Koty z Korabiewic - szukamy domów, DT i wsparcia...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 19, 2007 10:39

ech :D

:ok:

od razu cieplej się na serduchu zrobiło. Dzielna Chaberka! :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon lis 19, 2007 20:38

Wątek kotki z małym na ul. Na uboczu (Ursynów-Natolin).
Wszystkim dziękuję za zainteresowanie - zdaje się, że uda się coś zorganizować dla tej kotki i kociaka. Olga_Nik jak wróci na łono kociarzy postara się im udostępnić na czas jakiś DT.
Dzwoniłam dzisiaj do p. Basi (z polecenia Olgi) i p. Halinka skontaktuje sie z p. Basią - obie dziewczyny uzgodnią jaki i kiedy złapać małego (kotka nie jest problemem - jest byłą domową).
Poza tym mam jeszcze jedna pozytywną wiadomość - pozostałe małe kotki nie zginęły w nieznanych okolicznościach. Byłam dzisiaj u weta odebrać wyniki badań Kropka i, ponieważ nie było stada oczekujących zwierzaków na pomoc, pooglądałam sobie zwierzyniec pozostawiony u weta do adopcji. Okazało się, że dwa maluchy z ul. Na Uboczu, znalezione koło śmietnika przez jakieś dwie dziewczyny, brudne jak ostatnie nieszczęście (koty rzecz jasna, nie dziewczyny!!) zostały tydzień temu przyniesione do weta. Okazało się, że są to właśnie te zaginione maluszki.
Jeden (kotka) już znalazł dom, drugi (kotek) jeszcze czeka. Jest prześliczny.
Poddasze - dzięki za poświęcenie, mam nadzieję, że Twój TŻ nie wystawi Cię za drzwi...
Nie będzie także potrzebna tymczasowa ocieplona budka dla kotów, za co też serdecznie dziękuję - może jeszcze coś sie trafi - zaczęłam nagle bardzo uważnie przyglądać się naszym podwórkowym kotom. Wydaje mi się, że są one dosyć dobrze zaopatrywane w żywność, gorzej natomiast z domami na zimę.
Pozdrowienia dla wszystkich - Hania, Elvis i Kropek. :ok:

Hanna Z.

Od: Pon paź 22, 2007 15:44

Post » Pon lis 19, 2007 22:25

Gdyby były potrzebne jakieś kartony - budki styropianowe dla bezdomniaków wal jak w dym, coś od akwarystów wyżebrzę - oni w tym ryby wożą :)
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto lis 20, 2007 1:15

Etka pisze:ale kota przezywacie, zołza...powinna Was za to udrapać :mrgreen:

Mogę sobie pozwolić, jestem poza zasięgiem :lol: :lol: :lol:
norka13 pisze:Bąbel powinien nazywać się Bandyta :twisted:

8O Co ta kruszynka nawywijała???
Julko, wielkie dzięki za opiekę nad Chaberką :1luvu: Teraz kicia może się spokojnie rozgościć u Matahari, a jak już się trochę ośmieli spróbujemy poszukać wspaniałego domku, któremu nie będzie przeszkadzało oczko kici. Może się uda :ok:
Haniu, cieszę się, że udało się jakoś załatwić sprawę kotki z Natolina i już nie ma mowy o Paluchu. Moim zdaniem schronisko to najgorszy pomysł z możliwych. Widzę, że jak zwykle Olga przyszła z pomocą. Po prostu brakuje słów... :1luvu:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Wto lis 20, 2007 13:44

Hanna Z. pisze:Olga_Nik jak wróci na łono kociarzy postara się im udostępnić na czas jakiś DT.

Coś czuję, że wymieni mi Bąbla na tego malucha :P
BAJKA-BB pisze:Co ta kruszynka nawywijała???

Ta kruszynka cały czas wywija (w szczególności jak ma w zasięgu wzroku/pyszczka/łapek Julkę) :wink: I gwoli ścisłości to już nie taka kruszynka - rośnie jak na drożdżach (chociaż nimi akurat go nie karmię :conf: ) Ostatnio okupował zamek julkowych Pony, próbował się przejechać na ich skuterze i zakończył wędrówkę w pudełku po ciastkach :ryk:
Miałam go dzisiaj pochwalić za pierwsze samodzielne załatwienie się do kuwety :dance2: , ale radość tego wydarzenia przyćmił fakt obsiusiania moich papierów :?
Zębul powoli oswaja się z nowym środowiskiem, pomimo usilnych starań Szczura, żeby tak się nie stało. Niestety chłopcy "próbują się" terytorialnie, więc Julka w prezencie dostała obsiusianie łóżka, a ja grubszą niespodziankę w szafie... :roll:
Ale nic to, jesteśmy twarde :twisted:
pozdrawiam :)
norka
Obrazek Zapraszamy na naszego Facebook'a Obrazek

norka13

Od: Czw lis 08, 2007 14:09

Post » Wto lis 20, 2007 14:32

słowem, norka, na monotonię zycia nie narzekasz :lol: :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 20, 2007 16:04 maly

