MT Stasinka-Ślepinka - ma DOM :)))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2007 19:34

To prawda, nad wpakowaniem ich do łabądkowego wątku od jakiegoś czasu już myślimy, choć akurat te, które najgorzej wyglądały, juz dawno brykają za TM... :(

Ale te nasze kluchy niczego sobie, prawda? ;) Mam nadzieję, że monis wstawi w końcu obiecane foty Heleny :)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro wrz 19, 2007 19:37

Uschi, a fotosik nie lepszy?

Wladziowe zdjecie sliczne - jakbym nie miala juz prawie-czarnego kota i 4 psychicznych kocich terrorystow i terrorystek w domu, to bym sie nie zastanawiala :lol:
pieknie wyglada, lsni tak jakos super i czarny jest 8)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro wrz 19, 2007 19:41

Beata, oddam i jeszcze dopłacę! :) Pracować mi nie daje! Tylko na kolanka i na kolanka, głaszcz i głaszcz, mrruuuu i mrrruuuu

Ale one idą tylko w pakiecie :). Władek bez Stasi to nie ten sam kot ;)

Z fotosikeim powalczę, tylko trochę popracuję ;)

Uschi

Post » Śro wrz 19, 2007 20:01

tia :roll:
ja zrobilam sobie pracownie i na moim szwalniczym :wink: biurku sa rozwalone 3 koty, czwarty na dostawce czyli na desce do prasowania :roll: (i tak mam szczescie, ze jeden nie na mojej prawej rece, lezacej na myszce i drugie nie na kolanach)
wszystkie patrza sie na mnie znaczaco pt "miziaj, miiiiziiiiaj, MIIIIIIZIAAAAAJ!!!"...
szyc moge tylko w weekend :placz: :twisted:

fotosik lepsiejszy jest, reklam nie ma :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt wrz 21, 2007 6:13

Trochę zdjęć pięknej Stasieńki na dobry początek piątku :)

Jestem małą modelką :oops:

Obrazek Obrazek

Tak się bawię :)

Obrazek Obrazek

A tak potem posypiam 8)

Obrazek

Uschi

Post » Pt wrz 21, 2007 6:34

piękne są :D

U mnei tez dzieciarnia strasznie porosła
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt wrz 21, 2007 8:21

Obrazek

Ło matko! Jestem rozwalona tym zdjęciem Władzia! Leżę na łopatkach i kwiczę z miłości :love:

PIEKNOŚCIOWATY TEN KOT JEST!!!!!!! :D

Tatek

Od: Pon mar 05, 2007 16:04

Post » Pt wrz 21, 2007 8:22

DUBELEK 8O
Ostatnio edytowano Pt wrz 21, 2007 20:09 przez Tatek, łącznie edytowano 2 razy

Tatek

Post » Pt wrz 21, 2007 8:23

I PO RAZ TRZECI, za mocno ten enter naciskałam :D
Ostatnio edytowano Pt wrz 21, 2007 20:09 przez Tatek, łącznie edytowano 1 raz

Tatek

Post » Pt wrz 21, 2007 15:34

Zdjęcie rzeczywiście warte potrójnego zachwytu

Zmysł

Od: Czw lip 19, 2007 12:46

Post » Pt wrz 21, 2007 17:56

Dla wszystkich wielbicieli Władzia, pojedynczych i potrójnych ;) (Tati, pokasuj te tryple, pls :twisted: )

Władzio w kolejnej odsłonie :)

Taki jestem słodziak śpiący 8)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Uschi

Post » Sob wrz 22, 2007 11:20

Sama słodycz

Zmysł

Od: Czw lip 19, 2007 12:46

Post » Nie wrz 23, 2007 11:44

A u nas tymczasem ponuro jakoś. Nikt nie dzwoni (no, powiedzmy, nikt sensowny, dwa bezsensowne telefony były...), nie pisze, nie pyta...
My się już nawet zastanawiamy, czy nie próbować wyadoptować maluszków osobno...

Władek sobie sam poradzi, bo choć strachulec trochę, uwielbia towarzystwo człowieka i w sumie nadaje się na jedynaka. Kokosi się na kolana, mruczy, ugniata, widać, że lubi ludzi bardziej niż koty, choć nowe sytuacje go przerażają.

Ale Stasia... Jest odważna, przebojowa (nauczyłam ją wchodzić na parapet na balkonie i schodzić z niego za pomocą pudła podstawionego i dziś już dokonała tej sztuki całkiem sama!), wesoła, towarzyska, nie boi się nowych ludzi (wczoraj podczas sesji fotograficznej autorstwa cioci Tajdzi zachowywała się jak rasowa modelka - w nowym miejscu, wśród innych kotów i nowy zapachów i ludzi!) Tylko że ona potrzebuje innych kotów do zabawy, z człowiekiem to nie to samo, a sama, choć ładnie sie bawi, nie bardzo umie sobie znaleźć nowe zabawki (niedowidząc). No i ta snująca się za nią wizja bycia kotem specjalnej troski - może ludzie nie chcą sobie brać na głowę dwóch "kłopotów"? Sama nie wiem... Smutno jakoś... :oops:

Poza tym dzieci rosną, z Władka zrobił się cudny, zezaty patyczak chodzący ruchem węża ;), ma dwa białe wąsy i śliczne, zielono-żółte oczyska...

Stasia też rośnie jak mały cielak (naprawdę podobna jest do cielątka). Po ostatniej wizycie u okulistki zmiana kropli, bo sama kuracja floxalem jakos nie przynosi rewelacyjnych wyników, a difadolu nie można jej podawać... Teraz będzie cosopt (czy ktoś może wystawić na niego receptę refundacyjną??? jest potwornie drogi... :( ), zeby obniżać ciśnienie nieprawidłowo przepływających w oku płynów. Oczko niestety nie jest piękne i Stasia wyraźnie mniej widzi od ostatniej perforacji - a najsmutniejsze jest to, że ludzie najwyraźniej boją się adopcji niedowidzącego kota... Nie wierząc nam, że mała radzo sobie znakomicie i jedyną "niedogodnością" w jej przypadku jest codzienne zakraplanie oczu. Czy to kwalifikuje ją już na kota specjalnej troski, którego adopcji trzeba się bać??? Chyba nie...

Uschi

Post » Pon wrz 24, 2007 14:35

Zwłaszcza, że Stasia to najsłodszy kociak świata, któremu absolutnie nieprzeszkadza nic i nikt - w nowym miejscu szalała na łóżku, biegała po meblach... no słodziak

po kliknięciu zdjęcie się powiększy

Obrazek

A Władzinek... to prześliczny mały zezowaty kocurek. No cały do zjedzenia jest :)

Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon wrz 24, 2007 17:53

Ciociu Tajdzi bardzo bardzo dziękujemy :D :1luvu:
Mam nadzieje, że przy tak pięknych zdjęciach coś się z adopcją ruszy 8)
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

[poprzednia][następna]