Pożar w korabiewickiej kociarni - ROZPACZLIWY APEL O DT !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2007 13:31 paczki

jest problem z paczkami,ponieważ dotarły do mnie otwarte.Jutro przyjedzie do mnie kurier i razem spiszemy co jest w srodku.Mam nadzieje że nic nie zniknelo
troche pogubilismy sie z Aleksandrami
Prosze napisac ktora z Aleksandr wplacila pieniadze na transportery
Własnie dzis przyszły zamówione transporterki
Na razie kupilismy piec sztuk, na kwote 405 zł. Najwieksze
pozostale pieniadze przeznaczymy na leczenie kotów.ponieważ mamy w tej chwili okolo 10-ciu transporterów
Dziekujemy bardzo za pomoc

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Pon wrz 17, 2007 13:39

Przepraszam, że się wtrącam... ale pewnie przelew na konterki był od Aleksandry 59 z Wilanowa. Wiem, bo pośredniczyłam w transakcji ;)

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Pon wrz 17, 2007 14:25 Re: paczki

olga nik pisze:jest problem z paczkami,ponieważ dotarły do mnie otwarte.Jutro przyjedzie do mnie kurier i razem spiszemy co jest w srodku.Mam nadzieje że nic nie zniknelo
troche pogubilismy sie z Aleksandrami
Prosze napisac ktora z Aleksandr wplacila pieniadze na transportery
Własnie dzis przyszły zamówione transporterki
Na razie kupilismy piec sztuk, na kwote 405 zł. Najwieksze
pozostale pieniadze przeznaczymy na leczenie kotów.ponieważ mamy w tej chwili okolo 10-ciu transporterów
Dziekujemy bardzo za pomoc

pieniązki na transportery zaoferowała Aleksandra 59, a ja paczki; kopiuje tutaj zamówienie , które złozyłam w krakvecie:

Zamówienie nr. 38657 (Wysłane)
Data Zamówienia: poniedziałek, 10 wrzesień 2007 Wartość Zamówienia: 311,95zł
Adres Dostawy
Olha Poplavska
ul.Pohulanka 107
Babice Stare, 05-082
Polska
Sposób Wysyłki
Darmowa wysyłka (Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej kwoty 99,00zł)
Produkty Podatek Suma
6 x CERTECH Żwirek Benek Super Uniwersalny 10l 22% 65,40zł
1 x FERPLAST Transporter "Atlas 20 EL" 22% 55,90zł
5 x ANIMONDA Carny Adult 400g
- Smak: wołowina + jagnię 7% 27,45zł
- Smak: mix mięsny 7% 27,45zł
- Smak: wołowina + kurczak 7% 27,45zł
- Smak: wołowina + serca 7% 27,45zł
- Smak: sardynki + tuńczyk 7% 27,45zł
6 x FERPLAST Kuweta Kitty 22% 53,40zł

paczka rozwalona a już tak pochwaliłam kuriera :evil:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon wrz 17, 2007 14:32 przelew

to Be
Dzieki za info
Prosilaś o informacje o kotach z lecznicy
Poparzona Gryzelda czuje sie lepiej. Przednie lapki powoli goją sie, gorzej z tylnymi
pozostale trzy kotki przywiozłam do swojego garażu, poniważ już czująsie troche lepiej i nie ma sensu placic kase za ich pobyt w szpitaliku
Potrzymam ich troche u siebie, żeby troche wzmocnily sie zdrowotnie, bo na razie są strasznie chude
W tej chwili zostaje w lecznicy Gryzelda, Marusia i Siwa po sterylce. Marusia ma mocny koci katar i gronkowca. Ta trojka zostanie na razie w szpitaliku. Wiecej kotow do garażu ja już przyjąc nie mogę. Mam w tej chwili trzy kotki i Kropka.
Zapraszam wszystkich do tymczasowego przygarniecia kotow, żeby je wzmocnic przed zimą, również do stalych adopcji

olga nik

Post » Pon wrz 17, 2007 14:48 dary

to Alessandra
Dziekuje bardzo za tak mocne wsparcie
bardzo nam barkowalo żwirku, ta ilośc na troche nam wystarczy
Dziekuje w imieniu mruczkow za tak ogromna pomoc od Ciebie i przekazuje od nich głośne mruczenie

olga nik

Post » Pon wrz 17, 2007 15:27 Re: dary

olga nik pisze:to Alessandra
Dziekuje bardzo za tak mocne wsparcie
bardzo nam barkowalo żwirku, ta ilośc na troche nam wystarczy
Dziekuje w imieniu mruczkow za tak ogromna pomoc od Ciebie i przekazuje od nich głośne mruczenie

na zdrówko dla kociaków :D
mam nadzieję,że uda mi się w przyszłości sukcesywnie dorzucić swoja kropelke w morzu potrzeb, pozdrawiam

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon wrz 17, 2007 15:55

Witam, niestety cały czas moja paczka do Was tkwi jeszcze w Krakvecie :(
Pisałam już monit , no i czekam..
Mam nadzieję, że szybko się wyjaśni i paczka dojdzie :(
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Pon wrz 17, 2007 15:57

mam pytanie techniczne co do poszukiwan barakowozu.
pytalam znajoma ktora pracuje w pkp cargo czy przypadkiem pkp sie nie pozbywa takich domkow ale niestety nic takiego nie maja.
ale popatrzymam na allegro i jest cos takiego
http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=245920791
Grażka

Bombelek

Od: Śro cze 16, 2004 13:31

Post » Pon wrz 17, 2007 17:28 podziekowanie

Bombelek- dziekujemy za pożyczenie klatki, przekazanie transporterka i karmy

olga nik

Post » Pon wrz 17, 2007 17:39

Chociaż sprawa wyjaśniona odzywa się Aleksandra od transporterków. Mam nadzieję, że fakt iż jednocześnie dwie Aleksandry pomagały nie wywołalo zbyt dużego zamieszania, w juz i tak duzym zamieszaniu :?
Ja teraz jestem na urlopie i nie zawsze na stronę zaglądam. No i internet bezprzewodowy nie zawsze dobrze działa :evil:
Z PW od Olgi wiem, że transporterki były zamówione, ale czy juz dotarły do lecznicy???

