i ją miziać, a ona tak się wyginała, że aż się bałam że spadnie :)

Matołek ociera się o moje nogi i chwilami podchodzi jak go wołam. Wprawdzie na łapki nie wchodzi, ale nadstawia się do głasków.

Jakoś nie udało mi się zrobić zdjęć całej trójcy. Za szybcy są dla mnie :lol: Zanim wezmę aparat do ręki już sa gdzie indziej, albo się rozdzielają :twisted:

Elementy wyposażenia pokoju i kuchni dość dziwnie zmieniły swe dotychczasowe miejsca. Nie bardzo się już orientujemy co gdzie było :)
Jak towarzycho przebiegnie, to zmiata wszystko co ma na drodze. Póki co ewakuowałam tylko jeden kwiatek na wypadek skakania z szafy.

Poza tym pociąga je łazienka i nauczyły się otwierać drzwi od pokoju Małej :twisted:

W kwiestii kuwetkowej, to tam jakoś ciągle pełno 8O Nie wiedziałam, że trzy brzuszki mogą tyle .... :lol:

Zaraz wrzucę troszkę zdjęć na fotosik.

Gosiu, mam filmiki z harcami trójcy, więc jak będziesz to Ci pokażę :)
Obrazek

Margo05

Od: Nie wrz 16, 2007 21:37

Post » Sob gru 01, 2007 17:32

Kilka zdjęć

Kornelka
Obrazek Obrazek Obrazek

Makuszka i Matołek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Matołek
Obrazek

Margo05

Post » Sob gru 01, 2007 22:10

A teraz cała trójka :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kornelka z Makuszką :)

Matołek z Makuszką :)

Matołek :)

Obrazek

Matołek z Kornelką :)

Obrazek

A tu reszta fotek http://margo05.fotosik.pl/albumy/322840.html
Obrazek

Margo05

Post » Nie gru 02, 2007 8:21

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
najchetniej bym sie teraz do Was wprowadzila :oops: a po remoncie zabrala cala trojke :twisted:

najblizszy termin odwiedzin moze byc we wtorek, ale to oczywiscie do potwierdzenia, bo u mnie jak w kalejdoskopie :roll: ale jakby co, to powiedz, co przywiezc :wink:

Juz mi teskno za kocimi harcami, zwlaszcza ze Blanka nieruchawa sie zrobila, wiec zostalo mi tylko przytulanstwo Gracji ... ale dobre i to.
Remont jak na razie w dobrym tempie idzie, chociaz z powodu uwiazania w domu, troche rzeczy wrzucilam na glowe bratu - i tu sie boje troche, bo jak mu cos zostawic ogolnie do zalatwienia (bez konkretu: jedziesz tu, kupujesz tyle tego i tego, i dostarczasz najpozniej na godzine ta), to moze to trwac miesiacami i latami :oops:

Ale na szczescie istnieja KOTY, przytuli sie takie, wdrapie pod szyje do miziania, przejedzie sie reka po aksamitnym futerku, uslyszy mrrrrrr - i juz stres mniejszy.

A wlasnie - jest "metoda na gloda", a znajdzie ktos rym zamiast "metoda", zeby bylo "na stresa"? :pisanie:

Gocha17_

Post » Nie gru 02, 2007 11:42

Gocha17_ pisze: a po remoncie zabrala cala trojke :twisted:

My się zastanawiamy czy Ci je oddamy :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

Margo05

Post » Nie gru 02, 2007 12:01

Margo05 pisze:Matołek znalazł sobie świetne miejsce w szafce pod zlewem. Wchodził tam małą dziurką i był strasznie nieszczęśliwy jak mu ją zatkałam. Beczal okrutnie, więc mu drzwiczki uchyliłam. Skoro mu w garnku wygodnie to ja się kłócić nie będę :lol:

Oj, potrafi beczec, to fakt, a Kornelka, jak sie rozkreci, nie bedzie gorsza - ale ona sie bedzie upominala o pieszczoty :wink:

Margo05 pisze:Kornelka odkryła sposób na siedzenie na szafie. Kamil musiał wleźć na kredensik i ją miziać, a ona tak się wyginała, że aż się bałam że spadnie :)

Tak, dla mizianek niezle akrobacje potrafi wyczyniac ...

Margo05 pisze:Poza tym pociąga je łazienka i nauczyły się otwierać drzwi od pokoju Małej :twisted:

Woda to cos czego sie boja i co je pociaga. A Matolek jest specem od wyskakiwania na klamke - musialam prawie wykrecac klamke zeby mu te samodzielnosc ogranizyc :twisted:

Margo05 pisze:W kwiestii kuwetkowej, to tam jakoś ciągle pełno 8O Nie wiedziałam, że trzy brzuszki mogą tyle .... :lol:

Obstawiam, ze to Matolek :twisted:

Gocha17_

Post » Nie gru 02, 2007 12:02

Margo05 pisze:
Gocha17_ pisze: a po remoncie zabrala cala trojke :twisted:

My się zastanawiamy czy Ci je oddamy :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

No no no! Chcecie wszystko co najlepsze zgarnac dla siebie? :strach:

Gocha17_

Post » Nie gru 02, 2007 12:27

Obrazek

mmm bure pręgi :love: to moja nowa miłość :love: :love: :love:

Gocha17_

Post » Nie gru 02, 2007 18:36

Cała trójeczka jakaś dziś spokojna jak na ich możliwości :)

Gosiu, ja się nie bardzo znam na tym, więc muszę podpytać. Matołek chodzi za dziewczynami, beczy i zagląda im pod ogonki :oops: Póki co go odganiają, ale czy nie trzeba czegoś zrobić?
Obrazek

Margo05

Post » Nie gru 02, 2007 20:50

Chodzi to juz za mna od jakiegos czasu i zaczelam sie z jopop namawiac ... Musze ustalic, kiedy Maciej bedzie w Bolilapce i bedzie mozna mu Matolka podrzucic, wtedy zgarne go od Ciebie, przeglodze 12 godzin i oddam w rece specjalisty ... A potem Matolek, lzejzy o kilka gram, wroci do siostrzyczek ;)
Trzymaj kciuki, zeby z opiekunka mi sie znowu cos nie porabalo, to powinnam dac rade z tym manewrem.

Gocha17_

Post » Nie gru 02, 2007 22:00

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Trzymamy :)

Ja się szykuję do zapisania Makuszki na Białobrzeską. Co o tym myślisz?
Obrazek

Margo05

Post » Pon gru 03, 2007 8:26

:D czemu nie :ok:
Aska namawia, zeby i Kornelke z Matolkiem razem zalatwic, ale sie zastanawialam, bo z dziewczynkami takiego pospiechu nie ma.

Gocha17_

Post » Pon gru 03, 2007 8:50

Zapdejtowałam się wreszcie, który kot gdzie mieszka i dlaczego, bo jak tu wczoraj zajrzałam wieczorem, to aż mi się w oczach roztroiło ;).

Dziewczyny, a może na allegro rozłączyć maluchy i zrobić im osobne ogłoszenia? Czekam na opinie :)

No i na wszelki wypadek już trzymam kciuki za odjajczanie Matołeczka 8)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon gru 03, 2007 11:24

Dzieki Uschi!
Mam nadzieje, ze Makuszki nie dodalas w ogloszeniu, bo ona jest tam "u siebie", uzyczyla gosciny rodzenstwu :wink:

Gocha17_

[poprzednia][następna]