Liliana - już w swoim DOMU!!!! Marcjanno, dziekuję! :*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 20, 2007 16:01

marcjannakape pisze: Myśl intensywnie, myśl! Kampanię musisz przygotować nie byle jaką!

Przede wszystkim kampanię muszę zrobić we własnym domu. Bo wiecie, "Drugi kot?? Nie ma mowy!" Teoretycznie mogłabym tego drugiego kota przywieść i zobaczyć "co z tego wyjdzie", ale jakoś to nie jest w moim stylu. To raz, a dwa, chciałabym, żeby ten drugi kot był w pełni akceptowany, tak jak Horacy. (Nota bene właśnie przyszedł "dać buzi" i "dać się pomiziać". Przy okazji wsadził mi ogon do nosa i całkowicie zasłonił ekran. Też tak macie?). A dopiero potem będę się promować jako przyszła opiekunka ;) na forum.

marcjannakape pisze:Nie ukrywam, że zainteresowanie Lilką jest, ale jakoś mało konkretne - troszkę się ludzie obawiają jej "cech charakternych", a ja w takich przypadkach staram się nie byc zbyt przekonywująca - lepiej poczekać...

Osobiście najbardziej się obawiam tego, że będę jej musiała zakropić oczy, czy coś w tym stylu, i sobie nie poradzę. Moje doświadczenia związane z pielęgnacją dotyczą jednego egzemplarza, który a) nie daje się przytrzymać na siłę; b) jak się już to uda to Horacy kombinuje jak "oddać" i zwykle oddaje.
Miałam mu czyścić profilaktycznie zęby. Ha! Najpierw usiłował zjeść szczotkę, potem mnie chlasnął tak w rękę, ze sie goi już ponad tydzień i nie wiadomo ile jeszcze potrwa, a na koniec poszedł do kuchni, mamrocząc inwektywy pod nosem. Taki lajf z tym kotem. :) Ale i tak go lubię, a co! :D
Obrazek

theta

Od: Nie cze 10, 2007 13:49

Post » Czw wrz 20, 2007 19:03

MAŁE CO NIECO DLA WIELBICIELI :lol:

Lil w domowych pieleszach, a dokładniej w kapciach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Panna lusterkowa - od razu widać, że kobieta z krwi i kości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw wrz 20, 2007 20:22

Lilka :D

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw wrz 20, 2007 21:07

Ślicznie wyglądasz przed lustrem Lilianko :1luvu: , chyba wpadłaś Thecie w oko :D :D :D . Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wypadków :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw wrz 20, 2007 21:09

marcjannakape pisze: Panna lusterkowa - od razu widać, że kobieta z krwi i kości
Oj widać, widać... jak się wdzięcznie wygina przeglądając. :)
Obrazek

theta

Post » Czw wrz 20, 2007 21:14

theta pisze:
marcjannakape pisze: Panna lusterkowa - od razu widać, że kobieta z krwi i kości
Oj widać, widać... jak się wdzięcznie wygina przeglądając. :)

Cała jest wdzięczna :love:
Nawet wówczas gdy ma mnie w głębokim poważaniu :evil:
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw wrz 20, 2007 21:22

bubor pisze:Ślicznie wyglądasz przed lustrem Lilianko :1luvu: , chyba wpadłaś Thecie w oko :D :D :D . Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wypadków :ok: :ok: :ok:

Lilka wpadła w oko, a ja wpadłam jak śliwka w kompot, po same uszy. ;) Aż własnego kota "zaniedbuję" i musi "biedak" sam chodzić do miski, bez towarzystwa, niegłaskany. Zgroza!!! ;)

Trzymajcie kciuki.
Obrazek

theta

Post » Czw wrz 20, 2007 21:28

theta pisze:
bubor pisze:Ślicznie wyglądasz przed lustrem Lilianko :1luvu: , chyba wpadłaś Thecie w oko :D :D :D . Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wypadków :ok: :ok: :ok:

Lilka wpadła w oko, a ja wpadłam jak śliwka w kompot, po same uszy. ;) Aż własnego kota "zaniedbuję" i musi "biedak" sam chodzić do miski, bez towarzystwa, niegłaskany. Zgroza!!! ;)

Trzymajcie kciuki.

