Kielce, rudo-biały kocurek Czesio już w swoim domku !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 04, 2007 22:19

No się melduję :)
Rudziaste już po obchodzie domu :) Dostał tymczasowe imię Czesio (moi chłopcy wymyślili) :)
Na razie siedzi ze mną w pokoju. Bardzo chce wyjść, raz wyszedł bo nie domknęłam drzwi no i... było spotkanie z Sunią i Lolką :) Sunia ma go w nosie, on ją też, chociaż na początku z ciekawością się sobie przyglądali. Lola zafuczała, zawarczała a on taki ciekawski..
No ale nic, proces integracji w toku :)
Cześ jest prześliczny. A do tego taki delikatny i łagodny :) Super kociasty kot :)
Aha, siusiu i kupka były. Wylądowały w osobistej kuwetce :)

Załączam zdjątko Czesiulka w moim domku (na razie jedno)
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw paź 04, 2007 22:48 przez Trinity36, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Czw paź 04, 2007 22:33

Czesio zameldowany :lol: Ten kocurek jast naprawdę uroczy, taka przylepka...ciotka fiona dziś miała zajęcie i całe popołudnie niańczyła Czesia.
Kocisko wreszcie rozprostowało sobie nogi po ponad dwóch tygodniach spędzonych w klatce 50x50x50 cm kazdy miałby dość.
Zastanawiam się tylko jak to z tym kotem w końcu było. On jest zbyt oswojony jak na bezdomnego kota...chociaż z drugiej strony Fraszka też jest oswojona...
Tak czy inaczej gdziekolwiek był nie było ta miejsce przyjazne kotom...tamta baba nawet nie zapytała do kogo idzie kot, nic ją nie interesowało tylko to zaświadczenie, ze nie jest wściekły...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pt paź 05, 2007 10:03

Pierwsza noc minęła nadzwyczaj spokojnie :):)
Czesio to jest taka dobra kocinka. Biorąc pod uwagę, ze Lolka w nocy chodzi mi po głowie, rankiem podgryza pięty i palce i w ogóle pełno atrakcji mi dostarcza od 5 rano do wstania (no ale ona jak każda szylkretka ma raczej ADHD :twisted: ), to Czesiulkiem jestem zauroczona pod tym względem !! Nic szalonego, grzecznie spał przytulony, nie było miauków, drapania, gryzienia.. no nic z tych rzeczy 8O 8O
To taki trochę gapcio w porównaniu z Lolą. Chodził, rozglądał się, ani miau, ani mrau, tylko oczyskami patrzył tymi wielkimi na wszystko dookoła. W pewnym momencie to zaczynałam podejrzewać, ze nie umie wskoczyć na parapet :twisted: No ale dzisiaj rano wyprowadził mnie z błędu :D :D Jest cudniasty!!!!!

Trinity36

Post » Pt paź 05, 2007 12:15

Oj, jak się cieszę, ze rudy Czesio dobrze się sprawuje... :lol:
Taki grzeczny kot z niego, kto by pomyślał...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt paź 05, 2007 13:22

A grzeczny, bardzo grzeczny. Normalnie go za to uwielbiam :D:D
Co prawda nie usłyszałam jeszcze traktorka, ale myślę, że to kwestia czasu. Jest pieszczoszek głaskany i miziany jak tylko ma ochotę. W porównaniu do Loli jest chudziutki, to znaczy nie jakoś przesadnie, ale jednak. Podtuczymy go troszkę, zanim zaczniemy domku szukać :D

Trinity36

Post » Pt paź 05, 2007 16:07

Będzie traktor... ja już miałam okazję słyszeć. Co prawda cichutro ale jednak :wink:

A dziś dosłownie dech mi zaparło, wchodzę do lecznicy a tam w inkubarotrze leży rudy...taki sam jak Czesio. Przygladałam mu się z każdej strony. Dosłownie jak dwie krople wody...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt paź 05, 2007 16:37

fiona.22 pisze:Będzie traktor... ja już miałam okazję słyszeć. Co prawda cichutro ale jednak :wink:

A dziś dosłownie dech mi zaparło, wchodzę do lecznicy a tam w inkubarotrze leży rudy...taki sam jak Czesio. Przygladałam mu się z każdej strony. Dosłownie jak dwie krople wody...

Pewnie sobie pomyślałaś, ze oddałam z powrotem :D:D O co to to nie :twisted: :twisted:

Trinity36

Post » Pt paź 05, 2007 17:45

powodzenia Czesiu w tymczasowym domku. tyj jak pączek w maśle
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Od: Pt cze 01, 2007 7:50

Post » Pt paź 05, 2007 19:36

Od-Nowa pisze:powodzenia Czesiu w tymczasowym domku. tyj jak pączek w maśle

Siem postaram.
Czesio

Trinity36

Post » Pt paź 05, 2007 22:40

Trinity36 pisze:]
Pewnie sobie pomyślałaś, ze oddałam z powrotem :D:D O co to to nie :twisted: :twisted:

Tak szczerze to nawet mi to przez mysl nie przeszło, że mogłabyś go oddać.
Natomiast po ostatnich tragicznych wydarzeniach i chorobie Maczka...oj różne myśli przez głowę mi się przewinęły...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob paź 06, 2007 15:25

fiona.22 pisze:Tak szczerze to nawet mi to przez mysl nie przeszło, że mogłabyś go oddać.
Natomiast po ostatnich tragicznych wydarzeniach i chorobie Maczka...oj różne myśli przez głowę mi się przewinęły...

Nieee no.. Czesław zdrowy jak mało który kot :) Kupki ładne (jeśli tak można o kupce..). Przychodzi na kolanka i siedzi sobie, co dla mnie jest nowością, bo Lolutek to ma raczej charakter damy (nie dotykaj mnie przyziemna istoto :) ). Teraz jak usiadłam do komputera, to podszedł i mnie jakoś tak pogłaskał swoją łapką :):) Kochaneczek :)
Aha, co ważne : Czesio nie boi się psów! To znaczy totalnie go nie interesują, oczywiście jeśli nie atakują. Koło mojej Suni chodzi sobie wyluzowany.
Tak jak na niego patrzę, to porównując go z Lolą on jest taki bardziej grubokościsty. No ale w końcu to facet :)
Generalnie przypomina mi takie pluszowe zwierzątko :):)

Trinity36

Post » Sob paź 06, 2007 15:31

:1luvu:
piękne wieści! więcej więcej!!
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Post » Sob paź 06, 2007 17:16

No oto i śpioszki moje dwa :)

Lolutek
Obrazek

Czesio
Obrazek

Czyż nie są cudne jak śpią??

Trinity36

Post » Sob paź 06, 2007 17:51

świetne!! jak śpią tak,, skąd ja to znam!
Czasopl złapał piękną mysz- czyli łowny... złowił chyba i serduszko......
ObrazekObrazekObrazek

Od-Nowa

Post » Sob paź 06, 2007 17:53

i jedno i drugie.... :oops: łowca jeden :twisted:

Trinity36

[poprzednia][następna]