S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 24, 2007 19:00

no bo to nie Markiza-to własnie jest posikujaca koteczka zwrócona do schronu od razu na kociarnie,
A ten ostatni kotek swiezutki-to pewno ten ,ktorego mieli przyniesc-czy co? On na kociarni jest?

ja jeszcze niestety wisze w pracy, jak dotre do domu, to to uporzadkuje-kto jest kto :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lis 24, 2007 19:03

Juz porownalam zdjecie Markizy ze starszym i poprawilam. teraz jest dobrze. a ta posikujaca to Tola? ostatni to maluch w klatce :(

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Sob lis 24, 2007 19:28

maluszek przerazony :( pewnie jest nowy i nie wie skąd sie tam wzioł ........mam nadzieje że przetrzyma wirusy i da rade , a moze ktos go adoptuje bo malców wiecej chyba nie ma co ?? :( a Zorro to już wiem ostatnio mowiłam Karinie że cudniasty jest .....jak on na kociarni sobie radzi ?? :( starsznie duzo tych kotów strasznie :cry: :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Sob lis 24, 2007 20:15

Dziewczyny u Ewy źle się dzieje,bardzo źle:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2649476#2649476
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Sob lis 24, 2007 21:15

Ewaa6-trzymaj sie :(

no to porzadkuję

Zorek-super miły przytulasny kotek młodziutki ,około pół roczny, moze ciut wiecej.spokojnie juz w schronisku ponad 2 tyg, wykastrowany.
Bardzo szuka domku
Obrazek Obrazek Obrazek

Tysiak-kocurek z tysiaclecia,jeszcze niewykastrowany, bo chorował, wet o niego bardzo walczył, juz jest wszystko myslę w porzadku, ma apetyt.Proludzki rowniez, tylko chyba troche ma dosc juz klatki-siedzi tam ponad 2 tyg.Czeka na ciacha.
Obrazek Obrazek Obrazek

Szylkrecia-juz wiecie ,ze u niej lepiej :D .Tylko jedno oczko ma zafaflucone troszenke. Mysle,ze jeszcze troche poczekaja ,az dojdzie zupełnie do siebie i czeka ja ciach. w schronisku ok 2 tygodnie.Je :wink:
Obrazek Obrazek

Pani Kwadratowa Buzia - to kicia dla prawdziwego miłosnika kotów.Nie jest dzika, łasi sie, daje sie głaskac , ale za nic nie mozna jej wziac na rece.Okropnie sie boi i wyrywa.domek musiałby wziac to pod uwagę.
Obrazek

Dzikun
Obrazek

Markizka-no zgadza sie -to jest Markiza :D Cudna, cudna kicia-wysterylizowana, ,,siostra,, Plamki-razem trafiły do schronu.
Bardzo sie łasi i pcha na rece-bardzo-potrzebuje domku na juz-bedzie ktos miał fajnego kota :wink: -w schronisku tez juz ponad 2 tyg
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Chilcia-nie musze przedstawiac.Ma swój watek-szukamy domku dla niej, albo chociaz tymczasu
Obrazek Obrazek

Czarny Chlopczyk 2 tutaj nam sie serce kraje-cos ma chłopak pecha :(
Ciągle mu jakis dom, albo tymczas przechodzi obok zasmarkanego w tej chwili nosa :cry:
Obrazek

Jas Wedrowniczek-chwilowo nie do adopcji-cała obsługa schroniska w nim zakochana-tzw rezydent schroniskowy
Obrazek Obrazek

Klemcia -to własnie posikujaca panienka- Klemcia, oddanaz adopcji ponad tydzien temu, bo sikała ponoc na łózko.Jest ciachnieta i bardzo miziasta.Strasznie była dzis smutna-martwie sie o nia trochę :(
Obrazek Obrazek

Józik[-małego rano nie było :( -nie znam go jeszcze
Obrazek

Czarna w czerwonej obrózce-miziasta, fajna młoda czarna kicia-bez imienia jeszcze.Po sterylce-w schronisku juz spokojnie miesiąc

Obrazek

Czarna w zielonej obrózcesize=18]-miziasta, fajna młoda czarna kicia-bez imienia jeszcze.Po sterylce-w schronisku juz tez chyba miesiac miesiąc

Obrazek Obrazek

Nie mam juz siły uzupełniac pierwszej strony, jutro po pracy sie postaram.
No i stworze ogolnie na kociarni watek kotów do adopcjii gotowych, ale jak mi sie troszka luzniej w pracy zrobi, po 2 grudnia.
Niektóre fotki swoje podoklejałam-nie podejrzewajcie karee o taki nieprofesjonalizm :wink:

(a ja mam totalnie dosc, wyszłam z pracy o 20ej, na rzesach normalnie, marzac o tym,zeby sie do domu w koncu doczołgac-a tu na schodach w mojej pracy -podrzucona, zgubiona, zagubiona? młoda kicia buraska :crying: -wszystkim sie pchała pod nogi-z obrózka, fajna,kolorowa z gumką. Iwona klatka ,która przywiozłas-domyslasz sie-ma juz zawartosc.A ja zwariuje za chwile, zwariuje. :cry: .Porobie ogłoszenia-mze sie zgubiła, ale......... :cry:)

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie lis 25, 2007 12:39

Po niedzielnej wizycie:

Remont trwa :roll:
W klatkach towarzystwo jadło
Szylkrecia-prosiła o głaskanie
Tysiak świetny-gada z Jasiem Wędrowniczkiem,który siedzi Mu nad głową :wink:
Józik,małe kociątko,spał w budce,ale obudzony zjadł całą miseczkę;smutno Mu samemu w tej klatce.
Czarna koteczka bardzo miziasta,dopominała się miziania.
Czarno-biały(a) wolał raczej siedzieć w budce.

