Pożar w korabiewickiej kociarni - ROZPACZLIWY APEL O DT !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 03, 2007 16:31

BAJKA-BB pisze:Mam ostatnio ciężkie dni, a wczorajszy był wyjątkowo paskudny i tak jakoś głupio wyszło... Ja nie narzekam, że robię ogłoszenia czy wystawiam aukcje - chcę to robić, tylko tak mogę pomóc :oops:

Czy miałaś zły dzień czy nie- to nie ma znaczenia! I tak jestem zdania, że lepiej żebyś robiła rzeczy, które możesz zrobić tylko Ty a resztą podziel się z innymi :wink:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Śro paź 03, 2007 21:36

No to ja ostatnio "ubrałam" Bajkę w kolejne aukcje.. :oops: Sama nie mogłam ich wystawić, przebywam poza krajem i tak trafiło na Bajkę, bo nie odesłała mnie z tymi wszystkimi szpargałami do wszystkich czortów, tylko dołożyła sobie roboty...
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Pt paź 05, 2007 1:15

Slonko_Łódź pisze:I tak jestem zdania, że lepiej żebyś robiła rzeczy, które możesz zrobić tylko Ty a resztą podziel się z innymi :wink:

Nie ma ludzi niezastąpionych :lol: Nie bardzo wiem co mogłabym takiego robić, czego nie mógłby zrobć ktoś inny :wink: Tak naprawdę to poza aukcjami i ogłoszeniami niewiele mogę, bo co można zrobić w środku nocy? Ale oczywiście bardzo chętnie się podzielę - już pisałam, ogłoszeń nigdy nie za wiele, jeżeli ktoś może to prosimy...
Sanno, to ja się rumienię, że do tej pory nic z Twoich fantów nie wystawiłam :oops: Ale wczoraj udało mi się sporo nadrobić, więc jest szansa, że jutro uporam się ze wszystkim :D Jeszcze raz dziękuję!!!

alessandra pisze:w jakim stanie sa kotki, które wymagają leczenia, a sa jeszcze na terenie Korabiewic? chodzi mi o to, czy ich stan wskazuje na niezbędne leczenie kliniczne?

Można przypuszczać, że tak. Większość kotów z Korabiewic powinna znaleźć się w lecznicy. Tak wyglądają, już podleczone, Zuzia i Mysia...

Obrazek Obrazek

Zuzia jutro jedzie do DT, Mysia na razie zostaje u Olgi, więc jest nadzieja, że wkrótce będą wyglądały dużo lepiej :)
Największym problemem są właśnie DT, leczenie zadawnionych chorób trwa długo. Później, po szczepieniu trzeba jeszcze odczekać dwa-trzy tygodnie przed ewentualnym odwiezieniem do schronu. W lecznicy nie bardzo chcą trzymać koty, które nie wymagają już leczenia, a garaż Olgi nie jest z gumy... Na szczęście w najbliższych dniach powinno zwolnić się miejsce - jutro do stałego domku jedzie mała Dzikuska z DT od Mamy Poddasza, a po niedzieli - Kropek i Leon od Olgi. Olga myśli więc o przywiezieniu do siebie kolejnych maluchów, które w międzyczasie pojawiły się w Korabiewicach. Prosimy o kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem...
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt paź 05, 2007 9:50

cieszy mnie,że sa dobre wiadomości,
teraz wszystko musi pójść lepiej :ok:
Olgo, trzymaj sie- pzresyłamy dużo pozytywnej energii, abys miała siły do zmagania się z kocimi chorobami :ok:

halo, domki tymczasowe, jestescie gdzieś w pobliżu?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt paź 05, 2007 10:07 małe

rozważam cały czas czy nie wziąc do siebie cztery małe,ostatnio przywiezione,bo w schronisku mają małe szanse na przeżycie, tylko że ja w garażu mam nieszczepione Marusie i Wiśnie, ktore mogą zarazić małych
Może ktoś przygarnie Marusie i Wiśnie , są już po leczeniu,muszą dojść do siebie pare tygodni,tylko wtedy można je zaszczepić

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Pt paź 05, 2007 10:09

BAJKA-BB pisze:Ale oczywiście bardzo chętnie się podzielę - już pisałam, ogłoszeń nigdy nie za wiele, jeżeli ktoś może to prosimy...

