Porzucony Leon już w nowym domku !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 06, 2007 15:31

przypominam, że potrzebny pilnie DT dla kocurka!

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lis 06, 2007 16:06

Myszeńk@ pisze:Poproszę Graszkę_gn o papierowe ogłoszenia dla Leosia, może powiesicie je w okolicy, może ktoś go przygarnie ... nie wiem, może ktoś znał tych ludzi :|
Głupi pomysł :?: :roll:

Nie, całkiek ok ;) Tyle że na plakacie nie możemy podawać danych tych państwa, bo naruszylibyśmy prawo. Możemy natomiast szukać Leonkowi DT również przy pomocy plakatów. A sprawa jest bardzo pilna - sami wiecie, że kot jest na ulicy, a dziś w Kielcach pada śnieg.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto lis 06, 2007 16:20

kot z taką smutną historią... błaga o dom tymczasowy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto lis 06, 2007 16:57

a może na samym początku tytułu napiszcie Pilnie DT a na końcu Kielce
niby mała zmiana ale może szybciej przyciągnie uwage
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lis 06, 2007 17:06

kto ma jeszcze jakieś pomysły ? może wiecie kto ostatnio wyadoptował kota
i może mieć wolne miejsce dla biednego zmarzniętego Leonka ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lis 06, 2007 18:14

Podnoszę - Leonek pilnie potrzebuje DT!
Obrazek

Gem

Post » Wto lis 06, 2007 20:32

prosimy o pomoc !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lis 06, 2007 22:25

taki biedny, sam, na mrozie - gdzie go umieścić ? kto może pomóc ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lis 06, 2007 22:47

Niczego sie nie dowiedziałam...babka jest w złym stanie dzis mówiła całkiem cos innego...
Dzis powiedziała, ze ta dziewczyna to była jakaś studentka i wyprowadziła się do Częstochowy...a mieszkała nie po sąsiedzku tylko gdześ w klatce obok... Imienia i nazwiska nie pamiatała, adresu tym bardziej...
Rozpytywałam też sąsiadów....nieliczna część normalnych lub chociaż uprzejmych też niewiele pomogło. Większośc zapamiętała mało istotne szczegóły typu, z ekiedy ta dziweczyna jeszcze mieszkała to kocurek chodził w obroży z dzwoneczkiem...lub to, ze chodził za ta dziweczyna jak pies przy nodze. Potwierdzają, ze mieszkała tam niezbyt długo...na pytanie w której klatce odp, że nie stoja w oknach i nie patrzą gdzie ludzie wchodzą...bo nie mieli takiej potrzeby.
Wchodziłyśmy do kazdej klatki pytałysmy ludzi w przypadkowo wybranych mieszkaniach bo nie sposób wszystkich oblecieć...
NIC !!!
Powtarzało się, tylko to że mieszkała, zostawiła kota, młoda dziewczyna, mieszkała krótko, nic więcej...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto lis 06, 2007 23:04

szkoda, że ta dziewczyna już nie przyjeżdża go szukać...
Leon bardzo pilnie potrzebuje domu !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lis 06, 2007 23:21

Czy ktoś może przywieść Leonka do Warszawy? Miałabym dla niego DT.
Pozdrawiam, :king:
.wyrzuć z domu telewizor a w zamian weź kociaka.
Obrazek

królewna

Od: Wto paź 30, 2007 8:32

Post » Wto lis 06, 2007 23:36

Królewno :!: :!: :!: super wiadomość !
Ale ponieważ się "napracowałam", to zamieszczę tu swój dorobek, może przyda się na przyszłość lub gdzieś indziej.
Mianowicie dla osób umiejących Worda przygotowałam szablon ogłoszenia z oddzieranymi paskami na dole, które się automatycznie wypełniają po wpisaniu pierwszego kontaktu.
Plik DOT i opis jest w zipie pod tym adresem:
http://www.gmg.win.pl/miau/Ogloszenie.zip
Nie wiem jak się toto zachowa na innym komputerze, byłabym wdzięczna za ew. sygnały od kogoś, kto próbował użyć.
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto lis 06, 2007 23:53

królewna pisze:Czy ktoś może przywieść Leonka do Warszawy? Miałabym dla niego DT.
Pozdrawiam, :king:

Owszem, moglibyśmy przywieźć Leona do Warszawy - być może będziemy wieźć tam Żelka :)

Prosilibyśmy jednak o szczegóły na temat tego DT. Jaki domek, jakie warunki dla kota, oczekiwania wobec niego, itp.
Obrazek

Gem

Post » Śro lis 07, 2007 0:17

Miałam wziąść Myszeńke z Łodzi, ale dzis (a miała do Warszawy przyjechać jutro) okazało sie, że Myszka zostaje w Łodzi. Dlatego pomyślałam o Leonku, zwłaszcza, że dzis spadł snieg. Ja osobiście meiszkam w Krakowie. Moja mama ma małe mieszkanie w Warszawie i tam może przyjąć Leonka. Mieszkaja tam juz Kubus (dorosły kot którego dokarmiałam przez 6 meisiecy w Krakowie, a potem gdy 2gi raz miał katar koci zabrałam do domu, jest nadal mało kontaktowy, ale je itd całkiem normalnie), Muka i Chwilka, 2 małe kociczki z tego samego podwórka co Kubuń, z czego Chwilka bedzie w niedługim czasie oddana na stałe do mojej przyjaciółki, kiedy ta skończy remont. Kociaki sa raczej w domu same, ale odwiedzane 1 do 2 razy na dobe, przez moja mame, ktora na stałe mieszka gdzie indziej z 20 psiakami-przybłedami, i mojego przyjaciela, ktory ma w domu swoj koci komplet ale zajmuje sie na codzien Kubuniem, Muka i Chwilka. To on by Leonka odebrał. Niestety nie mamy samochodu, a moja mama po prostu nie miała by czasu na wycieczke do Kielc. Ja mieszkam na stałe w Krakowie i neistety moje wspołlokatorki nie zgadzaja sie na 3ciego kota nawet na tymczas. Leonek mogłby mieszkać w pokoju (calkiem przeznaczonym dla kotow) z innymi lub w pokoju obok, gdyby na poczatek ich sie bał. Oto namiar tel na mnie: 0510 255 014, czasem mam wyłaczony tel kiedy prowadze zajecia.
Obrazek

królewna

Post » Śro lis 07, 2007 0:29

Aha jesli chodzi o warunki dla kociaka to jest tam sucho, ciepło i zawsze jest to co potrzeba czyli żwirek i jedzonko. Co do pieszczotek, to tak jak pisałąm jest tam moja mama lub Blaholek (moj przyjaciel) 1-2 razy na dobe. I wtedy zawsze jest czas na pieszczotki. Mysle ze trzeba bedzie sprobować znaleśc była pania Leonka a w tym samym czasie szukac mu nowego domku.Czy Leonek jest po 'przeglądzie' u weta? Moze jakies badania itp dokumenty sa nadal u tej pani ktora sie nim zajmowała, warto by je wziaść od niej. Martwie sie ze ktos moze mu zrobić krzywde... kiedy dało by sie Leonka zabrac z ulicy? Moze ktos choc na najbliższe dni zanim nie przywozłoby sie go do wawy mogłby dać mu schronienie... byle by nie siedział na dworzu. Pozdrawiam, :king:
Obrazek

królewna

[poprzednia][następna]