St.Wola- Krówka szuka PILNIE domu!! str 57

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 29, 2007 22:28

znów mały zastój, ale czekałam jak się rozwinie sytuacja :)
no i jest raczej dobrze, co prawda po kursach tam i z powrotem jednak krówcia wylądowała u siostry
jest w garażu, który jest razem z domem, jest tam kaloryfer, teraz grzeją w piecu więc jest cieplutko, nawet jak nie grzeją to jednak pomieszczenie a nie na zewnątrz....
umościłam jej pięknie pudełeczko z kocykami i poduszką :)

na początku troszkę się bała, wiadomo, całkiem inne odgłosy jak w mieście, więcej psów, i ogólnie jakoś ciemniej i groźniej :roll:
daleko sie nie zapuszczała, cały czas ze mną, i tak do tej pory, tylko już nie ze mną, większość czasu siedzi w garażu i śpi w pudełku albo na parapecie i patrzy przez okienko, jak świeci słońce to hrabianka pospaceruje po słońcu, pobiega po podwórku, poskacze po drzewach i zaraz wraca, a wieczorem albo rano gdy jest chłodniej niczym jej nie wyciągnie z garażu 8)

to może troszkę zdjęć
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek ObrazekObrazek

ok na dziś tyle

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Wto paź 30, 2007 8:51

Śliczna Krówka :P
I chyba dobrze jej w tamtym miejscu...
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro lis 07, 2007 17:11

to może jeszcze trochę zdjęć
i trzymajcie kciuki może siostra się przełamie w końcu i weźmie kicie do domu :roll:
Obrazek Obrazek

velvet

Post » Śro lis 07, 2007 17:19

no to moi kochani teraz szukamy domu dla Neski!!!

to kicia jedynaczka, po przejściach, dlatego szukamy bardzo odpowiedzialnego domku, bez innych zwierzaków, kicia wraca z domku tymczasowego, była chwilę z innymi kotami, ale to jest dla niej bardzo stresujące, była kiedyś pogryziona przez inne koty
teraz kicia będzie znowu sama w mieszkaniu mojej sąsiadki, które juz niektórzy znają :)
kicia będzie sama......
smutna.......
a jest naprawdę wyjątkowa, grzeczna, łagodna, bardzo miziasta, przynajmniej była do tej pory, nie wiem jak będzie po powrocie z tymczasu.... :roll:
a oto i Nesca
ObrazekObrazek
Obrazek

velvet

Post » Śro lis 07, 2007 20:26

Nesca ma przepiękny nosek :P
Niech jej się poszczęści :ok:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw lis 15, 2007 20:07

Ona jest przepiękna,tylko dlaczego nikt jej nie chce???

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 20, 2007 15:34

halo halo czemu nikt nie zagląda
czy zdrowy piekny kot nie ma szans na adopcje??
Obrazek

velvet

Post » Wto lis 20, 2007 19:19

No właśnie!Ona jest psio-kocia.Takie super połączenie.Mądra,zdrowa,miziasta,gadająca.Koci ideał.Ale musi być sama,bez zwierząt.Czy to ją dyskwalifikuje?

ewar

Post » Wto lis 20, 2007 20:13

Dziewczyny, zachęcam do papierowych ogłoszeń. Teufelka (wątek w moim podpisie) tak znalazła dom. Jeszcze Allegro, wątek na Kociarni.
Kicia przepiękna :)

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw lis 22, 2007 15:31

Neska ma ogłoszenia papierowe we wszystkich lecznicach w Stalowej Woli/a tak nawiasem Pani Beatka-wetka,kobieta o wielkim sercu ma mnóstwo pięknych kotów i ...nic/.W Stalowej podaż znacznie przewyższa popyt.Neska miała allegro,gumtree i nie było ANI JEDNEGO telefonu ani maila.To taki fajny kot.

ewar

Post » Pon sty 21, 2008 22:02

tu tez nikt nie zaglada, a ja nawet nie mam czasu podrzucac, wole ten czas spedzac z kotami
u nas coraz gorzej..... :cry:

nesca dalej sama w mieszkaniu, szuka domu ponad pol roku i nic..........

krowka z poczatku tej strony tez niedlugo straci dach nad glowa, myslalam ze u mojej siostry znajdzie dom, ale ma tam tylko schronienie w garazu, nic poza tym, nikt jej nie glasa, nikt sie z nia nie bawi, czasem ja wypuszcza z garazu, potem zamkna z powrotem i tyle

kicie obie są smutne, tyle ze neske odwiedzam codziennie, a krowke mam mozliwosc co 2 tygodnie........... :cry:

wiem ze nie mam szczescia w szukaniu domow dla moich podopiecznych ale zawsze wierzylam w forum, teraz chyba przestane.......

aha i to nie jedyne miejsce gdzie sa ogloszenia kotow
tzn krowce bede robic teraz ale nesca miala na roznych stronach.....

velvet

Post » Pt sty 25, 2008 18:55

hej velvet! ja zagladam czasem

pomoc nie mam jak :( - to chociaz podrzuce do gory, a moze cos to da...

zupelnie nie mam pojecia dlaczego tak trudno znalezc dom dla twoich znajd. Moze to jakas klątwa podkarpacka czy co?

Hop hop - moze ktos moze pomoc ?

ps. ja mam kota od velvet wlasnie ;) i zero reklamacji ;) polecam :D

i_ka

Od: Pt maja 12, 2006 14:50

Post » Pon sty 28, 2008 13:29

poznalam Neske!!!!!! to naprawde przekochana kicia - mrucząca przytulanka normalnie. Bardziej sie do mnie przytulala niz moje osobiste koty ;) POLECAM :D

i_ka

Od: Pt maja 12, 2006 14:50

Post » Pon sty 28, 2008 16:37

Ja też mogę tylko podrzucic :(
Dziewczyny, ogłaszajcie, gdzie się da. W końcu na pewno znajdzie się ktoś, kto pokocha to przepiękne krówiątko!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw maja 01, 2008 21:20

odgrzebałam watek
nikt do nas nie zagląda, i my nic tu nie piszemy

ale trzeba
niestety Krówka szuka domu, zdjęcia Krówci są wyżej, zaraz po tym jak pojechała do siostry, wtedy była piękna, teraz wygląda jak wiejski biedny kotek, będe u niej jutro to zrobie zdjęcia nowe

siostra niestety nie przełamała niecheci do kota, szwagier - nie zmienił zdania - kota miejsce na podwórku, gdzies w szopce.....

do tej pory kicia była w garażu, było tam ciepło, miala wszytsko, dbałam o to, na miejscu cały czas była moja mama, z racji tego że opiekuje się wnukami, więc ona dbała o kiciulę, ja dostarczałam jedzenie, środki odrobaczajace itd...

ale teraz zaczęli remont, garaż zlikwidowany, kicia przeniesiona do tzw. palarni, tam jest piec, którym ogrzewają dom, ale wejście od zewnątrz, okno nieszczelne, więc generalnie jak piec nie działa to zimno, brudno, obskurnie i nie ma na nic miejsca, w garażu był stół, na stole miski z jedzeniem, pudełko do spania, pod stołem kuweta, i krzesło na którym tez Krówcia spała
w palarni nie ma nic, tylko pudełko na jakichs skrzynkach stoi, a miski nawet nie wiem gdzie, z racji tego ze miałam przeprowadzkę i dokocenie trudne, nie byłam od dwóch miesięcy tam
kici podawałam tylko jedzenie, ale nie starczało tego na cały miesiąc, a więcej nie mogłam, i szwagier kupował jak brakowało najtańsze karmy biedronkowe i tescowe mimo moich usilnych błagań
moja mama wiecznie tam nie będzie, więc kicią wogóle nikt się już nie zajmie.... :cry:

proszę, błagam, pomóżcie znaleźć jej dom, prawdziwy, kochający, ona na to zasługuje

jest tylko kilka małych problemików: raczej musi być jedynaczką, aczkolwiek do końca tego nie wiem
musi być domek wychodzący, bo ona za długo była na zewnątrz, uwielbia wolność,
a poza tym wiem że lubi dominować i czasem coś poznaczyć.....

ale to jeszcze nie wszystko: w tej chwili jest zaniedbana, na pewno jest zarobaczona, brudna, podam jej coś w najbliższym czasie, ale z racji tego ze to nie na miejscu, nie mam stałego dostępu, nie będe badać kału podam po prostu profilaktycznie jakiś środek, tylko może coś poradzicie jaki najlepiej??
nie wiem w jakim stanie są jej uszy, może mieć świerzba, ale żeby ją doprowadzić do ładu trzeba by ją wziąć gdzieś na tymczas chyba, tylko kto zechce??
ja pokryje wszystkie koszty, koniecznych zabiegów, jakby ktoś nawet już na stałe chciał wziąć kiciulę.........
niebawem zdjęcia
a tak na przypomnienie: Obrazek

velvet

[poprzednia][następna]