» Nie lis 18, 2007 11:50
najprosciej bedzie dac jej mleko albo watrobke... sluchajcie, to normalna reakcja.. kotka bardzo wiele przeszla, jest w nowym otoczeniu, po sterylizacji.. jak do mnie podworkowe koty przychodza na dt zdarza sie, ze siedza bez ruchu (doslownie) 2 dni.. mialam jedna taka kotke, ktora wdrapala mi sie po boazerii w przedpokoju pod sam sufit i wisiala na lampie tak dlugo dopoki nie spadla sama, bo ne mogla juz wisiec.. poza tym przydaloby sie wlozyc jej do klatki jakis woreczek nasaczony kocimietka albo waleriana. i zostawic klatke otwarta... trzeba dac jej czas, rozluzni sie. wiem, ze mozna zamowic przez internet kocie feromony policzkowe (takie jakie kot zostawia gdy nas barankuje); stosuje sie je przy zmianie otoczenia, oswajaniu itd nie stresujcie Marcelinki strzykawa, sprobojcie z mlekiem, trzeba jej podac substancje ktora normalnie wywoluje biegunke. poza tym to w ogole raczej nie zaparcie, tylko reakcja stresowa.. moja ostatnia tymczasowiczka, pomimo tego, ze juz byla oswojona, po znalezieniu sie w nowym domu nie robila kupy przez 3 dni