Norka, moze i wymienie Babla na tego malucha z Natolina.Bo bedzie u mnie troche ciasno, poniewaz caly czas rozwazam przywiezienie malej kotki z Ukrainy. Przeraza mnie tylko 10 godzin podrozy, nie wiem jak kicia to zniesie, a leki na uspokojenie lekarze boja sie podawac , bo jest za mala.
A z Babelkiem jeszcze chetnie troche spedze czasu przed szukaniem dla niego prawdziwego domu. Zakochalam sie w nim na zaboj, ciezko mi bedzie z nim rozstac sie

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Wto lis 20, 2007 21:33

odezwał się wymarzony przez mnie domek dla Kajko... domek, który wie, że koty karmi się animondą i gotowanym kurczakiem... domek, który rozpieszcza foorta RC... domek, w którym Kajko bedzie miał towarzystwo przepięknej 7-miesięcznej trikolorki... domek, który chce białego kota, bo to dla niego dzieciństwo... domek, który pytał, którego weta polecam i który jest niedaleko naszej lecznicy... domek, który najchętniej zabrałby chłopaka od razu, ale zgodził się ze mną, że dokocenie musi być pod nadzorem i czeka do piatku... domek, któremu powiedziałam o wszelkich perypetiach Kajka i konieczności doleczenia ucha... domek, który jest w Bydgoszczy!!! normalnie bajka... do tej pory nie mogę uwierzyć...

kciuki prosimy...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Wto lis 20, 2007 21:50

Matahari pisze:kciuki prosimy...

Mówisz i masz :lol:
:ok: :ok: - to moje, :ok: :ok: - to Julki, :ok: :ok: :ok: :ok:- Dzikiej, :ok: :ok: :ok: :ok: - Szczura, :ok: :ok: :ok: :ok:- Zębula, :ok: :ok: :ok: :ok: - Bąbla
norka

norka13

Post » Wto lis 20, 2007 22:48

norka13 pisze:
Matahari pisze:kciuki prosimy...

Mówisz i masz :lol:
:ok: :ok: - to moje, :ok: :ok: - to Julki, :ok: :ok: :ok: :ok:- Dzikiej, :ok: :ok: :ok: :ok: - Szczura, :ok: :ok: :ok: :ok:- Zębula, :ok: :ok: :ok: :ok: - Bąbla

nie dziękuję, żeby nie zapeszyć... trzymajcie :1luvu:

Matahari

Post » Wto lis 20, 2007 23:49

i kolejna dobra wiadomość...
Chaberka w pokoju młodego czuje się już jak u siebie... nie chowa się w panice jak wchodzę... wogóle się nie chowa... i jeszcze jedno... do pokoju wcisnęła się Kama... Chaberka wskoczyła na karton stojący w klatce i naprychała na Kamę... a jest mniej więcej jej wielkości... :lol: 8O :lol:

Matahari

Post » Śro lis 21, 2007 0:03

O rany, ale Kama wyrosła 8O Zatrzymałam się na etapie maleńkiego kociaka :roll: Dla Kajka mocne, bardzo mocne :ok: :ok: :ok: Mam nadzieję, że wkrótce także dla Kamci znajdzie się równie wspaniały domek :ok: A później dla Chaberki i innych Twoich tymczasów :D

Norka, ja nie chcę Cię martwić, ale Olga pewnie będzie miała z Tobą do pogadania jak wróci ;) Zostawiała Ci grzecznego, słodkiego Bąbelka, a odbierze Bandytę :lol: Bąbel na skuterze musiał być niezpomnianym widokiem. Szkoda, że nie uwieczniłaś na fotce :wink:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro lis 21, 2007 9:11

:D

:ok: :ok: :ok:

Dobrze wiedzieć że są takie domki. Dzięki temu łatwiej przetrwać przez rozmowy z domkami, które są całkowitym przeciwieństwem opisanego.

Bardzo mocne :ok: za Kajka i za jego domek

No i brawo dla Chaberki! :D Cieszę się z tego, że tak łagodnie to wszystko przeszła, że tak jej u Ciebie dobrze :D Za nią też bardzo mocne :ok:

ściskam bardzo mocno całe towarzystwo czworo i dwu-nożne :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro lis 21, 2007 10:36

BAJKA-BB pisze:Norka, ja nie chcę Cię martwić, ale Olga pewnie będzie miała z Tobą do pogadania jak wróci ;) Zostawiała Ci grzecznego, słodkiego Bąbelka, a odbierze Bandytę :lol:

Może przeżyję tę strrraszną rozmowę :lol:
BAJKA-BB pisze:Bąbel na skuterze musiał być niezpomnianym widokiem. Szkoda, że nie uwieczniłaś na fotce :wink:

Był :ryk:
No, nie zdążyłam :( - to demon prędkości był :twisted:
norka

norka13

Post » Śro lis 21, 2007 11:44

trzymamy mocno za Kajka :ok:
myśle,że w sobotę bedzie już jakaś pierwsza relacja z wrażeń w nowym domku? :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]