potrzebujemy PILNIE pomocy!!! / 3 nawrot chorobska s14

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 30, 2007 17:22

Z Czarna nie jest dobrze :(

Krysiak pomogla Czranulce zabierajac jak z takiego rynku (targu) bo sprwaiala wrazenie bardzo chorej ...
Myslelismy, ze to silne kk + zarobaczenie itp, ale kotu nic nie pomagalo, a caly czas wygladala wyraznie zle...
Pozniej podejrzenie FIP, bo malutka ma spory brzuszek- ale plynu nie ma i innych typowych objawowo tez nie...
Zagadka co jest kotu...
Ciezko oddycha, siedzi w dziwnej pozycji, ma slaby apetyt.
Poza tym to strasznie miziasta, czula, kochana malutka kiciulka...

W koncu po calym poprzednim leczeniu wet zlecil rtg klatki piersiowej. dal skierowanie do lecznicy gdzie maj rtg i lekarz , ktory wydawal zdjecie powiedzial, ze jest zle i on nie daje temu kotu sznsa - zasugerowal eutanazje...
Jak uspic kota, ktory lasi sie, mruczy i tak kocha krysiak i aske???
Bedziemy konsultowac zdjecie i stan kici z innymi lekarzami i czekamy co nasz wet na to powie (jutro bedzie cos wiadomo).
Na razie wszsytkie zabiegi, leki itp robimy na "kreche" :(
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon paź 01, 2007 19:27

Podniosę :(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto paź 02, 2007 2:08

czy wiadomo już co z Czarną..?

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Wto paź 02, 2007 8:40

Wczoraj Asia przywiozła malutką na konsultację do naszego Doc.

Kota jest nie lada zagadką.
Objawowo jest ciężko chora. Je tylko Conva-budyń. Leży, niewiele się porusza. `Granie` w krtani nie ustąpiło mimo podawania trzech różnych antybiotyków.

Z RTG wynika, że w jelitach jest dużo kału, który jak już wyjdzie z kota jest twardy i suchy. Doc obstawia, że to od Conva, który daje niewiele produktów niestrawialnych. Serce ma `dziwną` budowę, ale z kolei nie daje żadnych szmerów w osłuchu. Doc wypatrzył za to powiększoną śledzionę.

Jesteśmy w kropce...
Dziś jadę po małą żeby zrobić dokładne badania krwi. Może coś będzie można wywnioskować z wyników.
Doc raczej wyklucza FIP - ten powiększony brzuszek, to raczej kwestia zalegającego kału. Na USG nie widać płynu. Jednak trzeba by jej zrobić testy na wirusówki...

Fundacja jest zupełnie bez kasy. Wszystkie konieczne badania i leczenie są robione albo na kreskę, albo z prywatnych funduszy wolontariuszy. Jesteśmy zupełnie spłukani. Mogłabym zamówić TFX w hurcie - ale na to też nie ma pieniędzy...
Jesteśmy bezsilni...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto paź 02, 2007 9:09

czynsz za zeszly miesiac niezaplacony :roll: :cry:
Wszsytko poszlo na leczenie i rzeczy pierwszej potrzeby np zwirek do kuwet, ktory schodzi jak woda :(
Za chwile juz nawet do weta nie bedziemy mogli pojsc z kotami bo dlugi narosna zbyt duze...
Za duoz chorob naraz sie trafilo wymagajacych drogich i codziennych zabiegow np kroplowek, kilku zastrzykow itp
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Wto paź 02, 2007 9:21

Lidziu, serce peka gdy czytam o waszych klopotach
Zbyt wiele ostatnio na Was spadło
Martwię sie o Was Obrazek

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto paź 02, 2007 12:01

:( qrcze,dałam co mogłam, w tym miesiącu raczej więcej nie mogę... może pod koniec...
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Wto paź 02, 2007 15:08

popatrzę czy mogę jeszcze coś przelać, a może wystawię jakiś bazarek

a nie macie jakiegoś Toruńskiego sklepu internetowego ewentualnie okolicznego aby zamówić wam żwirki itp. za które mogłabym kartą kredytowa zapłacić :?:
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Wto paź 02, 2007 17:26

Dziewczyny, jakich żwirków używacie dla kociastych (może to głupie pytanie, ale jakbym miała jakąś kasę to może bym coś kupiła a nie chciałabym kupić niedobry żwirek) :?:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Śro paź 03, 2007 1:26

podniosę..

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Śro paź 03, 2007 6:48

Co do żwirków to niestety nie orientuję się dokładnie. :oops: :oops: Ale na pewno to Benek. Ja w domu używam drewnianego - Pinio, na Benka jestem uczulona, więc nie kojarzę dokładnie, jaki `model` dziewczyny kupują do fundacji.

Beatko, jeśli chciałabyś robić zakupy dla nas w sklepie internetowym [tak naprawdę w jakimkolwiek, ale w Toruniu nie ma takiego lokalnego sklepu], to podam Ci adres na PW, bo w Fundacji nie ma nikogo na stałe, a ktoś musiałby odebrać przesyłkę.

Teraz troszkę o małej czarnej.
Mała jest u mnie. Wczoraj miała robione badania krwi. Wyniki nie są rewelacyjne, ale też nie jakieś tragiczne. Ma tylko bardzo silną leukocytozę. Doc zamienił jej antybiotyki na sulfonamidy. Mała ma nieco rozjechane wyniki nerkowe - podwyższony mocznik i przekroczony jonogram.
Mała jest słodkim kotem. Wieczorem i w nocy `szkliły mi się oczy`, kiedy sapała i posmarkiwała leżąc ze mną pod kołdrą mrucząc, jak traktorek. Tak bardzo mi tym przypominała naszą Trombkę, która też miała jakieś nieleczące się zmiany w nosku i krtani i wydawała takie same dźwięki `paszczą`.
Brzuch dalej jest napęczniały i okrągły. Mała dużo czasu spędza leżąc. Ale zjadła dość ładnie i mokre i suche kocięce. Była też w kuwecie.
I najfajniejsze - absolutnie nie boi się psa. Pięknie przywitała sie z Tilą ocierając się o jej kufę.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro paź 03, 2007 7:12

To ja poproszę o dane do wysyłki i info jaki to benek jest uzywany w fundacji. Czy jest jeszcze coś niezbędnego na już co mozna zamówić?

No i mam pytanie do forumowiczów czy jest ktoś kto chciałby się dołożyć do ewentualnych zakupów? Wartość progową aby wysyłka była gratis ja sama przekroczę, ale gdyby jeszcze ktoś to np. więcej żwirków bym zamówiła. Co do sklepu myślę o krakvecie.

Czekam na info?

Acha i moje pytania sa dosc PILNE bo lada chwila mogę wyladowac w szpitalu na porodowce a wtedy zanim dostane sie do kompa moze to troche potrwac

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Czw paź 04, 2007 12:47

mocne kciuki za czarnulkę

zamówienie już posłałam :)

Obrazek

beatka