Na kociarni
Markiza mieszka w drewnianej budce na zewnątrz,apetyt miała.Wprowadziłyśmy Ją do kociarni,ale towarzystwo tak dużej ilości kotów Jej nie odpowiadało.
Dwie czarne po sterylce bardzo dobrze,miziaste,w zielonej obróżce bardziej.
Pani Kwadratowa Buzia też przeziębiona.
Czarny Chłopczyk 2 lepiej,natomiast czarna koteczka i bury Dzikun-walczą z przeziębieniem,nie jadły :(
Smutna dziś była czarna mamuśka.
Burasia po sterylce jedna cudna,miziasta,druga siedziała w koszu na najwyższej półce i nie chciała ani głaskania,ani jedzenia :roll:
Zorek cud-miód,jak powiedziała Iwona,On się nadaje do łóżka a nie do schroniska.
Klemcia dzisiaj mruczała,jadła i barankowała.
Chilcia dzisiaj potrzebowała bardzo człowieka,wlazła na kolana i głośno mruczała.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie lis 25, 2007 14:13

BOENA pisze:Zorek cud-miód,jak powiedziała Iwona,On się nadaje do łóżka a nie do schroniska.
Klemcia dzisiaj mruczała,jadła i barankowała.
Chilcia dzisiaj potrzebowała bardzo człowieka,wlazła na kolana i głośno mruczała.

Dziewczyny Zoruś ala Mioduś, bo inne imie mu nie pasuje :D jest przesłodki, wlazł na mnie i nie chciał zejść, ten kot nie da sobie rady, bez człowieka.
Obrazek

Chilcia, ma na prawde dosyć, była na kociarni letniej ,czyli na podwórku, w ten deszcz :(
Dopiero później weszła na kociarnie:
Obrazek
Obrazek

/niektóre poprzęziębiane, niestety zima nadchodzi :(

Parę zdjęć:odrobina luksusu na kociarni:co one by zrobiły bez miekich budek i zwykłych kartonów:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Nie lis 25, 2007 17:02

Chgciałam zapytać, który z tych kotów najszybciej potrzebuje tymczasu i dlaczego.
U mnie zwolnił się tymczas... :wink:

myszoskoczek

Od: Nie maja 27, 2007 20:16

Post » Nie lis 25, 2007 17:12

Trudny wybór,ale zaproponuję

Zorek-on jest za mały na kociarnię,to jeszcze dziecko.
Markiza,siostra Plamki,nie lubi tłoku wokół siebie,a jest miziastą i śliczną kotką.
Czarny Chłopczyk 2 -tak długo czeka.

Dzięki za Puszka i Rysię :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie lis 25, 2007 17:14 przez BOENA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie lis 25, 2007 17:14

BOENA pisze:Trudny wybór,ale zaproponuję

Zorek-on jest za mały na kociarnię,to jeszcze dziecko.
Klemcia,siostra Plamki,nie lubi tłoku wokół siebie,a jest miziastą i śliczną kotką.
Czarny Chłopczyk 2 -tak długo czeka.

Dzięki za Puszka i Rysię :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie lis 25, 2007 17:33

myszoskoczek pisze:Chgciałam zapytać, który z tych kotów najszybciej potrzebuje tymczasu i dlaczego.

To moze Zoruś? 8)

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Nie lis 25, 2007 17:35

karee pisze:
myszoskoczek pisze:Chgciałam zapytać, który z tych kotów najszybciej potrzebuje tymczasu i dlaczego.

To moze Zoruś? 8)

Zoruś, jest najmłodszy, najmilszy zdrowy i bardzo potrzebuje miłości
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Nie lis 25, 2007 17:38

aaaaa. no i dodam, to jeszcze dziecko, nie powinien być na kociarni........................................jest za mały..............
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Nie lis 25, 2007 17:43

Gadałam z Małą1 i podejmę decyzje do końca tygodnia. Musze trochę zzyć się z tą decyzją, a poza tym stawić czoła wsZystkim tym moim bliskim, którzy sa przeciwni 3 kotom.
Dowiedziałam się dziś, że 2 koty to u mnie jest tymczas, a 3 to stan permenentny :wink:
A ja niby ciągle mam 2 koty OFICJALNIE :D

myszoskoczek

Od: Nie maja 27, 2007 20:16

Post » Nie lis 25, 2007 17:43

może Chilcia ?? :roll: tylu jest potrzebujących ech :(

ja tak sie wczoraj zastanawiałam głosując na kolejne schronisko w Kravkecie , dlaczego nas tam jeszcze nie ma , więc kochani w lutym bardzo prosimy o Wasze głosiki :lol: :lol: :lol: może chociaż troszke pyszności trafi do naszych Katowickich futer :wink:

Domino76 pisze:Harmonogram mamy taki:
- w grudniu głosujemy na schronisko w Żywcu,
- w styczniu na schronisko w Opolu,
- w lutym na schronisko w Katowicach
:)
Czy są jakieś sprzeciwy, wątpliwości, pytania? Każda kandydatura może być przedyskutowana :).

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2651145#2651145[/url]
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

[poprzednia][następna]