Witam was :) ja i moje ogony

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 16, 2007 16:29 Witam was :) ja i moje ogony

Dziś, po wielu przemyśleniach zalogowałam się na Miau. Jestem właścicielką 4, a właściwie 5 kotów :kotek: :cat3: :catmilk: :kitty: :kotek: i jednego psa.
Ech, jeszcze nie umiem się dobrze po forum poruszać, nie wiem, czy gdzieś istnieje wątek powitalny. Przez wyszukiwarkę nie udało mi się znaleźć :?
Ale 1 post juz będę miała :D
Ostatnio edytowano Śro lis 07, 2007 9:57 przez Ewa_Anna, łącznie edytowano 1 raz

Ewa_Anna

Od: Wto paź 16, 2007 15:28

Post » Wto paź 16, 2007 16:49

Cześć, osobnego wątku nie ma, kto odczuje taką potrzebę zakłada własny :)

A ten przenoszę ze Spotkań na Koty, licząc na to, że opowiesz więcej o swoich kociastych 8)

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Wto paź 16, 2007 16:51

Witaj :D
Napisz coś o swoich futerkach :kotek:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Wto paź 16, 2007 16:52

A dzień dobry:)
A dlaczego napisałaś "cztery, a właściwie pięć"... ?:)
Pewnie jakaś ciekawa historia:)
Pisz, pisz!!!
Obrazek

magdar155

Od: Pt wrz 28, 2007 23:52

Post » Wto paź 16, 2007 16:53

Drabik i Felutek witają nową forumowiczkę. Napisz coś o swoich kociambrach!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto paź 16, 2007 16:55

Witaj Ewa_Anna! Pisz o kociakach! Wszystkich czterech, a nawet pięciu! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 16, 2007 16:59

Witaj Ewa_Anna! :D
Też mam oprócz kociastych psa i to dużego.
Napisz coś więcej o swoich zwierzakach!

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

Post » Wto paź 16, 2007 20:04

Ech...
W domu od prawie zawsze było coś żywego. Począwszy od rybek, potem chomiki. W końcu trafiły do nas psy. Przez pewien czas było ich trzy. Było to trochę uciążliwe - mieszkamy w bloku. Teraz jest jeden pies, i pewnie tak juz zostanie :lol:
Kot nie był planowany. Los zadecydował inaczej. Postawił na naszej drodze Zosieńkę
Zosia trafiła do naszego domu, gdy miała zaledwie parę dni. Ktoś ją wyrzucił - wystawił w pudełku. Była ślepym, zupełnie białym kociaczkiem. Ważyła zaledwie 12 deko. Okoliczne dzieci traktowały ją jak zabawkę - wyciągały z pudełka, ganiały, aby komuś pokazać. Parę razy tamtędy przechodziła moja mama i za którymś razem zdecydowała się zabrać kociaczka. Jeszcze tego samego dnia poszła do weterynarza po mleko dla kociąt. Pierwsze imię Zosi brzmiało Frodo (trudno było poznać płeć). Masowaliśmy Zosi brzuszek, aby mogła zrobić siusiu i kupkę. Nie bardzo wierzyliśmy, że uda nam się odchować tę 12-dekową kulkę. Ale udało się. Rezultat jest widoczny na zdjęciach (jak je wstawić :?: ). Zosia jest ładną niebieskooką koteczką (półsyjamką), która nasze domowe psy owinęła wokół ogona (czy pazura). Na początku byłam przeciwna, aby kotek pozostał w naszym domu - ze względu na dwa psy. Jednak psy polubiły koteczka. Czasem nawet przed nią uciekały - jak Zosia zbyt natarczywie je zaczepiała.

Potem przez nasz dom przewinęła się Miśka. Kicia błąkała się po śmietnikach. Daliśmy jej tymczas, tylko dlatego, że znalazł się dom w drugim końcu Polski. Miśka była u nas 2-3 tygodnie. Zosia przeżyła jej odejście, miauczała i szukała jej.

