Zostało zadane pytanie.
Vivaldi na nie odpowiedzial.
Udzielil informacji.
Nic wiecej.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Blue pisze: A co do kotki ktora rodzila 3 razy do roku... Biorac pod uwage ze kocica 2 miesiace chodzi w ciazy - to ta byla przez jakies 6 miesiecy w roku ciezarna... Pozostale 6 wychowywala kocieta...
Tym naprawde chyba nie ma sie co szczycic
Barbara Hyży pisze:Blue pisze: A co do kotki ktora rodzila 3 razy do roku... Biorac pod uwage ze kocica 2 miesiace chodzi w ciazy - to ta byla przez jakies 6 miesiecy w roku ciezarna... Pozostale 6 wychowywala kocieta...
Tym naprawde chyba nie ma sie co szczycic
Z calym szacunkiem- lepiej sie nie przyznawac? To chyba nie bylo chwalenie sie...
Forum sluzy do wyglaszania opini i doswiadczen i do dyskutowania. Jednomyslnosc moze i jest przyjemna ale nie sluzy dyskusji. Poza tym chyba sa jakies systemy kontroli hodowli? Forum tez temu sluzy?
BTW, na pl.rec.zwierzaki tez bylo niedawno o osadzaniu... Jakis trend?
Malgorzata pisze:Dalej sie chyba nie rozumiemy - moze najpierw wyjasnie, ze moja ulubiona rasa jest europejska, czyli mniej elegancko, dachowa. Wszystkie moje koty to zbierane sieroty, podobnie koty moich przyjaciol. Kazdy sie chyba ze mna zgodzi, ze jest nadpopulacja psow i kotow, dlatego wszyscy wlasciciele powinni sie czuc odpowiedzialni nie tylko za swoje zwierzeta, ale i za ich ewentualny przychowek.
Wedle mojej wiedzy to nie jest tak, ze zwierzeta maja ciagly instynkt rodzicielski, potrzeba posiadania potomstwa jest instynktowna i pojawia sie w konkretnej sytuacji hormonalnej /ruja/. Nie mowmy wiec o odbieraniu przyjemnosci, a czujmy sie odpowiedzialni za te narodzone i nienarodzone , pamietajac, ze sterylizacja zapobiega ropomaciczu i nowotworom sutka w pozniejszym wieku, kastracja samcow- chorobom prostaty.
W kilku klinikach w Warszawie widzialam szczegolowe informacje, podajace fakty i mity na ten temat, szkoda, ze nie jest to powszechne.
Forum sluzy do wyglaszania opini i doswiadczen i do dyskutowania. Jednomyslnosc moze i jest przyjemna ale nie sluzy dyskusji.
Poza tym chyba sa jakies systemy kontroli hodowli? Forum tez temu sluzy?
BTW, na pl.rec.zwierzaki tez bylo niedawno o osadzaniu... Jakis trend?
Blue pisze:Forum sluzy do wyglaszania opini i doswiadczen i do dyskutowania. Jednomyslnosc moze i jest przyjemna ale nie sluzy dyskusji.
No - dokladnie, a co ja innego robie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości