Po drugiej stronie siatki - schronisko łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2007 20:14

to ja też uzupełnię.
Wpłat do tej pory było 275 zł (Malati, Arczi_i_Malutek, Jagoholic/aukcja Nikiya, Livy :love:)

Włącznie z ostatnimi zakupami w piątek 23-go listopada serducha wyniosły 117, 40 zł.
Mamy jeszcze więc 157, 60 zł :D
Do tego Jagoholic :love: wystawił na KB profesjonalny wzmacniacz, który kupiła Nordstjerna :love: Czekam na pieniązki, choć Ewa uprzedziła lojalnie, że siły wyższe (czyt. problemy z elektronicznym przelewem) mogą opóźnić wpłatę.

EDIT: Pisiokot, CoolCaty - kupowałyście żarełko na niedzielę. Proszę mi powiedzieć ile pieniędzy z Funduszu mam Wam oddać.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lis 26, 2007 21:09

Dziewczyny ja mam cały czas 70 złotych z aukcji mojej od boni i ezra oraz za T. Love od Sis, nie wiem, kiedy sie zobaczymy, więc może komuś na konto przeslę?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lis 26, 2007 21:22

jeśli chodzi o bestlove - prześlij pieniażki na konto Georg-ini, na jedzenie.
Wysłałam maila.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon lis 26, 2007 21:29

Georg-inia pisze:EDIT: Pisiokot, CoolCaty - kupowałyście żarełko na niedzielę. Proszę mi powiedzieć ile pieniędzy z Funduszu mam Wam oddać.

W niedzielę dostałam od pani Joli 65 zł - takie drobne datki na koty, ktoś dał dyszkę, ktoś drugą, uzbierało się przez ostatnie kilka tygodni :D Wzięłam z tych - zostało mi jeszcze na dwie porcje mięska (takie czterokilowe).
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon lis 26, 2007 21:55

Proszę o rady.
Oprócz serc, które kociaki zjedzą od razu, moze przydałoby sie wsypać im trochę czegos do misek "na później", jakiegoś lepszego suchego.
Przejrzałam stronę marketuzoo (tego kotylionowego).
pomyślałam, ze mogłabym kupić acanę - kitten albo adult - 4 kilo za ok. 50 zeta, do tego mleko dla kociąt klara - ile? 6 opakowań? może jeszcze bozitę - recart lub suchą FELINE KITTEN - ALIVE & KICKING.
Mamy sporo kociąt, mleko im sie przyda.

co o tym myslicie?

Sis

Post » Pon lis 26, 2007 21:59

Ja miałam pieniążki na mięso ze skarbonki ode mnie w pracy - takiej specjalnej na schroniskowe koty, która brzęczę każdemu przed nosem :twisted:
Recepty oczywiście będą.
Jeśli chciałybyście kupić jakąś karmę to dajcie znać, zamówię nam z hurtowni, będzie dużo taniej.

I jeszcze nie napisałam, ze po ostatniej wizycie w schronisku jestem absolutnie zakochana w tej kici;
Obrazek
Przypomina mi takiego jednego potworka, który miał gębulę podobną, tylko charakterek mniej spolegliwy. No Quazi- Pięknotka! :love:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lis 26, 2007 22:08 zarełko

Aniu, ponieważ mam na lekowym koncie 203 zeta, mysle, ze spokojnie mozemy 100 zeta przeznaczyć na lepsze żarełko dla kotów - suchą karmę czy jakieś saszetki/puszki - myślałam o Acanie, bo stosunkowo tania, a jakościa nie ustępuje RC czy Hillsowi.
Mogłabym przesłać Ci na konto 100 zeta, z prośbą o zakup w hurtowni jakiegos jedzenia lepszego, ok?
Przyda im się cos dla odmiany, co postoi dłużej w miskach.

A.

Sis

Post » Pon lis 26, 2007 22:10

ta kicia wyglada na zdjęciu zupełnie na innego kota! wielkie piękne oczy...
aż sie wierzyc nie chce, ze wisiała na siatce tydzien temu....

