CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (37) Kremówka/Franek:(( , Frida :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 21, 2007 22:29

Rysiu nie wiedzialam jak z ciazami jest wiec zapytalam :roll:
Je, pije, zalatwia sie tylko zgrubla bardzo i stala sie niedotykalska :(
Brzuch raczej twardy i napewno nie lubi jak sie ja tam dotyka :twisted:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw lis 22, 2007 7:19

Bez44, Frida i Benek mogą być?

Pewnie, że tak :)
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Czw lis 22, 2007 10:23

Adria, naapisz cos o Mirusiu i jego domku :D

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw lis 22, 2007 16:06

A teraz....
Obrazek
czy ktos wie, kim jest ten jakze piekny kawaler ? ;)

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Czw lis 22, 2007 17:04

ryśka pisze:A Adria się nie pochwaliła, że oddała Mirka :twisted: 8) 8) 8)
:dance:

bo ja mam ciężką skleroze ostatnio :oops:

weatherwax: Adria, naapisz cos o Mirusiu i jego domku

Miruś narazie jeszcze jest jedynakiem, ale mam wielką nadzieje, że to się niedługo zmieni. Jest rozpieszczany, ale jak to Miruś łakomczuchem nigdy nie był i nowa pani zrozpaczona, e kot tylko suchą karme je a ona mu już wszytkie rodzaje mieska w różnej postaci pod nos podstawia 8)
Jest jeszcze troche niesmiały i nie wierzy chyba, ze to juz jest jego stały domek. Powoli się jednak rozkręca i daje poznać z zupełnie innej strony...u mnie był milczkiem a w nowym domku wyszła z niego gaduła. Pani potrafi się z nim już dogadywać na całego i rozumie każde jego miauknięcie, czy chodzi o jedzonko, czy o zabawe :lol:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw lis 22, 2007 17:12

Bez dostala Ci sie piszczaca Frida - cudnie :)

Chyba juz moge napisac, ze Tajfun znalazl domek w Wawie :)
Jutro jedzie ze mna do nowego domku i mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku :)

Oddaje mojego kochanego pupila - miziaka :placz:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw lis 22, 2007 20:55

Eulalia jest już w Swoim Domku :dance: :dance2: :dance:
Najpierw nieśmiało a potem z większą werwą obejrzała całe mieszkanko.
Będzie jedynaczką i to najlepsze co mogło ją spotkać.
Miałam już nawet pierwsze wieści z nowego domku, że Tygrys (tak mówi o niej jej Pan ;)) stwierdził iż wiadomości tv są nieważne tylko Ona jest ważna i zasłoniła mu sobą cały widok. Pan też pytał czy koty tak mają,że ciągle mruczą :twisted: już za nim wszędzie chodzi po mieszkaniu.
Myślę,że Eulalia będzie szczęśliwa i owinie sobie Pana wokól małego pazurka szybciutko 8)

A do tego Eulalia pożegnała mnie pięknie przy drzwiach.. podeszła, zrobiła miau z ogonkiem do góry i dała się pogłaskać.. ależ mi będzie brakowało tego Prosiaczka...

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Czw lis 22, 2007 21:15

I dlatego ja nie mogę mieć kotów na tymczasie. Bo wzięłam w kwietniu CGwiazdkę, a we wrzesniu została Gacusim :) W takim tempie to bardzo szybko miałabym całe stado WŁASNYCH kotów :)
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Post » Czw lis 22, 2007 21:22

Almacita..gratuluję i bardzo sie ciesze z tej adopcji :dance: :dance2: :dance:

Adria

Post » Czw lis 22, 2007 22:05

Macho pisze:A teraz....
Obrazek
czy ktos wie, kim jest ten jakze piekny kawaler ? ;)

Czyżby Zorro? :)

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Czw lis 22, 2007 23:02

Nazbierało na się troche zaległości w pisaniu a kociaki już podrosły, wypiękniały, ale takie chorowitki sie zrobiły.

Assam i Jazzik zupełnie nie nadają się na jedynaków. Nie smie nawet marzyc o tym, zeby znalazły wspólny dom, ale nie moga być kotami, ktore zostaja wiekszosc dnia same w domu...bo sie zapłaczą.
One bardzo lubia się przytulać do człowieka, pogadac. Spia oczywiscie w łóżku, co moge zniesc, ale to, ze mrucza tak glosno jakby ktos im wzmacniacze zamontowal w brzuchach jest ponad moje sily :oops:
Jeden polozy sie z jednej strony i mruczy do lewego ucha, drugi do prawego a Euforia centralnie na mnie i uruchamia swojego ssacza, i przysyssa sie gdzie popadnie :evil: Najcześciej do brody, albo szyi a rano w lustrze widze dziwne, czerwone slady ... malinki :evil:
Euforia nie ma pyszczka, tylko aparat gebowy wyposazony w przyssawke...straszna pijawka z niej, no moze bardziej przyjemna w dotyku 8) Ona kocha człowieka.

