koty 2 stada z fortow teraz tuczymy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 30, 2007 12:39

Ja jestem zmotoryzowana i zostaję na weekend w Warszawie 8) Mam poza tym samochód z duużym bagażnikiem :twisted:
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Wto paź 30, 2007 12:43

anika ma 2 talony na Książęcą (właśnie od Praksedy)
i z tego co pamiętam (a raczej zdania nie zmieniła :wink: ) to jest gotowa oddać :D - bo my łapiemy na Anielewicza, ale mamy już inną lecznicę załatwioną i talony sie na razie nie przydają :)

dziś będę wiedziała czy dostanę te wielkie pluszowe zasłony od babci czy nie
(a tak w razie czego to pociąć je na kawałki :?: i jakiej mniej więcej wielkości???)

i u mnie na "śmietniku" nadal stoi fajna mała ale nie za mała :wink: szfka (+ inne graty typu deski, materace, fotel...) - ponawiam pytanie czy coś takiego by sie nadawało do zrobienia w środku posłań? - jest ok 6 pólek z drzwiczkami...

no to we trzy już można coś robić :D
Delfin, Baffi tylko dogadajmy sie kiedy i o której :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto paź 30, 2007 12:51

PS i trzeba zrobić coś z tym gniazdem os...

bo nie będzie można pracować i dokończyć pierwszego domku - a okno końecznie trzeba zrobić!

Prakseda czy wiesz czy Ci państwo już to załatwili bądź mają to zrobić w najbliższym czasie :?: (bo coś zdaje się wspominali)

Aia

Post » Wto paź 30, 2007 12:53

Prakseda, mogę w sobotę, jestem zmotoryzowana.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto paź 30, 2007 13:11

Prakseda pisze: Ew. mam talon na Fosę (Delfin, nie martw się, są tam nowe okna).

Super! Nowe okna!
Ale wtedy zawinili ludzie :cry: Ale może tamto doświadczenie czegoś ich nauczyło. Wiesz, ilekroć tamtędy przejeżdżam, mam w oczach tę kocinkę i krew nie mnie zalewa.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto paź 30, 2007 13:13

Dziewczyny, MUSZĘ wziąć się do roboty. Przepraszam. Włączę się wieczorem.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto paź 30, 2007 13:32

O kurcze ale się cieszę, tyle chętnych. Wreszcie jakaś akcja na Mokotowie.

Więc na sprawy „budowlane” umawiamy się na sobotę ( o ile pogoda pozwoli). Zeby jednak trochę pospać może na godz. 11.
Seniorita, Delfin - super!!!
Nie wiem czy aż dwa samochody będą potrzebne. Co prawda pudła bardzo duże. Serrgio/Hanuś składali siedzenia by weszły.
Aiu, szafka by się przydała, bo ta kobieta zrobiła legowiska na podłodze, a przecież im niżej tym zimniej. Mebli tam prawie nie ma. Gdyby był jeden samochód, to można by najpierw zabrać pudła a potem machnąć się po szafkę do Aii. Aia mieszka b. blisko, przy działkach.
Aiu załony potnij najwyżej na 4 części. Duże kawały mogę sie przydać, np. na tę kanapę w tym domku z osami. Karmicieli mieli „załatwić” osy, ale nie wiem co dalej. Może do nich zadzwonię w piątek.
B. ważne to zafoliować okna, bo są wybite. Ja już nie mam folii bąbelkowej do tego drugiego domku. Może taka zwykła, tylko grubsza wystarczy. A może ktoś ma bąbelkową?
I styropianowe płyty też się przydadzą. Właściwie przyda się wszystko.

Więc tak. Ja wezmę jakieś narzędzia, zszywacz tapicerski do foliowania okien, pudła styropianowe, kawałki dywanu, jakieś ściery. (Szczotki i szufelki tam są).
Prawdę mówiąc domek jest mały zbyt wiele osób tam nie wejdzie. Więc np. Seniorito, jak będziesz miała mało czasu ( bo ty chyba mieszkasz dość daleko) to wykorzystamy Cię „samochodowo”, wyściskamy z wdzięczności i uwolnimy. Chyba, że dziewczyny – łapaczki (Wera i Aia) będą potrzebowały pomocy w łapaniu i odtransportowaniu kotki.

