S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 24, 2007 8:49

a ja zdaje relacje z dzisiejszej ,poniedziałkowej wizyty

Niestety na szczepienie rodzinki juz za pozno :( -wszystkie maja biegunke i sa osowiałe, łącznie z mamuską :cry:

Twoja mała burasia Iwona35 -zyje i jest w/g mnie w lepszej formie-mam tylko nadzieję,ze kotki mi się nie pomyliły, bo trafiła tez jeszcze jedna mnała buraska do schronu.

Tri nadal się drze w klatce, ma jej juz serdecznie dość. Niestety, wet stwierdził,ze teraz jej nie zaszczepi, bo musiałaby czekac w tej malenkiej klatce jeszcze 2 tyg. i chyba bedzie ja ciachał. Ona jest w dobrej formie, kupki oki.

Dwie mamy tez ładnie jedza , darły sie o puchy ile sił w płucach.

Czarna mała Kropeczka i jej towarzysz(ka) buraska , obie zaszczepione, apetyty piekne. Jedno chyba biegunkuje. Myslę,ze Kropeczka. Będzie miała leczone oczko.

Fruzia z klatki leczniczej dzis najprawdopodobniej odzyska wolnosc i trafi na kociarnie.

Wtorek owszem, apatyczny, ale ładnie zjadł sporo puszki. Mam nadzieję,ze wygra walke . On mi przypomina swoim stanem Ptysia-trzeba go koniecznie obserwowac.

Rudy cały czas siedział w srodku, nie tknął puchy, mam nadzieje,ze podjadł suchego. Jemu bardzo tez przydałby sie tymczas-bo mysle,ze szybko znajdzie dom, a nauczony jesc Royala-innej karmy nie chce, nikt go w schronisku royalem nie bedzie karmił.

Na obciecie jajaek poszedł dzis nowy czarno-biały kocurek-wielka przylepa, pcha sie na rece. Zdjecia nowego bedą wieczorkiem.

Trzy malentasy o których pisała jaaga tez jeszcze są- ale przy pp. nie sadzę,zeby były długo.

Koniecznie trzebaby podjechac przynajmniej w srode do schroniska, klatki wszystkie zapchane, pewno mamuski i tri beda szybko ciachane, bo miejsca nie ma. Poniewaz jest pp, fajnie by było przynajmniej scanomune po sterylkach im dawac

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon wrz 24, 2007 9:05

acha ,Iwona35 -gratuluje sukcesu w przekonaniu kolejnych ludzi do nieoddawania kotka do schroniska :D , czekam na fotki

Mała1

Post » Pon wrz 24, 2007 9:31

Iwona 35, jesli masz kontakt z tym panem od koteczki, to można by zrobić Allegro dla niej z jego tel.? Buraski u mnie miały najwieksze wzięcie, po jednym dniu powinna znaleźć dom. Do mnie już niestety nikt nie dzwoni, bo ogłoszenie wygasło.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pon wrz 24, 2007 9:33

Ptys to taki kochany kotek.
w schronisku walczył dosc długo, w koncu sie poddał, bardzo miziasty Miziak w depresji. Cały czas grzeczny, cichy i spokojny-nie dorobił sie własnego watku.
Iwonka2 ratuje mu zycie -jezdzi codziennie tramwajami do innego miasta do lecznicy-na kroplówki i zastrzyki.
Prosze wspomózcie Ptysia kochanego
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66061

Mała1

Post » Pon wrz 24, 2007 9:40

Mała1 pisze:acha ,Iwona35 -gratuluje sukcesu w przekonaniu kolejnych ludzi do nieoddawania kotka do schroniska :D , czekam na fotki

A wiesz jak ja sie cieszę, właśnie wychodziłam, a maluch był niesiony do klatki.
Echhh, czasami na prawdę dużo nie trzeba.

Jaaga pisze:Iwona 35, jesli masz kontakt z tym panem od koteczki, to można by zrobić Allegro dla niej z jego tel.? Buraski u mnie miały najwieksze wzięcie, po jednym dniu powinna znaleźć dom. Do mnie już niestety nikt nie dzwoni, bo ogłoszenie wygasło.

Jaaga wspaniale, zdjęcia będę miała dzisiaj, jest to buras dwu-miesięczny

I mam do Ciebie prośbę, gdyby się ktoś pytał o maluchy 1-miesięczne

No moja Pipsi....nikt nie dzwoni

:(
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon wrz 24, 2007 10:12

Iwonko, a masz zdjęcia tych maluchów? Ogłoszenie zrobię nie ma problemu. Ogłoszenia Jagi już nie odnawiałam, bo "towaru" którego się nie posiada na allegro sprzedawać nie można :(
Zawsze się znajdzie ktoś życzliwy, kto napisze, że kotków już nie ma, a aukcja jest i ogłoszenie zdejmą.
Ostatnio zdjęli mi aukcję Pirata, bo życzliwy doniósł, że jest w niej napisane "aukcja grzecznościowa", co oznacza, że sprzedaję "towar" nie swój :evil:
Musiałam pozmieniać wszystkie ogłoszenia.
Eh podłe są ludziska na tym świecie.

