Półdługowłosa, przytulasta kotka z Krakowa ma dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 02, 2007 21:02 Półdługowłosa, przytulasta kotka z Krakowa ma dom

Szukamy dobrego domku dla około rocznej, półdługowłosej koteczki. Kicia jest nieduża (ok. 2,5 kg), pręgowana, zielonooka i śliczna :)

Kotka urodziła się na działkach (konkretnie na opuszczonej działce) i tam do niedawna żyła, dokarmiana (nieregularnie) przez działkowców. Zaczepiała nas na spacerach, prosiła o mizianki. Czasem chciała jeść, a czasem nie, ale zawsze chciała kontaktu. Przybiegała do nas nawet z daleka.

W piątek 21 września zabraliśmy ją na sterylizację, którą zniosła znakomicie. Jednocześnie weterynarz przebadał ją, miała świerzbowca usznego (teraz już praktycznie wyleczony), poza tym jest zdrowa.

Teraz przebywa w domku tymczasowym. Świetnie przystosowała się do mieszkania, jest bardzo przyjazna wobec ludzi i otwarta na inne koty. Kuwetkowa. Niewybredna jeśli chodzi o jedzenie, przynajmniej na razie :wink: Niesamowicie przytulasta, kontaktowa, łagodna. Gaduła (mam 2 maine coony i wcale im nie ustępuje). Dobrze znosi jazdę samochodem. Niczego nie niszczy, natomiast jest bardzo sprawna, skoczna i niewiele miejsc w mieszkaniu jest dla niej niedostępnych. Poza tym ciągnie ja na dwór, a więc potrzebne są dobre zabezpieczenia okien i balkonów.

Nadchodzi zima, nie chcemy, by wróciła na działki. Jest przekochana i bardzo chcielibyśmy ją wziąć do siebie. Niestety nie możemy w obecnym mieszkaniu (ustalenia ze współlokatorami i właścicielami mieszkania) a przeprowadzka dopiero za rok. Dlatego szukamy jej domku, ale wyłącznie dobrego domku. Takiego, w którym będzie zadbana, bezpieczna i kochana. I nie będzie wiele godzin dziennie przebywać sama, tylko z ludźmi lub innym przyjaznym kotem.

Z nowymi opiekunami chcemy podpisać umowę adopcyjną, m. in. z punktem, że kotka nie zostanie nigdy oddana osobom trzecim, natomiast zawsze może wrócić do nas, zarówno na początku (jeśli się nie zaaklimatyzuje), jak i nawet po wielu latach.

Dodam, że mamy lekkiego kociego bzika, stąd potencjalnym opiekunom możemy wydać się "upierdliwi" - ale po prostu nie jesteśmy w stanie oddać kotki nie sprawdzając warunków w jakich będzie żyła. TŻ zastrzega więc sobie prawo do odwiedzin w nowym domu.

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na PW albo na maila: ahot@o2.pl, tu nie potrafię wklejać zdjęć, ale na maila wyślę. Możemy również zorganizować obejrzenie koteczki na żywo, tak że nie tylko my ale i potencjalny opiekun może się ostatecznie nie zdecydować.
Ostatnio edytowano Czw paź 18, 2007 17:07 przez Agulas74, łącznie edytowano 1 raz

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto paź 02, 2007 21:28

No nie - szukam własnie kotki z dłuższym włosem do domku w Krakowie. Mój kolega, który tam mieszka i ma juz jedną niewychodzącą koteczkę "dachową" prosił mnie o pomoc w tej sprawie i obecnie czeka. Myślę, że mógłby się skontaktować bezpośrednio z Tobą i najlepiej osobiscie umówić na weryfikację co do domku!
Jesli pozwolisz - podam mu mala.

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Wto paź 02, 2007 21:48

Jasne, oczywiście :D :D :D Podaj mu kontakt, jeśli jest z Krakowa to dodatkowy plus, łatwo się umówić itp. Super!

Agulas74

Post » Wto paź 02, 2007 22:18

pokaż przynajmniej zdjęcia. Czy to jej ogłoszenie wisi w Krakvecie? (tam było zdjęcie, ale mało wyraźnie-kotka byłą jasna)
Jeszcze niedawno ruszyłabym do was na kolanach po tą kotkę :wink: , ale już znalazłam "swoją" długowłosą :)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto paź 02, 2007 22:25

Tosza nie, nie wieszaliśmy zdjęcia w Krakvecie, zaczęliśmy od powiadamiania bliższych i dalszych znajomych i ogłoszeń w necie.

A tu nie umiem wrzucać fotek :( Ale chętnie wyślę.

No i zamieszczę jutro w adopcjach ze zdjęciem.

Agulas74

Post » Wto paź 02, 2007 22:37

elisee pisze:No nie - szukam własnie kotki z dłuższym włosem do domku w Krakowie. .

A nie znasz kogoś, kto szuka beżowego pointa z niebieskimi oczkami? :D W Krakowie?

Tosza

Post » Śro paź 03, 2007 8:44

Tak wygląda bohaterka wątku:
Obrazek
Obrazek

Ładna, prawda? :)

Tosza

Post » Śro paź 03, 2007 9:26

Dzięki, Tosza :D

Agulas74

Post » Śro paź 03, 2007 10:01

Tosza pisze:Tak wygląda bohaterka wątku:
Obrazek
Obrazek

Ładna, prawda? :)

Nie............ wcale nie jest ładna!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kota jest prześliczna!!!
Za dom, kciukasy duże :)))))))))
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Śro paź 03, 2007 10:14

Ruach :1luvu:

Ja pewnie nie jestem obiektywna, ale uważam że jest prześliczna, a jeszcze po odkarmieniu, odrobaczeniu, w domku będzie dopiero piękna. I do tego ten charakterek.
Chociaż nie dla każdego towarzyskość koteczki będzie zaletą. Są ludzie, którzy wolą bardziej niezależne stworzenie, a nie takie, które domaga się noszenia na rękach i najchętniej zasypia na kolanach... Jej trzeba dać uwagę, czas, inaczej będzie nieszczęśliwa.

Agulas74

Post » Śro paź 03, 2007 10:20

Mam jeszcze pytanie, czy warto założyć też wątek w "Kotach" albo jakoś tak zrobić, by i tam był widoczny?

Nie bardzo orientuję się w tych sprawach :oops:

Agulas74

Post » Śro paź 03, 2007 10:24

Agulas74 pisze:Ruach :1luvu:

Jej trzeba dać uwagę, czas, inaczej będzie nieszczęśliwa.

A jak myślisz, dlaczego piszę na komputerze jedną ręką?
Bo Perełka już nie chce leżeć na karku. Zdjęcie jej i postawienie na podłogę jest rozwiązanie pięciominutowym-więc obiektywnie biorąc, stratą czasu. Wieczorem w łóżku też nie da się czytać-z kotem na twarzy :evil: . Miałam rację, ze one są podobne-jak widać, nie tylko z budowy. :lol:

Tosza

Post » Śro paź 03, 2007 10:24

Bosze jaka ona cudna, :1luvu: musi znaleść domek najlepszy na świecie

migotka33

Od: Pt lut 23, 2007 19:54

Post » Czw paź 04, 2007 20:59

piekna ta koteczka. troszke z wlosa przypomina mi mojego majunia, ktorego niestety juz nie ma. szukacie tylko osoby z krakowa, ktora ja wezmie?
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Czw paź 04, 2007 21:06

Nie, nie musi być Kraków. Inne kryteria są ważniejsze. Jeśli jesteś zainteresowana napisz na PW :wink:

Agulas74

[następna]