Ja bardzo chętnie. Tyle, że na początek potrzebuję jakiś wskazówek: gdzie, w jakiej formie czy są jakieś gotowce i inne, które przyjdą do głowy.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt paź 05, 2007 10:13 Re: małe

olga nik pisze:Może ktoś przygarnie Marusie i Wiśnie , są już po leczeniu,muszą dojść do siebie pare tygodni,tylko wtedy można je zaszczepić

może jakiś domek ma wolne miejsce?

alessandra

Post » Pt paź 05, 2007 11:23

Witajcie, To do mnie dzisiaj jedzie Zuzia :D
Mam nadzieje, że wszystko przebiegnie sprawnie i od jutra zacznie sie dla Zuzi nowe, lepsze zycie.
Bedziemy jej szukać domku najlepszego na świecie. W koncu tak długo na niego czekała... Najpierw musi jednak wydobrzeć. To najważnejsze!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt paź 05, 2007 11:41

Karotko, mamy nadzieję,że napiszesz o pierwszych wrażeniach- czekamy :D

alessandra

Post » Pt paź 05, 2007 22:44

Dzięki znajomej Olgi, Agnieszce (Karotce?) wreszcie jedzie do Olgi zakupiona dzięki pieniążkom od łódzkich Cioteczek duuuża klatka, która na pewno się przyda do przetrzymywania kotów.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob paź 06, 2007 0:01

Zuzia już jest u swojej nowej tymczasowej Pańci :D Na razie jeszcze w podróży, ale teraz będzie już tylko lepiej. Dzięki Karotko :D
Razem z Zuzią pojechała mała Dzikuska od Poddasza. Wyruszyła w podróż trochę na "wariackich papierach" - transport był dogrywany w ostatniej chwili i nie udało się skontaktować z nowym domkiem. Na razie Puss i Karotka zajmą się malutką, ale jeżeli nowy domek wyjechał gdzieś na dłużej to będzie problem :? Prosimy o mocne kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło :ok:

1969ak dzięki za pomoc w ogłoszeniach :D Mail ze sczegółami technicznymi :wink: już poszedł.

Wielkie dzięki za klatkę :D Bardzo się przyda. Teraz tylko Olga musi pomyśleć jak ją zasiedlić :wink: Andorko przekaż podziękowania wszystkim łódzkim Cioteczkom :1luvu:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Sob paź 06, 2007 0:34

Vivie udało się załatwić tyle: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,92 ... caid=1495d
Liczyliśmy na stronę główną, niestety nie wyszło...

BAJKA-BB

Post » Sob paź 06, 2007 1:09

BAJKA-BB pisze:Wielkie dzięki za klatkę :D Bardzo się przyda. Teraz tylko Olga musi pomyśleć jak ją zasiedlić :wink: Andorko przekaż podziękowania wszystkim łódzkim Cioteczkom :1luvu:

Cioteczki na pewno same czytają i podziękowania przyjmują :wink:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob paź 06, 2007 6:36

Ja juz od razu mowie Karotko ze sie wpraszam na ogladanie Zuzi hihi ;)))

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie paź 07, 2007 20:16 Kropek

Kropek pojechał do nowego domu.Troche naczekal sie.Byl moim pierwszym kotem, przywiezionym z Korabiewic
Serce mi podpowiedziało że mam go nie odwozic z powrotem.Byl bardzo dziki na poczatku, nie dawal się dotknąc.Siedzialam z nim godzinami w garażu.Zaufal mi powoli i wtedy zakochaliśmy się w sobie.Pękało serce jak go oddawałam,ale ponad wszystko pragnełam,żeby miał prawdziwy dom.Mam nadzije że adopcja będzie udana.Trzymajcie kciuki za mojego Kropusia

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

[poprzednia][następna]