kotka Sheba szuka domu - Gniezno PILNE!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2007 16:35 kotka Sheba szuka domu - Gniezno PILNE!!!

Witam!!
Wybrałam się dziś na działkę. Na terenie ogródków działkowych błąkają się bezdomne koty. Spotkałam trzy dorosłe i pięć kociaków. Kociaki mogły mieć około 3,5 miesiąca. Trzy młode to buraski, czwarty czarny i jeden o dziwnym umaszczeniu taki szaro-niebieski w czarne pręgi. Kociaki są oswojone. Tylko jeden bury bał się do mnie podejść. :( Nie wiem co mam zrobić. Wiem tylko że nie powinny tam zostać. Chciałabym pomóc, ale nie mam pieniędzy na sterylizację dorosłych. Młode chciałam zabrać do siebie, są strasznie wychudzone, ale rodzina się nie zgadza na 5 kociaków. Jutro znowu wybiorę się na działkę z jedzeniem dla kotów. Czy jest na forum ktoś z Gniezna kto mógłby mi pomóc :?:
attka
    Ostatnio edytowano Czw wrz 27, 2007 9:28 przez attka, łącznie edytowano 2 razy

attka

Od: Pon kwi 16, 2007 21:16

Post » Pon wrz 17, 2007 20:04

szkoda że nikogo nie obchodzi los kociaków :( męczę domowników żeby zgodzili się przygarnąć maluchy na jakiś czas ale nie mogę ich zabrać wiedząc żę nie znajdę im domów. nie będą mogły zostać u mnie długo dlatego proszę o pomoc. Chciałabym żeby ktoś najlepiej z Gniezna wybrał się ze mną na działkę po kotki. Postaram się jutro zamieścić zdjęcia. Oczekuję wsparcia :oops: nie mam doświadczenia w wyłapywaniu kotków, ani zniżek u weterynarzy a jak już pisałam moja sytuacja finansowa nie pozwala na utrzymywaniu wielu kociaków a nie mówię już o sterylizacji :(

attka

Post » Pon wrz 17, 2007 23:55

attka pisze:szkoda że nikogo nie obchodzi los kociaków :(

myślę, że takie stwierdzenie jest nie na miejscu. Zobacz, ile każdy z nas stara się robić dla kotów, a mamy jeszcze pracę, rodziny, szkołę...

Oczekuję wsparcia :oops: nie mam doświadczenia w wyłapywaniu kotków, ani zniżek u weterynarzy a jak już pisałam moja sytuacja finansowa nie pozwala na utrzymywaniu wielu kociaków a nie mówię już o sterylizacji :(

na kastracje kotek możesz wystawić fanty na Bazarku, pomogę. Ze zniżkami u wetów jest tak, że trzeba je wynegocjować ;)
    chętni na kota
    -
    Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
    ---
    Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto wrz 18, 2007 8:33

Przepraszam jeśli Cię obraziłam XAgaX poprostu trochę mnie poniosło. :oops: Dzisiaj idę zrobić zdjęcia maluchom. Myślę że dzięki temu wzrośnie zainteresowanie tematem.

Cytat: Zobacz, ile każdy z nas stara się robić dla kotów, a mamy jeszcze pracę, rodziny, szkołę...

Widzę i bardzo szanuję wszystkich którzy angażują się w pomoc zwierzakom. :)

attka

Post » Wto wrz 18, 2007 9:46

attka, Gniezno jest mi szalenie bliskie, bo 25 lat mojego życia mieszkałam w Pobiedziskach ;) a teraz w Gnieźnie mieszka moja kuzynka, i również tam jest mój dentysta, u którego byłam wczoraj (pozdrawiam mojego dentystę :wink: )

kotki możesz ogłosić na allegro albo na alegratce albo na kupsprzedaj albo gdziekolwiek indziej - stron jest dużo. możesz też porozwieszać papierowe ogłoszenia w swojej okolicy.
    jeśli nie umiesz sama zrobić ogłoszeń, to poproszę o zdjęcia i dane kontaktowe i pomogę z ogłoszeniami - nawet papierowe mogę przygotować do wydrukowania :ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto wrz 18, 2007 13:12

Dzisiaj niestety miałam pecha. Pojechałam na działki zrobić maluchom zdjęcia a tam ani śladu po kociakach. :? może ktoś je przestraszył, albo zawołał do siebie na karmienie, bo nie przyszły na moje wołanie. Na zdjęcia trzeba więc jeszcze poczekać.
    Puss dziękuję za rady i za chęć pomocy. Jak tylko zrobię zdjęcia zamieszczę ogłoszenia w kilku serwisach. W razie jakiś kłopotów z ogłoszeniami poproszę Cię o pomoc na prv

attka

Post » Śro wrz 19, 2007 1:01

attka pisze:Przepraszam jeśli Cię obraziłam XAgaX poprostu trochę mnie poniosło. :oops:

Nie obraziłam się, myślę, że miałaś na myśli coś innego, a każdemu się zdarza strzelić gafę (oj, mnie też, mnie też) 8) Nie myli się tylko ten, kto nic nie robi ;)

Dzisiaj idę zrobić zdjęcia maluchom. Myślę że dzięki temu wzrośnie zainteresowanie tematem.

na pewno :) oczywiście cały czas jestem gotowa pomóc z Bazarkiem :)
    Cytat: Zobacz, ile każdy z nas stara się robić dla kotów, a mamy jeszcze pracę, rodziny, szkołę...

