SZCZECIN! Prosimy o pomoc przy łapankach kotek z Kaskady

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2007 19:32

Mam nadzieję, że tylko "kraczemy".
Przynajmniej podbijamy wątek :wink:
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Czw wrz 27, 2007 8:45

Chcielibyśmy pomóc. W związku z tym, proszę osobę która koordynuje działania o telefon: +48 662 00 82 46 Uzgodnimy w jaki sposób mozemy pomóc tym kotom i ludziom, ktorzy się nimi opiekują.
Obrazek

Dream Cat's Club

Od: Czw mar 16, 2006 11:08

Post » Czw wrz 27, 2007 9:44

Boni Ula pisała do mnie w niedzielę, że nie będzie jej przez tydzień ale może ktoś inny się odezwie.
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Czw wrz 27, 2007 23:39

Dream Cat's Club pisze:Chcielibyśmy pomóc. W związku z tym, proszę osobę która koordynuje działania o telefon: +48 662 00 82 46 Uzgodnimy w jaki sposób mozemy pomóc tym kotom i ludziom, ktorzy się nimi opiekują.

napiszcie proszę prywatną wiadomość do e-dita
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie wrz 30, 2007 15:06

i co skontaktowaliście się ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie wrz 30, 2007 20:56

Pisałam i do Boni i do e-dity, ale żadna nie odpisała... czekam dalej. Chyba, że ktoś tu ma numer do pani Teresy, to sama do niej zadzwonię.
Obrazek

malkavianka

Od: Pon kwi 23, 2007 18:23

Post » Nie wrz 30, 2007 23:35

TŻ próbował się dzisiaj skontaktować telefonicznie z panią Teresą, niestety nie udało się.
Boni Ula może napiszesz co się dzieje, dlaczego Twoim zdaniem nie warto robić sterylek.
Planowałaś sterylkę przeznaczonej do adopcji małej kotki i wtedy pisałaś, że będzie to pierwsza kotka wysterylizowana pod szyldem "koty z Kaskady" - czy należy przez to rozumieć, że w ciągu 2 miesięcy nie została wysterylizowana żadna kotka?
Czy w takim razie należy się spodziewać kolejnego zalewu kociąt z Kaskady?

Widzę, że kolejne osoby oferują tu pomoc - może warto poprosić o pomoc w sterylizacjach.

Rozwiej proszę te wątpliwości, przygarnęliśmy z terenu p. Teresy 2 kociaki, poświęciliśmy im dużo czasu i chcielibyśmy wiedzieć dlaczego uważasz, że np. matki tych kociąt nie ma sensu sterylizować.
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Pon paź 01, 2007 10:38

malkavianka pisze:Pisałam i do Boni i do e-dity, ale żadna nie odpisała... czekam dalej. Chyba, że ktoś tu ma numer do pani Teresy, to sama do niej zadzwonię.

Malkavianko,wyslalam PW do Ciebie.
Napisz prosze, czy Twoja sytuacja na forum jest juz wyjasniona?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon paź 01, 2007 10:49

ania c pisze:Boni Ula pisała do mnie w niedzielę, że nie będzie jej przez tydzień ale może ktoś inny się odezwie.

Aniu,
moja kolezanka z pracy przywiezie te dwie kotki do Stargardu do Ciebie w czwartek lub piatek wieczorem samochodem. Zadzwonie dzis do Ciebie wieczorem i wszystko omowimy dokladnie.
Mam dwa transportery, nie bedzie wiec problemu zeby je zapakowac.
Mysle ze czwartek bedzie najlepszy w tej sytuacji jako ze mam w srode wolne, bede mogla kotki zlapac.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon paź 01, 2007 11:01

Melduje sie znowu na forum, nie bylo mnie ostatnio, bylam w podrozy sluzbowej, poza tym moja kicia bardzo choruje co mnie martwi, jest u weta codziennie, robimy teraz dodatkowe badania, no i zajmuje to dosc duzo czasu. Nadrabiam teraz zaleglosci forumowe.

Mam nadzieje, ze Boni Ula sie ustosunkuje do tego co napisala Kotalizator, ja ze swojej strony chcialam powiedziec, ze wysterylizowane zostaly dwie kotki, poza tym w tym tygodniu wyglada na to, ze bede miec wiecej czasu i bede sie mogla tym zajac - niezaleznie od tego co ma w planie Ula.Mam nadzieje, ze Ula sie dzis odezwie :?

Jak juz do Ani ze Stragardu pisalam, moja kolezanka z pracy zawiezie do niej dwie kotki, juz wysterylizowane, do mojej Mamy jedzie w ten weekend tez jedna z kaskadowch kotek.
Gdyby ktos w srode miela czas i chialby mi pomoc w lapaniu bede bardzo wdzieczna :)
Mam wolny praktycznie caly dzien
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon paź 01, 2007 11:23

Mój TŻ może Tobie pomóc w środę w łapaniu i samochodem zawieźć kocice na zabieg.

A co z zaoferowaną pomocą DCC?
Co prawda nie wiem na co można liczyć ze strony DCC, ale może naprawdę udałoby się nią efektywnie i przyszłościowo zagospodarować.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Pon paź 01, 2007 11:25

e-dita pisze:
malkavianka pisze:Pisałam i do Boni i do e-dity, ale żadna nie odpisała... czekam dalej. Chyba, że ktoś tu ma numer do pani Teresy, to sama do niej zadzwonię.

Malkavianko,wyslalam PW do Ciebie.
Napisz prosze, czy Twoja sytuacja na forum jest juz wyjasniona?

Czy chodzi o sytuację z Kociego Bazarku?
Jeśli tak, to jako "druga strona" odpowiem - ani nie jest wyjaśniona, ani załatwiona.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon paź 01, 2007 11:40

kotalizator pisze:Mój TŻ może Tobie pomóc w środę w łapaniu i samochodem zawieźć kocice na zabieg.

A co z zaoferowaną pomocą DCC?
Co prawda nie wiem na co można liczyć ze strony DCC, ale może naprawdę udałoby się nią efektywnie i przyszłościowo zagospodarować.

Ciesze sie bardzo :D
Wezme klatke od pani Teresy.

Do punktu DCC jeszcze nie doszlam, jestem w pracy i srednio swobodnie moge zalatwiac telefonicznie moje prywatne sprawy. Moze Ula sie z nimi kontaktowala....
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon paź 01, 2007 11:41

Malkavianko - z pewnością wiele osób w Szczecinie chętnie skorzystałoby z Twojej oferty bycia DT dla kota/kotów, bo kotów w potrzebie w Szczecinie niestety nie brakuje, ale dziwię się, że chcesz na siebie przyjmować kolejne zobowiązanie nie rozliczywszy się ze spraw z przeszłości.
Moim zdaniem w niezręcznej sytuacji stawiasz dziewczyny zajmujące się kotami z Kaskady, które również są forumowiczkami, a wiedzą, że wobec innych forumowiczów nie zachowałaś się w porządku.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Pon paź 01, 2007 11:46

e-dita pisze:... Wezme klatke od pani Teresy.

My na chwilę obecną mamy dwie klatki, więc teoretycznie można się pokusić o złapanie 3 kotów bez konieczności przekładania kota z klatki do transporterka.
ObrazekObrazek

kotalizator

[poprzednia][następna]