W każdym razie, czekam na sygnał, to będę ogłaszać.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pon wrz 24, 2007 10:16

Monisek pisze:Iwonko, a masz zdjęcia tych maluchów? Ogłoszenie zrobię nie ma problemu. Ogłoszenia Jagi już nie odnawiałam, bo "towaru" którego się nie posiada na allegro sprzedawać nie można :(
Zawsze się znajdzie ktoś życzliwy, kto napisze, że kotków już nie ma, a aukcja jest i ogłoszenie zdejmą.
Ostatnio zdjęli mi aukcję Pirata, bo życzliwy doniósł, że jest w niej napisane "aukcja grzecznościowa", co oznacza, że sprzedaję "towar" nie swój :evil:
Musiałam pozmieniać wszystkie ogłoszenia.
Eh podłe są ludziska na tym świecie.

W każdym razie, czekam na sygnał, to będę ogłaszać.

ŁŁooo matko, w życiu nie pomyślałabym ,że ludzie są aż tak życzliwi :evil: :evil: :evil:
ręce opadają do samej ziemi :evil: :(

Zdjęcia będę mieć dziś lub jutro, to ci przesle

Dziekuje
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon wrz 24, 2007 11:40

dzwoniłam do Bercikowego domku :wink:
raz jeszcze gdzie na podusie sioornął, ale od 2 dni jest całkowicie kuwetkowy. I juz wyłazi spod mebli-nawet zaczyna sie bawić :D

dzwoniłam tez do nowego Franciszkowego domku-i tam gorzej.
Frania pierze rezydentka niestety :( - a persica chce sie zaprzyjaznic.
Mam nadzieje,ze sie jednak dogadają.
Poza tym kotka ładnie je, nie jest przestraszona zbytnio, oprócz wpadki kuwetkowej 1 dnia-kuwetkuje ładnie.

Mała1

Post » Pon wrz 24, 2007 14:02

Mała1 pisze:Ptys to taki kochany kotek.
w schronisku walczył dosc długo, w koncu sie poddał, bardzo miziasty Miziak w depresji. Cały czas grzeczny, cichy i spokojny-nie dorobił sie własnego watku.
Iwonka2 ratuje mu zycie -jezdzi codziennie tramwajami do innego miasta do lecznicy-na kroplówki i zastrzyki.
Prosze wspomózcie Ptysia kochanego
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66061

Karee założy Ptysiowi dziś wątek gdzie będzie można śledzić jego losy i zmagania Iwonki2 z jego chorobą , zrobiłyśmy dużo z Kariną aukcji na naszym bazarku na ktorym zbieramy na Bonusa i Ptysia żeby nie obciążać funduszu schronowego ktory i tak jest w fatalnym stanie i ledwo zipie a kotów w potrzebie mase nie wspomne o szczepionkach...........trzeba sobie jakoś radzić więc zapraszamy na bazarki fanty naprawde fajne ...co do Rudego staram sie rozgłosić wici moze sie uda , będe tez miałą chętnego na kocurka młodego ale zaszczepionego koniecznie, poprzedni kotek odszedł na Calciwiroze i wet chce mieć pewność ze kocie nie złapie tego cholerstwa .........

strasznie mi żal tych cudeniek z mamusią mam nadzieje że to reakcja na stres tylko i że sie pozbierają .......te ich oczy to mi sie snią w nocy ......żeby tych chorób nie było o ile łątwiej im by sie żyło :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pon wrz 24, 2007 14:36

Jesli moglabym rodzince pomoc cykloferonem to jest.
Trzeba robic zastrzyki w dniach 1, 2, 4, 6, 8.
Czy to jest mozliwe?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon wrz 24, 2007 14:50

Ja niestety ogłoszenia na Allegro będę mogła dawać dopiero za kilka dni, bo wystąpił błąd i czekam jeszcze na kod aktywacyjny. Później dam bez problemu, bo już się nauczyłam :wink: .

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pon wrz 24, 2007 14:51

kurcze było by wspaniale miałyby szanse własnie o nich pisze na gg z Iwonką i nie możemy przestać myśleć :( ja nie moge mam Koralika nieszczepionego 6 tygodniowego dla niego nie byłoby zadnej nadzieji .....
trzeba by podac juz czy damy rade sie zorganizowac ???? HOP HOP kobietki ratujmy je :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pon wrz 24, 2007 15:43

jutro rano zawioze cykloferon do schroniska.
iwona35 rozmawiała z wetem ,bedzie podawał.
Lidka-ja mam jeszcze ten ze spotkania-trzymaj paczke na ewentualne po trzeby w DT.

dziewczyny, moze mi załatwicie tam etat? :twisted: niedługo ,mnie z roboty wywalą przez te zwolnienia i spoznienia :wink: (żart-chyba bym zwariowała w schronisku

Mała1

Post » Pon wrz 24, 2007 15:45

acha
Iwonka2 razem z Ptysiem, Wampirkiem i Bunią
maja swoj watek-zapraszamy

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66206&highlight=

Mała1

Post » Pon wrz 24, 2007 15:54

Zrobiłam wyliczanke.
Zakladajac dorosle koty po 3kg (Mamuska i Wtorek) i piatke maluchow ok 1 kg potrzeba minimum 3 opakowania (15-16 ampułek).
Mam 10 ampulek, reszte musimy skombinowac.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]