Widzę i bardzo szanuję wszystkich którzy angażują się w pomoc zwierzakom. :)

to tak jak ja :)
    chętni na kota
    -
    Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
    ---
    Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro wrz 19, 2007 9:22

Dzisiaj troszkę opiszę jak się ma sprawa kociaków szukających domu.
    Tytuł ogłoszenia powinien brzmieć: "Dwa śliczne kociaki i ich mama szukają domku". Wybrałam się wczoraj na działkę w celu sprowadzenia kociaków do siebie. Rodzina nie zgodziła się na wzięcie do domu więcej niż trójki kociaków. Nie wiedziałam co mam zrobić w tej sytuacji, jak mam wybrać które idą ze mną do domu. Bo czy miałam oceniać je po wyglądzie, który ładniejszy tego biorę :?: Na szczęście nie musiałam wybierać bo po dotarciu na działki okazało się że kotków nie ma. Postanowiłam poczekać. W końcu się pojawiły dwa maluchy. Jeden czarny a drugi o dziwnym umaszczeniu- wygląda tak jakby zrzucał stare szare futerko i zakładał nowe- czarne. Zapakowałam je z siostrą do transportera i ruszyłyśmy w drogę do domu. To jeszcze nie koniec historii. Po drodze spotkałyśmy jeszcze koteczkę, ich mamusię. Jakimś cudem udało się ją złapać i włożyć do maluchów. Nie ukrywam jak bardzo się bałam. To była moja pierwsza taka akcja. Kotka całą drogę do weterynarza strasznie warczała. Po zbadaniu okazało się że w uszkach jest świerzb, futerka całe zapchlone. :? Kotki dostały Advocate na odrobaczenie, świerzb i pchły oraz jakąś maść do uszu. Teraz powoli dochodzą do siebie. :) Dwa razy dziennie obowiązkowe czyszczenie uszu. kociaki nie są tym zachwycone :evil:

attka

Post » Śro wrz 19, 2007 9:48

attko, a masz pewność, że nie został żaden samotny maluch na działce?
      gratuluję akcji :ok:

puss

Post » Śro wrz 19, 2007 10:01

Niestety pewności nie mam :? Z tego co wiem maluchów było 5. Mam prośbę Puss, nie umiem wstawić zdjęć. Możesz mi wytłumaczyć łopatologicznie jak to zrobić :?:

attka

Post » Śro wrz 19, 2007 10:26

łopatologicznie wygląda to tak - wchodzisz tutaj:
      http://www.upload.miau.pl/
      i ładujesz zdjęcie, robisz wyślij. po chwili pojawia się Tobie, że zdjęcie jest dostępne pod adresem - i tutaj masz link do zdjęcia.
      następnie kopiujesz ten cały link, wklejasz do okienka z odpowiedzią na forum. nad okienkiem masz cały rząd różnych prostokącików z komendami. zaznaczasz link i klikasz na prostokącik z napisem IMG. przed linkiem pojawi się wtedy [img],%20a%20za%20linkiem[/img]. robisz podgląd i sprawdzasz, czy zdjęcie się wstawiło :D

puss

Post » Śro wrz 19, 2007 10:28

Muszę jeszcze dodać że kocia rodzinka musi szybko znaleźć nowy domek. Niekoniecznie razem. Kociaki mają około 2,5 miesiąca chociaż mogę się mylić. Mogą więc iść do nowych domków oddzielnie. Kociaki są bardzo przymilne, ciągle włączają swoje motorki. Powoli oswajają się z otoczeniem. Ich mama jest bardziej nieufna. Myślę że może miec około 1,5 roku. Jest koloru czarnego.
      Czas na zdjęcia (nie wiem czy się uda ale próbuję wstawić :oops: )
      zdjęcie kocurka
      Obrazek
      zdjęcie koteczki
      Obrazek
      mamusia
      Obrazek

attka

Post » Śro wrz 19, 2007 10:37

myślę, że jest okej, ale albo upload miau nie wyświetla dzisiaj zdjęć, albo jednak nie jest okej. jak skopiujesz linki z tego okienka, to wyświetlą Ci się od razu miniaturki nie musisz już nic robić, tylko przekleić te linki.
      ale widzę, że masz linki z imageshacka. może imageshack nie działa dzisiaj?

puss

Post » Śro wrz 19, 2007 10:40

Kocia mama dostała imię Sheba, nadal się zastanawiam jak nazwać maluchy. :) Poza tym mam jeszcze jeden problem, tym problemem są oczywiście pieniądze :oops: Wczoraj pożyczyłam pieniądze na leki dla kociaków. Nie wiem czy jeszcze będą potrzebne jakieś leki, to się okaże za tydzień. Wiem jednak że będą musiała wybrać się z Shebą na zabieg sterylizacji. To kosztuje 110 zł ale jest niezbędne.
      XAgaX proszę Cię o pomoc z Bazarkiem bo jeszcze nigdy nic nie wystawiałam, a znalazłam w domu kilka drobiazgów. Mam nadzieję że jest możliwe zebranie tej kwoty. Sama nie dam rady :(
        Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2007 13:52 przez attka, łącznie edytowano 1 raz

attka

Post » Śro wrz 19, 2007 10:40

puss bardzo Ci dziękuję za pomoc :)
        Oto moje tymczasowe kociaki
        Czarny kocurek:
        Obrazek

koteczka
        Obrazek

Mama
        Obrazek

attka