Przepraszam za przerwę, ale, niestety, dowiedziałam się o stracie bliskiej mi osoby, która w dodatku zostawiła męża i 11-letniego synka

Nie mogłam do siebie dojść przez kilka dni, teraz jestem chora; do tego zgubiłam wątek i dopiero go znalazłam
Z Dyzinkową kupą, to rzeczywiście była sprawa aż nazbyt urozmaiconej dla niego diety i stresu, w poniedz. wróciła do normy. Ilość kup, również szczęśliwie zmniejszyła się, huurra!

Już nie latam z łopatką jak szalona
Kilka dni temu przyjechała moja siostra; wsparła duchowo i w oswajaniu bojaźliwego Dyźka. Ze wstydem przyznaję, że tak jak ja nie potrafiłam do niego dotrzeć, jej udało się to w ciągu kilku godzin, taka czarownica!

Mały boi się nadal, ale potrafi siedzieć, kiedy przechodzi obok pies lub człowiek, pięknie się bawi z nami na pewną odległość, daje popis głośnego mruczenia, ale wciąż kuli się na widok zbliżającej się ręki i szybkiego ruchu.
Za to Tymuś...

Kot Idealny! Fantastyczny absolutnie! [Siostra zakochana po uszy, gotowa zabrać od zaraz, gdyby nie ich kotka] Funkcja mruczenia włączona na stałe

Zawsze gotów do głaskania, przytulania i miętolenia czy wspólnej zabawy. I (niestety dla Dyzia) bardzo absorbujący. Do tego stopnia łaknie kontaktu z człowiekiem, że kiedy zajmujemy się Dyziem, wskakuje na plecy, wspina się po ramieniu czy nodze żeby go zauważyć. Smaruje tym swoim mokrym noskiem po twarzy i brodzie kiedy tylko może (milutkie

) Naprawdę będzie dla kogoś pociechą!
Gdyby ktoś wziął oba naraz byłoby super, bo fantastycznie się razem bawią, śpią przytuleni i widać że Tymonek bardzo potrzebuje też towarzystwa kociego, bo jako jedynak zamęczy chyba swoją miłością.Z drugiej strony, Dyziu potrzebuje jeszcze oswojenia, a przy Tymku wycofuje się, przytłoczony obecnością odważniejszego i bardziej przebojowego brata. To prawda, że dość często naśladuje jego zachowanie, ale mam wrażenie, że przy nim nie ma też motywacji i potrzeby, by coś zmienić, ani możliwości aby w pełni rozwinąć przed "ludziem" wachlarz swoich zalet.
Tymonek szuka najlepszego domku pod niebem od zaraz

Z Dyziulowym strachem o wielkich oczach walczymy dalej
Mam tylko kilka zdjęć, które muszę zgrać na kompa, zaraz poszukam na szybko czy coś już wgrałam, a resztę przy okazji.