Koty z Korabiewic - szukamy domów, DT i wsparcia...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 10, 2007 19:41

byłam, wróciłam i teraz łazić nie mogę :lol: dzień na świeżym powietrzu dla mieszczucha z nosem wetkniętym w monitor był wielkim wydarzeniem :D

ponieważ to wątek koci, to moje relacje z wyprawy przeniosłam na wątek ogólny: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2615048#2615048

A tu napisze tylko, że Tymczasiki wciąż szukają domków. U Olgi w garażu robi się coraz zimniej i na czas zimowych mrozów zniknie jeden dom tymczasowy dla korabiewickich bidulek. Dlatego tradycyjnie już... pomóżcie w poszukiwaniach stałych domków...

Dziś Olga z tego co wiem miała zabrać ze soba Bingo do nowego domku... trzymajcie kciuki za kotucha. Bardzo potrzebuje tego własnego człowieka na stałe...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Sob lis 10, 2007 19:55

A ja jak zwykle nie w porę :(

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Sob lis 10, 2007 20:14

Be... ale Twój brat był! i dzielnie poradził sobie ze sporym kawałkiem cięzkiej roboty za dwie a nawet trzy osoby! Wielki podziw od poddasza :)

no i posłuchaliśmy wiesci od Miśka, który u niego nabiera sił po adopcji :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Sob lis 10, 2007 21:34

Bo Misiek to w zasadzie nasz wspólny kot. Ja zapewniam wikt a Zbyszek - opierunek... ;)

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Nie lis 11, 2007 9:21 Bingo

Dzisiaj wiozę Bingo do nowego domu.Już trochę boję się po tej nieudanej adopcji Tolka.Ale przekonuje mnie to, że nie zniechęciło nowy domek to,że Bingo nie jest super zdrowy
Napiszę wieczorem jak poszło

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Nie lis 11, 2007 15:25 Re: Bingo

Olga właśnie dojechała z Bingo do nowego domku. Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało :ok:
Wczoraj przy podawaniu leków nie widziałyśmy Przylepka Brata, za to pojawiła się jakaś czarna kotka, której nikt nie potrafił zidentyfikować :roll: Z czarnymi kotami jest naprawdę trudno. Nie wiem czy poprzednio ta czarna kotka była "policzona" za Przylepka Brata czy pojawiła się w ostatnim miesiącu, a wczoraj Przylepiec gdzieś się skutecznie schował :roll: Okazało się również, że nowa biało-czarna kotka z pierwszego postu to Kicia, zagubiłyśmy się trochę z Olgą i dopiero na miejscu wyjaśniło się kto jest kto ;) Poza tym na pewno jest nowa czarna kotka. Jest śliczna, ma przepiękne złote oczy, prawie jak Bidzia u Wielbłądzia. Niestety koteczka jest dzika. Zdjęć nie mam, nie wzięłam do kociarni aparatu, został w samochodzie. Zrobiłam tylko kilka fotek nowego baraku, ale o tym w drugim wątku.
Ogólnie koty, które są w schronisku nie wyglądają najgorzej. Co prawda tak jak napisała Olga, zdrowe pewnie nie są, ale żaden nie jest w ciężkim stanie. Pani Basia mówiła, że Mama ma znowu problemy z zębami, być może Olga zabierze kicię do lecznicy, tylko najpierw musi porozmawiać z wetami. Mama to dzikus i nikomu nie pozwala się dotknąć, weci na SGGW odnieśli trochę obrażeń, więc chemy uprzedzić o charakterku potencjalnej pacjentki :twisted:
Wczoraj wszystkie futra dostały leki na robale. Na pchły już nie zdążyłyśmy podać, zrobimy to przy przeprowadzce do nowego baraku.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Nie lis 11, 2007 17:01

Bajeczko, gdybyś chciała mi jeszcze jakąś Bidę wkleić (a czarną złotooką to już w ogóle!) - - moja propozycja cały czas aktualna :wink: biorę dwie Bidy za jednego marmura :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie lis 11, 2007 17:25

Tylko gdzie upchnę marmura - obszczumra :wink:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Nie lis 11, 2007 22:13 Bingo

W sprawie adopcji Bingo napiszę jutro.Wolę odczekać do jutra,żeby nie powtórzyła się taka historia jak z Tolkiem

olga nik

Post » Nie lis 11, 2007 22:44

Cieszę sie, że Kotuchy w nienajgorszy stanie :) Za Bingusia trzymam mocno! aby nie było żadnych "niespodzianek"..
A co to za cudo o którym pisałyście- juz nie wiem - tutaj czy na 2, ta czarna Pięknota z niezwykłymi oczami, na którą są juz chętni w zamian za biednego marmura ? 8)
Baraczek już podziwiałam w drugim naszym wątku :)
I powtórzę się ( ja chyba dostanę rozdwojenia jaźni z tymi 2 wątkami.. :roll: :lol: ) - jesteście KOCHANE! :1luvu:
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Wto lis 13, 2007 9:38 Bingo

Z Bingo nie było żadnych niespodzianek.Trafił do wspaniałych ludzi, sam kot pokazał się z najlepszej strony.Już po godzinie wyszedł z pod łóżka i zwiedził mieszkanie.Na następny dzień już witał swoją Dużą z pracy,rozmruczany i radosny. Wiecie ,że Bingo jest dwudziestym kotem oddanym przez nas do adopcji :!: ( nie liczę małuchów z Gdanska,bo Hania już na własną rękę załatwiała adopcje) :D

olga nik

Post » Wto lis 13, 2007 10:17 Re: Bingo

olga nik pisze:Bingo jest dwudziestym kotem oddanym przez nas do adopcji :!: :D

I myślę, że ta liczba jest dla Ciebie wielką nagrodą za ogromną pracę, którą wkładasz w walkę o kocie biedy :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto lis 13, 2007 10:29 koty

Ale dzięki Wam wszystkim ta liczba jest taka :!: :!:
Sama nic bym nie zrobiła

olga nik

Post » Wto lis 13, 2007 10:54

To teraz Marusi przydałyby się duże kciuki. O maleńkiej świat zapomniał :(

Wczoraj zrobiłam papierkowe ogłoszenia (treść ta sama - foty różne) i zacznę rozwieszać po okolicy - ale przede wszystkim liczę na lecznicę w której kicia leczy oczka. Może znajdzie się kochający domek dla tego urwipołcia...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Wto lis 13, 2007 22:59

Duże kciuki dla Marusi!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Lotta

Od: Śro sie 10, 2005 16:31

[poprzednia][następna]