Jakoś się dogramy. Bardzo Wam dziękuję. Jesteście wszystkie super – babki!!!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto paź 30, 2007 13:55

Ok, to ja czekam na info w piątek czy i gdzie mam sie stawić w sobotę. Agnieszko puść mi smsa :) W piątek tez mam wolne, ale coś łapię na Woli (o jakiej strasznej godzinie).
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Wto paź 30, 2007 14:55

Hura, mam folię bąbelkową do okien. Wyżebrałam od szefowej. U mnie w firmie używają jej do pakowania leków.

Ma ktoś dobrą piłę? Trzeba będzie otworki wejściowe wyciąć, by drzwi nie musiały być otwarte.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Wto paź 30, 2007 16:06

Ładowanie gabarytów do mojego samochodu jest wielce problematyczne, więc samochód Seniority będzie znacznie lepszy.

Jeżeli karmiciele nie uporali się z osami - to ja to załatwię.

Tam pewnie nie ma prądu, aby podłączyć piłę łańcuchową? Jeśli nie ma, to przywiozę ręczną, ale będzie cięcia...
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto paź 30, 2007 16:53

Prądu tam nie ma...
To ja się prawdopodobnie stawie w sobotę :lol:

Wera-Baffi

Od: Pon paź 22, 2007 15:21

Post » Wto paź 30, 2007 17:22

Delfin, zaradna kobitka z Ciebie.

Wera, fajnie będzie znowu CIę spotkać i podziałać razem.
Ostatnio edytowano Wto paź 30, 2007 18:20 przez Prakseda, łącznie edytowano 1 raz

Prakseda

Post » Wto paź 30, 2007 17:56

Wera-Baffi pisze:Prądu tam nie ma...
:lol:

No dobra, będzie ręczne chetanie. Przydałby się jakiś facet. :roll:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto paź 30, 2007 18:25

no przydałby się....
może ktoś mógłby przyjść z mężem/ bratem???

Praksedo, Ciebie również :wink:

Wera-Baffi

Od: Pon paź 22, 2007 15:21

Post » Wto paź 30, 2007 18:27

dellfin612 pisze:
Wera-Baffi pisze:Prądu tam nie ma...
:lol:

No dobra, będzie ręczne chetanie. Przydałby się jakiś facet. :roll:

:lol: a po co nam prężnym babom facet :lol:
same to załatwimy Obrazek :wink:

no ale tak szczerze mówiąc to by sie jakiś przydał :roll:
choćby do dźwigania Obrazek

zerknęłam specjalnie na śmietnik do tej szafki... niby mała ale jednak :roll:
(tu bardzo by sie przydał samochód Seniority 8) )
na wysokość ok 150 - na nózkach, które można odkręcić, szerokość podobna, głębokość max 40-50cm...

zaraz wkleję zdjęcie, abyście mogły zdecydować czy sie nadaje
(moim zdaniem idealna, tylko transport moze być kłopotliwy...)
edit to ta ciemna na pierwszym planie :arrow: Obrazek
(z boku widać kocią budę :wink: szkoda że tylko nie przemyślana i stoi od zawsze pusta...)

a tak wogóle to bardzo sie cieszę że aż tyle osób :1luvu:
dzieki Wam:*

ja tak jak mówiłam w tym tyg. każdy dzień w którym ktoś sie będzie wybierał to ja też :)
więc i w sobotę będę :wink:

u mnie stan rzeczy ma się następująco:
- udało mi sie zdobyć wielkie kartonowe pudło (w sam raz na ok 4 koty ściśnięte w środku) - czym sobie zasłużyłam w rodzinnym domu na miano nieco niezróważonej :roll:
- wielkimi trudami zdobyłam jeszcze 4 średniej wielkości ręczniki + jakieś szmatki, stary szalik itp
- mogę mieć narzędzia (Delfin czy Twoja piła jest "ostra" - bo w razie czego moge przynieść dobrą), młotek, gwoździe, cienką taśmę klejącą - co tylko powiecie Obrazek
- mam ok metr kwadratowy płyty pianki poliuretanowej 5mm :? nie wiem na co mogłoby się przydać :roll: jako izolacja... :roll:
- ręce i chęci do pracy Obrazek :twisted:

no to tyle na sobotę
a w tygodniu można połapać...
tylko czy jest gdzie przetrzymać :?
Ostatnio edytowano Wto paź 30, 2007 19:04 przez Aia, łącznie edytowano 2 razy

Aia

[poprzednia][następna]