Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:Mój ukochany kot to potfoor i tak jak podejrzewałam, to wcale nie jest kot. Żbik? tygrys? Kroplówkę udało mu się zrobić, ale z trudem. Już ją częściowo wysiusiałSama nie mam żadnej szansy na podanie mu kroplówki, najmniejszych. Bardzo był niezadowolony, warczał przez cały czas, kaszlał nerwowo, cała jestem w jego sierści, no czuję się jak po ciężkiej bardzo pracy, ale to stres. Dracul uciekł pod moje łóżko i tam zaległ zestresowany. Okazało się, że nie jestem mistrzynią bandazowania i chyba próbuje sobie zerwać owinięcie wenflonu
![]()
Tinka, dziękuję bardzo za spostrzeżeniaOtóż chyba pomyliłaś koty. Dracul ma morfologię ok, nawet ponoć zadziwiająco dobrą jak na takie nerki i swój wiek. Profil nerkowy był robiony. Wapń jest zbyt wysoki 12,5 (norma 8-12), fosfor natomiast jest poniżej normy 4,4 (4,5-8,1), wątroba, trzustka są ok. Własnie dlatego, że podawałam mu przez pół roku ipakitine teraz jej podawanie zostało wstrzymane, ale pogorszyły mu się mocznik i kreatynina. Dlatego teraz kroplówki i lek fortekor, którego już dzisiaj nie ośmieliłam się mu podać
![]()
Natomiast Ryysia biochemię ma ok, ale morfologię złą i obniżony poziom cukru. Ma napewno stan zapalny dziąseł, ale zdrowe ząbki. Podałam jej dzisiaj lekarstwa, za 5 dni pierwsza kontrola. Zobaczymy jak ten cukier. Niewiel wiem o tej kotce. Ponoć właściciel oddał ją do schroniska, ma około 2 lat, była u mnie na tymczasie od sierpnia i już została na zawsze. Jak Ci coś przyjdzie na myśl to pisz![]()
Rysia leki przyjmuje lepiej niż Dracul, ale też nie pięknie, ufff zmęczonam jak po szychcie w fabryce
casica pisze:Femkajak ja się nie użalę, to kto się użali?
![]()
Własnie wróciłam z Zawieszką, w badaniu jest ok, wyniki jutro. Teraz dopijam herbatę i jadę w pole.
Dzisiaj rano powitała nas piękna i ogromna kałuża w przedpokoju, znaczy się nereczki pracują![]()
Rysia się wczoraj wieczorem troszkę ożywiła, może po lekach? Pierś kurza jest feI co ja mam z tą kocicą zrobić?????
Sorki za chaotyczność wypowiedzi, ale już powinnam być w drodze![]()
Magdatak, poproszę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości