Sreberko i Bi - przyrodnie siostrzyczki-nowe zdjęcia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2007 20:52

Sreberko właśnie przed momentem po raz pierwszy zasnęła mi na kolanach (wspaniałe uczucie, a jak cieplutko!!) :D :D :D

Teraz obie panny buszują na biurku i dobierają się do moich okularów,a Srebrunia jest bardzo zainteresowana kursorem myszki na monitorze :smiech3:

Eh kochane dziewczynki :1luvu:

PS:Niedługo wkleimy nowe fotki siostrzyczek :)

olka&bartek

Od: Nie sie 26, 2007 15:22

Post » Czw wrz 13, 2007 17:57

proszę ode mnie wymiziać śliczne urwisy...

A Burasia w Wwie, podstępnie wkrada się w łaski mojego małżonka.

Oświadczył z dumą, że Burasia przychodzi do niego, mruczy, pomiaukuje i ... plącze się między nogami.
No i dodał radośnie: 'To ja teraz jestem idolem Burasi! '
Phii... też mi coś! :wink:

***Ale oczywiście szukamy jej domu... Myślę, że jest już uczłowieczona w pełni.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pt wrz 14, 2007 12:49

A już myślałam, że Burasia u Was zostanie Agatko :wink:
W każdym razie jestem bardzo szczęśliwa, że siostrzyczka naszej Srebruni tak się ładnie oswaja i cywilizuje, z resztą to było do przewidzenia trafiła przecież do wspaniałych ludzi :ok:

duuuuużo głasków od całej naszej czwóreczki :D

olka&bartek

Post » Pon wrz 17, 2007 11:12

Dzięki, Ola :)

Ja bym bardzo chciała, żeby Burasia została u nas.
Tak bardzo przypomina mi Tosię...
Ma identyczne miękkie łapki. Mruczy głosno, przytula się, plącze pod nogami.

Bardzo tęskniła za mną - przez tydzień nie było mnie w domu.

Ale szkoda mi tych kociaków, które nie mają się gdzie podziać. I łatwiej mi jest wziąć kolejne maluchy na tymczas, gdy stan zakocenia w domu nie wzrasta... Pracuję, wyjeżdżam. Czasem wyjeżdżamy oboje.
Teraz po domu znów bryka pięć kotów...

No, mam dylemat.

Agalenora

Post » Pon wrz 17, 2007 11:23

Aga, rozumiem dylemat - też mam dylematy (w tej chwili co najmniej dwa :wink: )

Ale wiem, że myślimy podobnie

Kciuki za dobry domek dla Burasi :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon wrz 17, 2007 11:43

Ehh wcale nie zazdroszczę takich dylematów :?
Jednak cieszę się, że Burasia stała się takim myziakiem oczywiście dzięki Tobie Aga :D

pozdrawiam Was obie

olka&bartek

Post » Wto wrz 18, 2007 12:09

Wczoraj byliśmy z maluchami na przeglądzie w lecznicy na Białobrzeskiej.
Obie panny były grzeczne jak aniołki :aniolek:
Pani doktor Jagielska zaszczepiła Bi i odrobaczyła Sreberko.
Dziewuszki mają lekki stan zapalny dziąseł, ale jest to spowodowane wyżynaniem się stałych ząbków :)
Ogólnie kobitki ocenione na 5 :!:
Po powrocie dostały nagrodę w postaci puszeczki i pałaszowały jak szalone.
Przed nami jeszcze sterylka no i mam nadzieję, że później tylko wizyty kontrolne :D

olka&bartek

Post » Pt wrz 21, 2007 13:39

Od środy trwa u nas remont....wymiana pionu z ciepłą wodą :evil:

Chyba możecie sobie wyobrazić jak to wygląda....kucie ścian i płytek, wszędzie pełno pyłu i brudu :( po prostu masakra.

Bałam się jak nasze dziewczynki będą reagować na to całe zamieszanie i hałas, ale jak zdążyłam się przekonać wykazują maksimum zrozumienia i cierpliwości.

Sreberko jeszcze niedawno płochliwa i wystraszona dziś nie rusza jej wiercenie ani walenie młotem w ścianę.

Teraz obie śpią Sreberko na łóżku z wywalonym brzuchalem, a Bisia u mnie na kolanach zwinięta w kłębuszek (mój osobisty, przenośny termofor) :D

PS:Srebrusiowe qpale już ładniejsze po odrobaczeniu, druga dawka w przyszły czwartek więc mam nadzieję, że już się wszystko unormuje.
Aha dziś rano zlała nam się na łoże, ale najprawdopodobniej z powodu brudnej kuwety. Mój TŻ spieszył się do pracy i nie opróżnił kociej toalety.
Kiedy zajrzałam do kuwetki po mokrym incydencie okazało się, że tam i qpa i siusiu razy 2. Później Sreberko załatwiła się już w miejscu do tego przeznaczonym :D

Ponad to muszę kupić większą kuwetkę bo Bi zaczyna zagarniać niewidzialny żwirek poza toaletą więc chyba brak jej miejsca.

Może jutro wstawimy w końcu nowe focisze bo ja nie umiem, a TŻ w robocie :roll:

olka&bartek

Post » Sob wrz 22, 2007 16:51

Współczuję hałasów. W ubiegłym roku nasi sąsiedzi (z góry) remontowali wszystko od A od Z, a ponieważ ekipa była dyspozycyjna wieczorami huk ciągnął się do 21... a nawet dłużej

Koty reagowały spokojnie. Ja - niekoniecznie.

Jedyny hałas, ktorego baardzo nie lubią to... odkurzacz

Całkiem możliwe, że to sioo na kołdrze pojawiło się przez remont. Hałasy, stres itp.

No i czekamy na nowe, piękne foty :)

Agalenora

Post » Sob wrz 22, 2007 16:52

Współczuję hałasów. W ubiegłym roku nasi sąsiedzi (z góry) remontowali wszystko od A od Z, a ponieważ ekipa była dyspozycyjna wieczorami huk ciągnął się do 21... a nawet dłużej

Koty reagowały spokojnie. Ja - niekoniecznie.

Jedyny hałas, ktorego baardzo nie lubią to... odkurzacz

Całkiem możliwe, że to sioo na kołdrze pojawiło się przez remont. Hałasy, stres itp.

No i czekamy na nowe, piękne foty :)

Agalenora

Post » Sob wrz 22, 2007 22:50

Jutro popracujemy trochę nad udoskonaleniem wątku dziewuszek.

Co do remontu to na szczęście w poniedziałek ostatni dzień, a później meeega sprzątanie :?

Dziewczynki myziaste i kochane, tylko Bi wczoraj popsuła nam TV
:twisted:

Mamy mały telewizor i obok niego na szafce stoją ciężkie segregatory no i nasz starszy Skarb wczoraj zwiedzał te okolice :roll:
Kiedy wskoczyła na jeden z segregatorów tenże oczywiście się przewrócił i zepchnął TV z szafki.
W naszym sprzęcie coś się poluzowało bo słychać, że coś lata w środku jak się potrząśnie więc wybieramy się na dniach do serwisu :)
Na Bi się oczywiście nie gniewamy, ja chyba jeszcze bardziej ją kocham bo po tym incydencie tak niewinnie na mnie patrzyła jakby chciała przeprosić za wyrządzone szkody.
W zasadzie nie ma tego złego teraz przynajmniej zamiast gapić się w ekran więcej czasu poświęcam maluchom(a może Bi miała właśnie taki sprytny plan :?: 8) ).

:) :) :)

olka&bartek

Post » Nie wrz 23, 2007 20:42 aukcja na bazarku

Właśnie wystartowała aukcja na bazarku dla Jopop http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66187

Licytować :!: Licytować :!: Licytować :!: Licytować :!: Licytować :!:
:lol: :lol: :lol: :lol:

olka&bartek

Post » Nie wrz 23, 2007 21:44 Nowe zdjęcia

Najnowsza sesja zdjęciowa 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

olka&bartek

Post » Pon wrz 24, 2007 12:37

Cuudne foty!

Sreberko ma piękną paszczę :lol: :lol:

Na jednym ze zdjęć Bi widać dokładnie, dlaczego Bi zyskała ksywkę Szpicbródka. 8)

Agalenora

Post » Czw paź 04, 2007 18:09

Nasza Bisia wykazuje zachowania do tej pory kojarzone przeze mnie z psami mianowicie kiedy wracam do domu ona już czeka przy drzwiach po czym wtula się we mnie i zasypia tak jakby była mocno stęskniona.
Za to nasza Srebrunia tzw. hura bura szef podwóra ma ciągle coś do zrobienia i szkoda jej czasu na jakieś tam mizianie.
Ewentualnie rano i wieczorem można liczyć na bardziej wylewne chwile ze Sreberkiem :wink:

olka&bartek

[poprzednia][następna]