Ocean kociej rozpaczy :(, zabijają koty, Dynia szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 09, 2007 22:01

kto może zaoferować Kokoskowi tymczas? jego siostrom znalezienie wspaniałych domów zajęło po 1 tygodniu... Kokosek jest już zdrowy, w lecznicy został wyleczony. teraz tylko potrzebny mu dt, a na pewno szybko znajdzie ds. To piękny i przytulaśny mały kocurek, u którego choroba odnowi się na pewno, jeśli wróci na działki przy takich pogodach... kto się zlituje?.. :crying:
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Pon lis 12, 2007 14:24

Mogę tylko podnieść i prosić o tymczas albo domek stały....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lis 12, 2007 21:27

Byłam w niedziele na działkach odwiedzić koty.
Poprawiałyśmy budki dla kotów i wyściółki w nich, było strasznie zimno, po 4 godzinach niemal zamarzłam (dopadło mnie choróbsko), ale koty mają trochę lepiej i cieplej, gdyby ktoś miał na zbyciu kołdry lub koce chętnie przyjmę dla działkowców.

Niestety nie mam dobrych wieści :( od kilku dni nie pojawiły się trzy koty, jeden ze starszych pingwinków, nie ma go od zeszłego tygodnia, kotka urodzona wiosną i jedna z dorosłych kotek, chciałam ją złapać na sterylkę, niestety od kilku dni Pani karmicielka jej niewidziała, boję się najgorszego :cry: .

Mały pingwinek musi opuścić lecznicę, wróci na działki, tam nie ma szansy na przeżycie :(
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto lis 13, 2007 9:12

Podniosę, może znajdzie się tymczas dla Pingwinka...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lis 13, 2007 18:17

wezmę go na tymczas ale ja jestem z Gdańska
jeżeli jest szansa na dowiezienie to mam dla niego miejsce
ObrazekObrazek

irma_g

Od: Pt gru 09, 2005 20:23

Post » Wto lis 13, 2007 21:20

irma_g pisze:wezmę go na tymczas ale ja jestem z Gdańska
jeżeli jest szansa na dowiezienie to mam dla niego miejsce

Irma dziękuję :love:
Sprawdze w transportowym i na dogo, może ktoś będzie jechał.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto lis 13, 2007 22:04

Oferta dość skomplikowana, ale możliwa, chyba.
W czwartek jadę zakończyć wykopaliska (Bolimów k/Łowicza), w czwartek będzie stamtąd jechał do domu kolega, mieszka pod Chojnicami. Myślę, że do Świecia mógłby spokojnie kotka dostarczyć. Do Gdańska nie ma mowy, bo będzie jechał z kocicą i z przyczepką zapakowaną sprzetem. Ale gdyby ktoś wyjechał do Świecia, to może?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw lis 15, 2007 21:41

i co?
ObrazekObrazek

irma_g

Post » Czw lis 15, 2007 21:51

czy mogłabyś ewentualnie podjechać po kociaka w sobotę na dworzec? transport jest jeszcze w fazie ustaleń. przywiozłaby go ewentualnie Elfrida, bo będzie jechała pociągiem z Falkorem z łódzkiego schronu, też znalazł dt w Gdańsku :)
Obrazek

Karoluch

Post » Pt lis 16, 2007 16:36

Czy sytuacja tych kotów na dzialkach nadal jest tak beznadziejna?? :cry:

Wera-Baffi

Od: Pon paź 22, 2007 15:21

Post » Sob lis 17, 2007 14:09

za wesoło to tam nie jest... póki co udało nam się zabrać stamtąd 4 maluchy (2 mają domy stałe, 2 na tymczasach) i Promyk ma jechać do dziewczyn z fundacji.. :) to w sumie o 5 kotów mniej, może przy tej ilości uda się dogadać z działkowiczami... ogromna część kotów zasiedziała się na działkach, tam jest ich miejsce, nie da rady ich stamtąd zabrać. nie wiem dokładnie ile jest jeszcze tych domowych, które są tam stosunkowo od niedawna albo tych młodszych, które można jeszcze oswoić, o tym w wolnej chwili będzie już musiała napisać Iwcia. ale że Iwcia jak zwykle jest zajęta ratowaniem kociastych i nie ma czasu na nic, to ja napiszę najnowsze wieści: Kokosek, który był w "lecznicy" został zabrany przez Iwcię, z jego zdrowiem nie jest najlepiej.. Dziś był na przeglądzie u dr Ewy, zobaczymy później, co powiedziała...
Obrazek

Karoluch

Post » Sob lis 17, 2007 17:13

Kokosik jest już u mnie, ma herpeswirusa, niestety uszkodził oczko :(
Ewa powiedziała, że na oczku zostanie błonka, rogówka jest głęboko uszkodzona. Dostaliśmy receptę na krople i zaczynamy zakraplanie, dobrze było by też podawać do oczka optimune, ale jest bardzo drogie. Zobaczymy, jeśli nie będzie poprawy po tym, co dostaje teraz to będę musiała jednak zdobyć to optimune.
Kokosik jest niesamowity, trochę jeszcze się boi, ale wzięty na ręce natychmiast włącza traktorek :)

Na działkach został jeszcze Przecinek, brat tej kici, która teraz jest u Karoluch, myślę, że równie szybko by się oswoił i dwie starsze kotki też oswojone, Dynia i Kizia. była jeszcze siostra Przecinka, ale nie pokazuje się od jakiegoś czasu, obawiamy się, że spotkałą ją coś złego.
To Kizia, pojawiła się na działkach w zeszłym roku już ciężarna, kiedyś była domowym kotem.
Obrazek
To Dynia, też podrzutek, ale z charakterem, przy misce odgania konkurencje bardzo skutecznie jak widać ;)
Obrazek
Zdjęcie Przecinka mam tylko jedno i to bardzo niewyraźne.
Obrazek

iwcia

Post » Sob lis 17, 2007 18:06

ja w Dyni jestem zakochana od dawna :1luvu: :1luvu: mam słabość do takich puchatych, okrąglutkich kociamberków... :love: Dynia jest wspaniała! apetyt ma, puchate futro też i mizianko też lubi :D żebyście widzieli, jak zabawnie biega, gdy chce gdzieś czmychnąć np przed szalejącym Przecinkiem :) :lol:
Obrazek

Karoluch

Post » Nie lis 18, 2007 18:03

Karoluch pisze:czy mogłabyś ewentualnie podjechać po kociaka w sobotę na dworzec? transport jest jeszcze w fazie ustaleń. przywiozłaby go ewentualnie Elfrida, bo będzie jechała pociągiem z Falkorem z łódzkiego schronu, też znalazł dt w Gdańsku :)

wiem, że Falkor nie pojechał ale mogę odebrac oba koty z dowolnego miejsca w gdańsku
ObrazekObrazek

irma_g

Post » Nie lis 18, 2007 19:23

Falkor będzie jechał, tylko nie wiem kiedy do swojego dt, a dt dla Kokoska już niepotrzebny, bo Iwcia wzięła go do siebie (zwolniło się u niej 1 miejsce). Zastanawiałam się, czy mogłabyś ewentualnie wziąć na dt siostrę kotki z tego wątku? http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2634469#2634469

problem w tym, że od kilku dni się nie pojawia...
Obrazek

Karoluch

[poprzednia][następna]