Assam vel BinLaden dalej terrozryzuje swoim gadulstwem wszystkich. Ssie swoje futerko kiedy zostaje sam, a kiedy nie jest sam to ssie futerko tego drugiego :wink:

Jazz niestety ma problemy z oczkami. Leczenie nie dalo zadnego rezultatu. Odstawilam wszystkie leki i za 5 dni robimy wymaz. Do tego wszytkiego wrocily biegunki i znowu wracamy do diety i enterogastu. Dostał dzisiaj zylexis i zobaczymy co dalej. On caly czas u weta mruczal i wywalal sie kopytkami do gory. Niesamowity kociak...zakochana jestem :oops:

Z oczkami mają problem również Regge i Folk. Nie sa juz takimi dzikusami. Folk nawet spi w lozku dopoki go nie probuje poglaskac. Jest ciekawski i wszedobylski, ale z czlowiekim poki co woli nie miec zbyt bliskiego kontaktu.
Regge jest spokojniejsza, daje sie poglaskac, ale tez potzrebuje czasu i cierpliwego opiekuna.

Rock to indywidualista. Nie szuka kontaktu z innymi kotami chyba, ze chce wlasnie na jakiegos zapolowac. Daje sie glaska, brac na rece, spi w lozku, ale nie lubi zbyt natarczywych pieszczot. U niego wszytko ma swoje granice 8)

Napisalam chyba o wszytkich :roll:
Jeszcze tylko zdanie o bylym CKocie - Dolly. "Cos" co zaatakowalo kocie oczy nie oszczedzilo jej. W srode czeka ja operacja usuniecia tego co tam zostalo i zszycie powiek :(

a teraz wlasnie przyszla mala Pchełka (Euforia) i przyssala sie do mojej szyi, i mozna ja szarpac, ciagnac ... nie odpusci :evil:

[/list]

Adria

Post » Czw lis 22, 2007 23:18

biedna Adria, te noce nieprzespane przez mruczenie i przyssawke
przepraszam ale :lol:
biedny Jazzik :(

i kciuki za zdrowko wszystkich CKociakow i CKotow :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt lis 23, 2007 10:13

Adria, ja chcę fotki! W końcu już wyrosnęły ;) :!:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt lis 23, 2007 11:22

A ja dziś polowałam z aparatem:

przyłapani na zrzuceniu kocyka:

Obrazek

Erosik, Tobiasz, Czesio:

Obrazek

Benek jest UROCZY. Pozuje i kokietuje człowieka każdym ruchem:

Obrazek

Obrazek

Benek i Lesio są nierozłączni.

Obrazek

Lesio jest SŁODKI:

Obrazek

ale pozowanie go nudzi:

Nigdy nie patrz prosto na aparat!!!
Obrazek

lepiej pobaw się czymś niewidzialnym:

Obrazek

Przed Bubą, największym chorowitkiem z tej piąteczki urwisów, jeszcze długa droga do zdrowia. Udało mu się póki co uniknąć operacji siusiaka. Jest maleńki i włącza traktorek zaraz po wzięciu na ręce. Ma lekko puchate futerko:

Obrazek

Czesio. Czesio jest "moim kotem", tak samo jak i Erosik, który po prostu robi wszystko, żeby tylko być blisko mnie. Rano urządza mi toaletę ;)

Czesio:

Obrazek

a w kocyku pokazuję rozkoszny brzuszek:

Obrazek

Erosik:

Obrazek

Selecta i Milusia to "córeczki tatusia" ;) , strrrraszne rozrabiary i słodziaki zarazem. Martwi mnie nieco chudość Selecty. Selecta kocha kable :twisted:

Milusia jest naszym Łabędziem.

Milusia:

Obrazek

Milusia z wujkiem Gandalfem:

Obrazek

Selecta, słodka myszka:

Obrazek

Selecta koleguje się bardzo z Czesiem.

Tekkenik już w zasadzie ma swój dom:

Obrazek

Tynio i Tobiasz czekają na swój dom już ponad 1,5 roku... tak długich tymczasów nie mieliśmy nigdy :(

Są czuli, kochani, niezwykle wrażliwi.

Obrazek

Tynio:

Obrazek

Tobiasz:

Obrazek
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt lis 23, 2007 11:45

Śliczne są wszystkie !!! Benek jest naprawdę uroczy, a Czesio ma takie zakochane oczy :)

Moc głasków dla wszystkich i każdego z osobna :D
ObrazekObrazekObrazek

bez44

[poprzednia][następna]