Kciuki są :ok: :ok: :ok: , przekazujemy też głaski dla Twojego kota , gdyby coś wyszło i Lilianka trafiła do Ciebie to Twój "biedak " miałby już towarzystwo w drodze do miski :D :D :D

bubor

Post » Czw wrz 20, 2007 21:35

theta pisze:

Trzymajcie kciuki.

trzymam, trzymam z całych sił :ok: :ok: :ok:

rozliczenie Lilki
wpływy:
50zł 15 exigent
50zł 12 puszki
200zł 150 Marcjanna
30zł
30zł
50zł
w sumie: 410zł

wydatki:
15 zł opakowanie 400gr rc
12 zł 4 puszki Felix
150 zł wysłałam Marcjannie
233 zł wysłalam Marcjannie

Magija

Post » Czw wrz 20, 2007 21:38

No to bogata jest nasza Lilka!
Kto taką zamożną pannicę za towarzyszkę życia sobie życzy? :mrgreen:
Obrazek

marcjannakape

Post » Sob wrz 22, 2007 14:50

No to porozmawiałam sobie dzisiaj z pewną pania Iwoną z Poznania. I wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że od soboboty (następnej) Lilus będzie miała swój PRYWATNY DOMEK :ok:
Gdy obwieściłam to naszej mości pannie, to wyglądała tak:

Obrazek

Pełna klasa, jak na damę przystało...

Rozmawiałam z różnymi osobami zainteresowanymi Lilianą, ale ta pani wywarła na mnie najlepsze wrażenie - pewnie dlatego, że bardzo mi przypomina mnie samą z czerwca tego roku (ależ to dawno było :wink: ).
Pani Iwona wywarła na mnie wrażenie osoby świadomej i odpowiedzialnej (niewychodzący domek, stan zdrowia kotka), ale przede wszystkim KONKRETNEJ! Wiem, że wielu osobom jest żal Lilki, ale samo współczucie nie wystarczy! Ją trzeba po prostu chcieć, taką jaka jest!
I właśnie pani Iwona powiedziała coś, na co czekałam: że ma jednego kota (wychodzącego), ale od dawna chciała mieć drugiego, tylko czekała NA TEGO WŁAŚCIWEGO. Jak zobaczyła Lilkę, to od razu wiedziała, że to jest TEN jej kot!
_________________________________________________________________________________________

Ja sama chciałam mieć kotka (bo w domu rodzinnym zawsze choć jeden był) i wymysliłam sobie, że małego (bo się łatwo przyzwyczai do siedzenia w domu - durna :oops: nie myslałam, że przecież i dorosłe są niewychodzące i domowe pielesze najbardziej sobie cenią) i rudego (bo nigdy takiego nie miałam, a i rudzi faceci mi się podobają 8) ... I się zgłosiłam po takiego do Colas, ale już był zaklepany i Colas odesłała mnie do strony www.kociezycie.pl, bo czasem tam ruidzielce bywają... I na stronkę zajrzałam i ... ZOBACZYŁAM MOJEGO KOTA :love: ! Od razu wiedziałam, że to ten i żaden inny, i niech tylko mnie na domek nie zechcą, to im oczka wydłubię :roll: I tak mam "małego i rudego kociaczka" czyli Pana KOTA :lol: ( 1,5 roczny prawie, bez jednej nóżki, biały w szare pręgowane łaty...)
____________________________________________________________________________________________

Myślę, że postawa pani Iwony bardzo dobrze Lilce rokuje.

Mam nadzieję, że pani Iwona pojawi się na naszym wątku - ZAPRASZAM!
Obrazek

marcjannakape

Post » Sob wrz 22, 2007 18:02

:D :D :D , ale cudne wiesci
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob wrz 22, 2007 18:05

Wspaniała wiadomość!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Sob wrz 22, 2007 18:59

Świetne wiadomości :dance2: :balony: :dance2: :balony: :dance2:
Trzymam kciuki za twój dom Lilianko :ok: :ok: :ok:
Głaski dla srebrnej pannicy :D :D :D

bubor

Post » Sob wrz 22, 2007 20:02

a ja tam jeszcze nie zapeszam, ale w głębi serca też się cieszę. Mnie poruszyło zdecydowanie kandydatki na człowieka Lilki. A wybierze Lilka podobno :wink:

Magija

[poprzednia][następna]