Śmierć w szambie-Skarpetek ma dom!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2007 23:34

HOPSIA :(
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro lis 28, 2007 8:10

kolejne mioty kotki umrą w szambie...
tylko teraz jest szansa żeby temu okrucieństwu zapobiec...

ja mogłabym zabrac jednego kociaka...na wiecej przy 13 (od niedzieli 14) kotach w mieszkaniu nie mogę sobie na wiecej pozwolic :( :(
proszę
o pomoc

nie pozówlmy im umierac w szambie :crying:
ten proceder trwa odkad tylko kotka po raz pierwsyz urodziła kociaki...pracowalam tam przez pewien czas...udało się stamtąd uratować inną kocią rodzinkę, którą ktoś wyrzucił... :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=47 ... &start=0...
juz wtedy chciałam zabrac kotki na sterylkę..ale lesny powiedział ze odda jak zalatwie mu za darmo :( a wtedy nie było żadnych funduszy i dodatkowo sprawa tej wyrzuconej rodzinki..potem ja skonczyłam tam pracować aż nagle sprawa kotów lesniczego wróciła kiedy spotkalam lesnego przez przypadek w lecznicy (ma nowego psa i lata z nim do weta z powodu jakiejś wysypki :? ) i odrazu na drugi dzien miałam telefon w sprawie tych kociątek...

trzeba zakonczyć te gehennę kociątek :(
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro lis 28, 2007 8:50

:!:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro lis 28, 2007 9:12

Jakie to okropne!!!

A ile jest jeszcze takich sytuacji w Polsce to nawet nie zdajemy sobie sprawy!!!
Mzieml --> maria_z

MZieml

Od: Wto lis 20, 2007 14:11

Post » Śro lis 28, 2007 10:29

Berni spróbuje pogadac z moim TŻ wieczorem. nie chce robic nadziei, na pewno wszystkie nie będą mogły u mnie zostać, ale chciałabym pomóc je stamtąd wyciągnąć i"rozparcelować". jeśli mogłabym mu powiedzieć, że to czas ściśle okreslony i że nie zostanę z nimi sama, żwłaszcza, że czekam na innego kociaka, który jest w takiej samej syt.to by pomogło

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Śro lis 28, 2007 10:40

Trzymamy kciuki aniaa! Oby Twój TŻ był życzliwszy kociakom niż mój... :(

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Śro lis 28, 2007 15:34

aania pisze:Berni spróbuje pogadac z moim TŻ wieczorem. nie chce robic nadziei, na pewno wszystkie nie będą mogły u mnie zostać, ale chciałabym pomóc je stamtąd wyciągnąć i"rozparcelować". jeśli mogłabym mu powiedzieć, że to czas ściśle okreslony i że nie zostanę z nimi sama, żwłaszcza, że czekam na innego kociaka, który jest w takiej samej syt.to by pomogło

aaniu próbuj, moze akurat sie Tz-ta uda namówić...tylko..ja nie jestem w stanie w zaden sposób pomóc finansowo :oops:
niestety nie mogę Ci także pomóc określając czas na jak dlugo kociaki byłby u Ciebie...jak widać nikt wiecej nie zgłasza się jako tymczas..jakby u mnei ruszyły adopcje to sukcesywanie moglabym odbierac od Ciebie koty, ale w tej materii jestem bezsilna (tylko zostaje modła o dobre domki w krótkim czasie)..

ja już wymysliłam jeszcze jedną opcję...pojadę i wezmę tylko małe koteczki...kocurki zostaną u goscia...
kotkę chcialabym zabrac odrazu na sterylkę tylko wtedy kocurki bedą zagrozone (kuny, zimno, nikt tez nie przypilnuje czy zjadły,napewno nie wezma ich do domu na ten czas :( )...a jesli teraz wezmiemy tylko koteczki to nie wiem gosciu potem odda kotkę na kastacje -skoro kłopot po cześci sam sie rozwiazał.... :( :(

berni

Post » Śro lis 28, 2007 16:36

Moim zdaniem masz rację, że trzeba wszystko "do spodu" wygarnąć na raz. bo jak mu zdejmiesz z glowy kocięta, to po co sterylizować kotkę. to kłopot tylko.Będę jęczeć, chociaż trudno będzie, bo przez tel. bezpośrednio mi lepiej wychodzi

aania

Post » Śro lis 28, 2007 19:15

mogę!!!! JA mam jednak cudnego TŻ. Zgodził sie w opcji jak u Ciebie kotki będą "wychodzić", to ode mnie będziesz zabierać. Ja je będę ogłaszać na allegro, powiesze ogłoszenia u nas, w sklepach zoo

aania

Post » Śro lis 28, 2007 23:13

Berni jesli do mnie pisałaś, to napisz jeszcze raz.dostałam wiadomość, że przyszła wiadomość, a wiadomości nie ma :cry:

aania

Post » Czw lis 29, 2007 9:15

czyżby szykowało sie już sensowne zakończenie tego dramatu? :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 29, 2007 10:23

Tweety pisze:czyżby szykowało sie już sensowne zakończenie tego dramatu? :1luvu:

tak
az boje sie cieszyc i potanczyć w wątku

nie wiem czy kociaki zgarnąć juz dzisiaj, żeby nie kusić losu..zeby juz dzisiaj były u mnie...czy poczekać do weeknedu :roll:

berni

Post » Czw lis 29, 2007 10:26

no i ejszcze czeka mnie rozmowa z gościem
:|

berni

Post » Czw lis 29, 2007 10:55

odda kociaki
i mamę na kastrację
nawet da 100 zł na ten cel :D :D :D

oczywiscie dowiedzialam sie że sa u niego jeszcze dwa koty z wiosennego miotu tej kotki...prawdopodobnie tez kotki...ale dzikie :? :(
trzeba bedzie je też wykastrować....

facet chcialby oddać do adopcji mamę tych kociątek....czy ktoś ma miejsce dla burej, dorosłej (ok.3 lata) buraski,przyzwyczajonej do wychodzenia na zewnątrz????

berni

Post » Czw lis 29, 2007 11:02

No to się wszystko zaczyna jakoś układać... :D Ale pisałaś, że jak nie będzie kotki to on i tak weźmie innego kota do łapania myszy. Może poradź mu żeby tym razem wziął kocura bo koszt kastracji jest mniejszy a jeśli nawet nie wykastruje kociambra to przynajmniej nie będzie miał kociąt na głowie(tak teoretycznie) i w ten sposób zaoszczędzi cierpień kotce i kociakom...
Ostatnio edytowano Czw lis 29, 2007 11:39 przez Ewutek, łącznie edytowano 1 raz

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

[poprzednia][następna]