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon wrz 17, 2007 17:48

Fundusz Ratunkowy Dzidziulca "Serce na Dłoni" chce pomóc Korabiewicom.
Bardzo proszę o zajrzenie tutaj:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2199757#2199757

i sprawdzenie, czy podane są właściwe namiary na "skarbonkę" :)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon wrz 17, 2007 19:14 transportery

to Aleksandra_59
Transportery już są w lecznicy. Są duże i koty będą mialy wiecej przesztrzeni
serdecznie dziekujemy
Na motobazarze poznalam trzecia Aleksandre
:lol:

olga nik

Post » Pon wrz 17, 2007 21:17

Bombelek pisze:mam pytanie techniczne co do poszukiwan barakowozu.
pytalam znajoma ktora pracuje w pkp cargo czy przypadkiem pkp sie nie pozbywa takich domkow ale niestety nic takiego nie maja.
ale popatrzymam na allegro i jest cos takiego
http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=245920791

Czytając ten post pomyślałam jeszce o firmach budowlanych...takich duzych jak np Skanska
Takie firmy maja mnóstwo kontenerów..może ktoraś zasponsorowałaby. Teraz tak duzo budują ,mysle ze maja jakies stare kontenery.

Medira

Od: Pt lut 25, 2005 19:00

Post » Pon wrz 17, 2007 21:59 re

Olgo! jak myslisz czy ta wykladzina dywanowa o ktorej pisalam ktorej jest 25m2 do odbioru czy ona bedzie potrzebna do Korabiewic pomyslcie bo ta osoba trzyma w garazu a niedlugo bedzie musiala tam zlozyc drzewo na opał na zime i chce sie jej pozbyc, albo powiedziala ze odda ja smieciarzom a moze bedzie potrzebna tam w schronisku.

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto wrz 18, 2007 2:55

Nie wiem od czego zacząć... Znowu mam zaległości :?
Przez te nieszczęsne koce wyszło spore zamieszanie, Olga już wszystko wyjaśniła, więc ja tylko sprostuję swój post - koce mamy dzięki Andorce. Przepraszam za pomyłkę :oops:

Jeśli chodzi o rzeczy dla pani Basi to tak jak pisała Olga, już dużo osób przekazało odzież i sprzęty codziennego użytku. Jednak pani Basia jest jeszcze mocno rozbita tym co się stało, krąży pomiędzy kociarnią i izolatką. Nie zdążyła wszystkiego na spokojnie przejrzeć i poukładać, więc nie wie dokładnie co dostała w otrzymanych paczkach. Myślę, że na pewno przydadzą się ciepłe kurtki i kamizelki - idzie zima, prać będzie bardzo trudno, więc nawet jeżeli będzie drobny zapas to na pewno się nie zmarnuje.

Na zbiórce na motobazarze uzbierało się niestety trochę mniej niż napisała Olga, do puszki było wrzucone 50,00 zł. z wcześniejszej zbiórki zorganizowanej przez Delfin612.

No i jeszcze najważniejsza sprawa, czyli barak. TŻ 1969ak już od jakiegoś czasu wydeptuje ścieżki w tej sprawie po zaprzyjaźnionych firmach i myślę, że warto tego się trzymać. Nie mogę w tej chwili otworzyć linku, który podała Bombelek, ponieważ Allegro zrobiło sobie przerwę konserwacyjną :evil: Bardzo ważne jest, żeby barak był jak najbliżej schroniska, specjalistyczny transport to ogromne koszty i każdy kilometr robi różnicę. Poza tym używany barak musi obejrzeć ktoś kto się na tym zna i wie na co zwrócić uwagę. Szukamy czegoś taniego, ale nie chcemy kupić jakoś złomu, bez sensu jest wydawać pieniądze na coś co rozpadnie się za pół roku. W sponsoring ze strony firm budowlanych nie wierzę. Może nie mam racji, ale nie sądzę, żeby jakaś firma tak z dobrego serca zafundowała kotom barak. Na razie i tak jeszcze czekamy z zakupem, więc jest czas, aby TŻ 1969ak dokładnie się porozglądał i wybrał najciekawsze oferty. W międzyczasie zobaczymy ile będzie na to środków - mamy nadzieję, że uda się jeszcze trochę nagłośnić tę sprawę (na razie nie piszę o szczegółach, żeby nie zapeszyć). Nadal nie wiemy ile będzie kosztowało leczenie, wet powiedział Oldze, żeby na razie się nie martwić, podliczy później wszystkie koty. Wspaniałe podejście, ale mimo wszystko trzeba o tym pamiętać. Wcześniej czy później trzeba będzie zapłacić.

A na koniec podziękowania... Bardzo, bardzo serdeczne. Tak wiele osób wspiera nasze działania - bazarki, allegro, paczki, wpłaty, Fundusz Dzidziulca... Nie potrafię wymienić wszystkich, którzy ratują korabiewickie futra...
Jesteście kochane. Wielkie dzięki :1luvu:
Również pani Basia prosiła, aby przekazać wszystkim najgorętsze podziękowania. Nie potrafi wyrazić jak bardzo jest wdzięczna za tak ogromny odzew i pomoc.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

[poprzednia][następna]