Sis

Post » Pon lis 26, 2007 22:21

Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lis 26, 2007 22:40

dzieki, Madziu :)

w szpitaliku widziałam podobne do niego uciekiniery-z-boksu, ale nie wiem, czy to jego rodzeństwo....
on i tak jest najthebeściarski ;)

Sis

Post » Pon lis 26, 2007 22:50

Dziewczynki.
Jest szansa, że pani Boruty zdecyduje się na kota dla towarzystwa :D Bo tam jej mówiłam, że taki bidulek sam w domku będzie siedział. I stwierdziła, że coraz bardziej o tym myśli. Że może małego. A ja na to, że może jakiegoś starszego, co by już tak nie psocił i nie niszczył wszystkiego tak jak ten mały dzibołek.
I tak myślę jaki byłby dobry. Jakiś seniorek np. Wiktorek, czy może Eleven- bida wychuchana i porzucona.
Jest tyle kociastych potzrebujących dom, a ewentualnie tylko 1 miejsce.
Ja oczywiście będę pracować nad nią, że warto jeszcze jednego barsuczka uszczęśliwić.
Tatę da się urobić :D Borki nie chciał, a teraz szaleje na jego punkcie :D
I najważniejsze, żeby był zdrowy i kastrowany/sterylizowana.
Ehhhhhhhhhhhh może wy jakiegoś kociastego polecicie.
Bertunia[*], Klemcio[*], Olaf [*], Tyson[*] Kira [*] a teraz Tigra

mls

Od: Śro lis 15, 2006 19:24

Post » Pon lis 26, 2007 23:10

mls pisze:Dziewczynki.
Jest szansa, że pani Boruty zdecyduje się na kota dla towarzystwa :D Bo tam jej mówiłam, że taki bidulek sam w domku będzie siedział. I stwierdziła, że coraz bardziej o tym myśli. Że może małego. A ja na to, że może jakiegoś starszego, co by już tak nie psocił i nie niszczył wszystkiego tak jak ten mały dzibołek.
I tak myślę jaki byłby dobry. Jakiś seniorek np. Wiktorek, czy może Eleven- bida wychuchana i porzucona.
Jest tyle kociastych potzrebujących dom, a ewentualnie tylko 1 miejsce.
Ja oczywiście będę pracować nad nią, że warto jeszcze jednego barsuczka uszczęśliwić.
Tatę da się urobić :D Borki nie chciał, a teraz szaleje na jego punkcie :D
I najważniejsze, żeby był zdrowy i kastrowany/sterylizowana.
Ehhhhhhhhhhhh może wy jakiegoś kociastego polecicie.

I nie zapominajmy o kociakach przebywających w domach tymczasowych - Lali u aga-lodge, Fidze u gosiaa, Arlekinku u magicmada. Ich miejsce mogą zając kolejne biedactwa ze schroniska.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lis 26, 2007 23:15

Myśałam też o Buni, bo sama chciałam ją wziążć :D

Al na razie proszę o kciuki bo spotkanie w środę i będzie urabiane na kota :D
Bertunia[*], Klemcio[*], Olaf [*], Tyson[*] Kira [*] a teraz Tigra

mls

Od: Śro lis 15, 2006 19:24

Post » Pon lis 26, 2007 23:24

mls, tak - kociaki z domów tymczasowych są jak najbardziej do wzięcia
one też były w schronie, ratowane przez dziewczyny i doprowadzane do stanu w jakim są obecnie, czyli bdb :)

Najspokojniejsza z wymienionych jest młoda kotka Lala, a najżywsza temperamentem Kaskaderka - obie u aga-lodge
wątek:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68 ... sc&start=0

Figunia, najmłodsza, srebrno-biała, młodziutka, miód malina dziewuszka :)
w DT u gosiaa
wątek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68 ... sc&start=0

Arlekin, rodzynek ;)
młodziutki kocurek, odchuchany w domu tymcz. u magicmada:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67 ... sc&start=0

i jeszcze koteczka Billy, podobna do Cytryni, w dt u magicmada, też postschronowe dziecko:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62129

Sis

Post » Wto lis 27, 2007 9:28

Czy coś wiadomo na temat sterylki Weroniki :?: :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]