Jola znów ma biegunkę:(
Moja mama dała jej gotowane mięso [wieprzowinę] i zdaje się, że to chyba po nim...
Bardziej po gwaltownym wprowadzeniu czegoś nowego do diety, jeśli wieprzowina byla tłusta to rownież po tłuszczu. Niech mama broń Boze nie podaje jej surowej wieprzowiny, istnieje ryzyko ze kot zarazi sie smiertelną chorobą Aujeszky'ego.
Mama twierdzi, że Jola jest agresywna

Małym kotom brak wyczucia, nie wiedza co wolno a co nie i jak mocno wolno - zupełnie jak dzieci. Jesli używa pazurków mi ząbków zbyt mocno, to możecie na nia naprychać, nakrzyczeć, nadmuchać - cokolwiek niekontaktowego co ją wytrąci z "bojowego" transu, zeby wiedziała ze robi źle. Normalnie tarmosiłaby ktoreś ze swojego rodzenstwa, a że nie ma - mniej wiecej przez poł roku wasze ręce będa wygladały jak po wizycie w malinowym chruśniaku

Mam do Was pytanko: od kiedy można podawać kotkom tuńczyka?

Tuńczyka z puszki tylko dorosłemu kotu i w małych ilościach (jako smakołyk) - jest słony i przyprawiany a to kotom nie służy. Gotowanego tuńczyka można wcześniej (po 2-3 miesiacach), ale ostrożnie na początku. Ta ostrożność dotyczy wszystkich pokarmów po raz pierwszy wprowadzanych do diety, delikatny koci żołądek musi się do nich przyzwyczaić.