Między innymi dlatego wzięliśmt Franusię. Franusia była dzieckiem piwnicznej kotki. Była kotkiem z tzw. chowu wsobnego :cry: . Jej matka miała też przez część ciąży podawany Promon Vet :roll:
2 nieżywe maleństwa ktoś wystawił pod nasz boks w piwnicy. Franusię zabrałyśmy. Niestety, była ciężko chora i mimo długiego leczenia nie udało nam się uratować.

W piwnicy pojawił się kolejny miot. Udało nam się znaleźć domki dla większości koteczków (został 1 samczyk). My sami wzięliśmy Melkę.
Melka jest najmniejsza ze wszystkich naszych kotów, ale też najbardziej rogata :twisted:

Zajmujemy się też dokarmianiem ulicznych kotów. Parę kotek udało się nam ucapić do sterylki (3). Pyza została wzięta z rok temu na tymczas, dopóki jej brzuszek się po sterylce nie wygoi. Jej tymczas jeszcze się nie skończył :lol: .

W piwnicy pojawił się kolejny, tym razem ostatni :lol: miot (Złapaliśmy kocicę) :ok: :dance2: 2 kotki i 2 kocurki. Dla kocurków domki się znalazły. Dla jednej koteczki też. Niestety, w piwnicy została jeszcz jedna koteczka (mamusia była już po sterylce). Zbliżała się do niebezpiecznego wieku - 6 mcy. Postanowiliśmy ja złapać i ciachnąć (nigdy więcej kociąt w piwnicy). Tak do naszego domu zawitała Rysia.

Niestety, nie każdy lubi koty :cry: Jakiś czas temu ktoś pobił :conf: Biszkopcika. Zranił go w oczko. Biszkopcika wzięła jedna pani, też kociara :lol: .

Myśleliśmy że to koniec tych smutnych kocich historii. Niestety :( Jeden z burych koteczków przyszedł do nas z zaropiałym okiem. Wzięliśmy go do weta. okazało się, że ma przecięta rogówkę. Leczyliśmy go, ale oczka nie udało się uratować :cry: .
Aktualnie Pirat przebywa w naszym domu. Najchętniej oddalibyśmy go, gdyż nasze koteczki nie akceptują go. Idzie zima. Przecież szkoda wyrzucić półślepego kota. Kot został niemal od razu wykastrowany.
Nie wiemy jeszcze, jak potoczy się los Pirata :?:
Ech, było go na dworze zostawić. Najszczęśliwsi są chyba ci, którzy nic nie widzą.

Ewa_Anna

Od: Wto paź 16, 2007 15:28

Post » Wto paź 16, 2007 20:06

Witam :)
Podpisuje się pod prośbą,o informacje na temat wszystkich kotków :)
P.s:Ja mam 4 ;D

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Wto paź 16, 2007 20:23

Witaj Ewa_Anna na miau :!: :D :D :D

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto paź 16, 2007 20:23

kochane kotki...
moze wystaw pirata na kociarni, moze ktos sie zakocha i go wezmie, skoro inne koty go nie akceptuja

a wogole - witaj na forum :D

covu (tez Ewa Anna)
i koty 2 Lul i łacia (zwana Waciakiem)
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Wto paź 16, 2007 20:31

Spóźniłam się z prośbą o info o kotach :oops:
Jej Zosieńka była chyba strasznie mała... 12 deko :(

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Wto paź 16, 2007 20:35

Witam na forum.. mam nadzieję, że zostaniesz z nami długo długo :D
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Wto paź 16, 2007 21:17

Witaj na forum! :D

i czekamy na zdjęcia futerek oraz dalsze opowieści :D
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Wto paź 16, 2007 21:25

Witam wraz z Bandą Kulawego :D
Twoja historia bardzo mi się spodobała, szczególnie ten trwający od roku tymczas :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[następna]