Marmurkowa koteczka Śrubeczka wrócila z adopcji i ma domek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 14, 2007 17:49

Biedne maleństwo, tez mi tylko Sierotka przychodzi na mysl, ewentualnie Marysia.

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24

Post » Nie paź 14, 2007 19:17

Można podać Sierotce cebion na to przeziębienie :D cieszę się,że Sietotka ma się coraz lepiej dzielna z niej dziewuszka :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie paź 14, 2007 19:50

Dzis wystawilam kicie z lazienki do pokoju. Musialam bo chcialam pralke wlaczyc. Ale kicia nie czula sie swobodnie. Jak pranie sie skonczylo zanioslam ja z powrotem. Poczekam jeszcze kilka dni. Tzn bede ja wyciagac z łazienki ale na chwilke. Ona tam dobrze sie czuje, wiec niech sobie tam odpoczywa.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Nie paź 14, 2007 20:11

oooo...może i ja popełniłam błąd z Panterejkiem i za szybko go wyciągnęłam z łazienki??? cieszę się ,że macie się lepiej i pozdrawiam :D
Obrazek

biamila

Post » Nie paź 14, 2007 20:38

Ja wyciągnęłabym ją już z tej łazienki ale mi jej szkoda, bo nie dosc ze ona jest chora to jeszcze dokuczalyby jej moje kociaste. A ona biedna. Moich tymczasow nie trzymalam w lazience ale one byly w miare zdrowe i jak im troche stare koty podokuczaly to sie nic nie dzialo a jej mi poprostu żal.
Obrazek

dzidzia

Post » Nie paź 14, 2007 20:47

Dzidzia ale ty masz tempo.
A ja myślałam, że mi szybko poszło. W takim tempie to mała za kilka dni będzie prawdziwym kanapowcem. :D

ania_36

Od: Nie lis 13, 2005 12:47

Post » Nie paź 14, 2007 22:17

ania_36 pisze:Dzidzia ale ty masz tempo.
A ja myślałam, że mi szybko poszło. W takim tempie to mała za kilka dni będzie prawdziwym kanapowcem. :D

Jak na moj gust to ona i tak za długo siedzi w tej lazience :wink:
Muszę ją wyciągac z łazienki, bo zdziczeje :lol:
Wczoraj kicia siedziala w transporterku i dopiero w nocy wyszla pozwiedzac łazienke. Rano spała koło wc :D Ale w dzień juz znowu zadekowała się w transporterku. Siedzę z nią w tej lazience i widzę ze zaczyna szukac jakis rzeczy do zabawy. Dalam jej 2 piłeczki ale ich nie chce. Wiec zaczepia worek z papierem toaletowym, zaślepke, lubi bawić się palcami i nawet nie drapie.
Udaje się zakroplić oczy bez problemu. Zawijam ją w ręcznik i luzik :D
Jutro jedziemy znowu do weta na zastrzyk.
Obrazek

dzidzia

Post » Nie paź 14, 2007 22:47

Szkoda, że nie jesteś z Warszawy, bo mam syntetyczne, kocie feromony policzkowe w sprayu i bym Ci użyczył :( Może zadziałałyby na małą i poczułaby sie pewniej w domu. Z tego co piszesz, to i tak szybko się adoptuje, więc pewnie niedługo zostanie wszędobylską przylepką :):)

p.s. a ręcznik zawsze pomaga :)
Obrazek
Jestem śliczny i psychiczny !!
mój fotolog:
www.robal.fotolog.pl :)

robal

Od: Nie wrz 30, 2007 21:03

Post » Nie paź 14, 2007 22:53

sibia pisze:UNiestety, kiedy jest to absolutnie niezbędne i nie mogę prosić nikogo o pomoc, stosuję przemoc i najlepiej sprawdzającą sie metodą jest "uklęknięcie" z kotem między udami, dociśnięcie go, za przeproszeniem, siedzeniem własnym do podłogi, a następnie, mając dwie ręce wolne, podniesienie lewą pyszczka i rozwarcie oka, a drugą podanie kropli.
Wykonywać to należy tylko w grubych i długich spodniach, bo tylne łapy kota się zapierają i drapią po łydkach od wewnętrznej strony.

Rzuciło mi się w oczy i nie mogę się powstrzymać od off-topu. Metoda sprawdza się jedynie przy kotach średnich rozmiarów. W przypadkach kotów styku kocurka mojej babci (10kg żywej wagi), nasuwa się jedynie jedno skojarzenie: "Wicia wierzchem jedzie! Nie może być, na kocie?"

Powodzenia w oswajaniu, ja walczę z Kasią :)

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Nie paź 14, 2007 23:11

robal pisze:Szkoda, że nie jesteś z Warszawy, bo mam syntetyczne, kocie feromony policzkowe w sprayu i bym Ci użyczył :( Może zadziałałyby na małą i poczułaby sie pewniej w domu. Z tego co piszesz, to i tak szybko się adoptuje, więc pewnie niedługo zostanie wszędobylską przylepką :):)

p.s. a ręcznik zawsze pomaga :)

Ręcznik jest doskonały, chociaż kicia jest malutka i słaba ale pazurki ma.

Dzięki za okazaną troske i chęć pozyczenia kocich feromonów, ale myślę ze poradzimy sobie bez tego. Gdyby nie to, że kicia jest w okropnym stanie i jest chora to juz nosilabym ją po mieszkaniu. Ale daje jej spokój, niech wyzdrowieje. Ale potem to nie ma mocnych. Kicia wchodzi na pokoje i żyje wśród ludzi i kotów :D
Oczywiscie jutro też wezmę ją na malutki spacerek po mieszkaniu.
Bede musiała też zabrać jej transporterek bo bedzie mi potrzebny do przewożenia kocic na sterylki. Chyba jakiś karton przytargam do domu.
Obrazek

dzidzia

Post » Pon paź 15, 2007 5:41

No karton ,karton -zakrzyknęły moe koty,hi,hi :D
Obrazek

biamila

Post » Pon paź 15, 2007 7:44

No to karton :lol: Dziś jedziemy na zastrzyczek. Mam nadzieję, że kicia nie obrazi sie na mnie :wink:
Obrazek

dzidzia

Post » Pon paź 15, 2007 13:22

Niuniaczki dla Sierotki :D
Obrazek

biamila

Post » Pon paź 15, 2007 14:24

Bylysmy u weta. Kicia dostała zastrzyczek, wyczyszczono jej uszka, dostała porcje pasty odkłaczającej, ma przecież przedłużony włos :lol:
Chyba czuje sie o wiele lepiej :D
Obrazek

dzidzia

Post » Pon paź 15, 2007 15:12

Serduszkowa-terapia Dzidzi :D i Sierotka ma się coraz lepiej ,a że założę się dziś wygląda o niebo lepiej niż wczoraj ,to niedługo zmieni imię na np.Kocica-Pięknica :D
Obrazek

biamila

[poprzednia][następna]