CUDNY kocurek szuka DOMKU!! JUŻ ZNALAZŁ !!!! s. 9

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob lis 24, 2007 21:14

Najnowsze zdjęcia kociaka:
Nie był zbyt zadowolony z tego że mu ktoś fleszami po oczkach świeci ;-)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Potrzebny nam chociaz dobry, spokojny domek tymczasowy. Moja Murka zaczęła sikać na kanapę i na pościel, pewnie stres związany z nowym kotkiem... Wychowywała się w stadzie kotów ale mimo wszystko stresuje sie chyba bardzo Bonkiem. Chyba że to jej sikanie jest spowodowane rujką ??

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Nie lis 25, 2007 7:27

Dziś nowy dzień I Bono będzie miał nowe zdjęcia, już bez lampy :-)

Ważna refleksja na dziś- jest wspaniałym kotem na dokocenie, nie zaczepia, nie wszczyna awantur- po prostu sobie jest. Odważnie chodzi po domu, chce sie bawić. Inna sprawa że moje koty nie mogą na razie jakoś go zaakceptować i zaczynają go gonić :-(

Ania_EN

Post » Nie lis 25, 2007 13:03

Bono znaczy "dobry".

I to jest właśnie taki kot- jego miłość widać w oczach... Ale i tęsknotę za spokojem, za domem, za człowiekiem- takim jego...

Obrazek
Bonuś wyglądał dziś przez okienko za swoim ludziem:
Obrazek
Do zakochania...
Obrazek
...jeden krok:
Obrazek
Trzeba go zrobić....
Obrazek
... jak najprędzej!
Obrazek
Może TY zobaczysz w nim przyjaciela na dobre i na złe?

Poniżej próba oswajania z moją kocią babą jagą:
Obrazek

Ania_EN

Post » Nie lis 25, 2007 13:17

Hej :) Bardzo mis ie podoba ,mozna wiedziec jak on reaguje na psy? Bo do konca grudnia mieszkam z kolezanka ktora ma sredniego psa ,ktory nie lubi kotow , wrecz je goni .Ja mieszkam w Tarnowie ,jesli bym sie zdecydowala:) to nie wiem jak by byko z przetransporowaniem kotka:)
pozdrawiam:)

tisanee

Od: Wto lis 20, 2007 18:35

Post » Nie lis 25, 2007 13:22

Witaj!
Właśnie Bono śpi na moich kolanach, przesyła dla Ciebie mruczanki :-)
Nie wiem jak reaguje na psy, pewnie by sie bał. Myślę, że gdyby to był pies lubiacy koty to szybko by się z nimi zaprzyjaźnił. Skoro to jest pies, który na koty źle reaguje, to byłoby zbutnie zamieszanie w domu, nawet gdyby Bonek został zamkniety np. w pokoju to pies by go czuł i mógłby szczekać notorycznie pod drzwiami.
Tisanee droga- jeśli to "tylko" do końca grudnia to coś wymyślimy żeby kocio do tego czasu mógł być w domku tymczasowym. A gdzie później się przeprowadzasz?

Ania_EN

Post » Nie lis 25, 2007 13:26

to kolezanka sie odemnie wyprowadza ze swoja psina:) W sumie to kolezanka mowila ,ze kiedys miala kotka w domu kiedy byl ten pies, musze sie dokladnie dowiedziec jak wtedy reagowal

tisanee

Od: Wto lis 20, 2007 18:35

Post » Nie lis 25, 2007 13:30

No to czekamy na wieści :-) Wyślij mi prosze na PW info o warunkach jakie możesz zapewnić kotkowi odnośnie:
weta
karmy
zabezpieczeń okien i balkonu
co z nim będzie w czasie wakacji
czy kiedyś miałaś już kota
Teraz reklamuj się Ty :-)

Ania_EN

Post » Nie lis 25, 2007 17:12

tisanee pisze:Hej :) Bardzo mis ie podoba ,mozna wiedziec jak on reaguje na psy? Bo do konca grudnia mieszkam z kolezanka ktora ma sredniego psa ,ktory nie lubi kotow , wrecz je goni .Ja mieszkam w Tarnowie ,jesli bym sie zdecydowala:) to nie wiem jak by byko z przetransporowaniem kotka:)
pozdrawiam:)

tisanee, dlaczego tak późno spodobał Ci się Bono? Jeszcze we czwartek był w Krakowie... :wink:

Ale myślę, że każdy kot ma gdzieś swojego człowieka, swoje przeznaczenie. Jest to kochany kotek, zarówno jako na Pierwszego kotka jak i na dokocenie. Jeżeli się zdecydujesz na Niego pięknie się odwzajemni, głośnym,wibrującym mruczeniem, przytuleniem, ułożeniem się wygodnie na kolanach, położeniem główki na ręce, kiedy Ty będziesz drzemać... Będzie za Tobą chodził prawie wszędzie, w ten sposób odwzajemni swoją miłość do Ciebie... Jeżeli się zdecydujesz proszę, kochaj Go równie mocno jak On Ciebie, nigdy nie pozwól Mu odejść, zabezpiecz okna, balkon, stwórz dla Bono takie warunki, jakbyś chciała Go uchronić od wszelkich niebezpieczeństw. Przede wszystkim spraw, aby był kotkiem niewychodzącym. On wie co to bezdomność, pragnienie i głód, zna odrzucenie, ale też wie, że jest gdzieś kochający człowiek, tylko dla Niego, wyłącznie dla Niego...

Ps. Lepiej będzie bez psa...

Rene

Od: Śro lis 23, 2005 8:28

Post » Nie lis 25, 2007 18:37

Sesja nakolankowa :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I co Wy na to? :-)

Ania_EN

Post » Nie lis 25, 2007 19:25

Jejku jaki piękny Bono :1luvu:
Ania czym Ty Go karmisz, jest większy od czwartku :1luvu:

Rene

Post » Nie lis 25, 2007 20:06

Kurcze. Jutro do weta lecimy- coś się zaczyna dziać jego uchem- strasznie się drapie i główka trzepie.
Wyczysciłam mu- wyszło trochę zaschniętego brudku- ale to widocznie coś głębiej mu dokucza..

Ania_EN

Post » Nie lis 25, 2007 22:10

Ania_EN pisze:Kurcze. Jutro do weta lecimy- coś się zaczyna dziać jego uchem- strasznie się drapie i główka trzepie.
Wyczysciłam mu- wyszło trochę zaschniętego brudku- ale to widocznie coś głębiej mu dokucza..

Daj znać co się dzieje. U nas było wszystko w porządku, przez 3 tygodnie chodził po mieszkaniu i nie było żadnych niespodzianek...

Rene

Post » Pon lis 26, 2007 16:00

Jak się czuje Bono?
Czekamy na wieści :)

Rene

Post » Pon lis 26, 2007 16:31

Wet jak się uda to tak ok 21...

Bonek sie bawi do TŻ się tuli a ten twardy jak głaz ;-)

Są dwa domki poważnie zainteresowane ale to domy z ogrodem...

Oto Bonuś przed snem :-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ania_EN

Post » Pon lis 26, 2007 17:16

Ania_EN pisze:Wet jak się uda to tak ok 21...

Bonek sie bawi do TŻ się tuli a ten twardy jak głaz ;-)

Są dwa domki poważnie zainteresowane ale to domy z ogrodem...

Oto Bonuś przed snem :-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prześliczny :1luvu: Pobyt u Ciebie Mu służy :)
Po wizycie u veta pisz szybciutko :)

Rene

[poprzednia][następna]